Alles over...

Kom alles te weten over praktische werkplaatsvraagstukken

In de werkplaatsen van de mobiliteitsbranche spelen allerlei vraagstukken. Zo zijn er wettelijke verplichtingen, veiligheidszaken, personeelsvraagstukken, etc. Op deze pagina vind je een overzicht van vraagstukken waar je alles over te weten kunt komen.

Alles over... Regelgeving

Alles over APK

De APK-keuring, wat is dat eigenlijk en hoe word je APK-keurmeester? Lees alles over de betekenis van APK, APK-regelgeving, toelatings- en exameneisen en bekijk hoe jouw examen eruit ziet.

Alles over Veilig werken aan e-voertuigen

In de werkplaats krijg je nu al, en in de toekomst nog meer mee te maken. Lees hier alles over veilig werken aan e-voertuigen volgens de norm NEN 9140.

Alles over de Branchenorm en Plusnorm

Voor Schadeherstel, Autoruitherstel en Caravan- en camperherstel helden een Branche- en Plusnorm. Bekijk wat de normen inhouden en hoe je ze gebruikt.

Alles over CCV Voertuigbeveiliging

Op deze pagina lees je alles over het keurmerk CCV Voertuigbeveiliging, de nieuwe erkenningsregeling en opleidingseisen. Daarnaast lees je wat de aanvullende eis is wanneer je werkt met e-voertuigen. Zo weet je precies waar je aan moet voldoen.

Alles over Tachograaf

De tachograaf, wat is dat eigenlijk en hoe word je Tachograaf-technicus? Lees over de werking van de tachograaf, tachograaf-regelgeving en bekijk hoe je je goed voorbereidt op het examen.

Alles over Diisocyanaten

Diisocyanaten, wat zijn dat eigenlijk? En hoe ga je te werk? We geven je informatie over wat diisocyanaten zijn, wat de risico’s zijn van het werken met diisocyanaten en de nieuwe chemicaliënwet. 

Alles over BHV in het autobedrijf

Veiligheid staat voorop in elke werkomgeving, en autobedrijven zijn daar geen uitzondering. Het hebben van goed opgeleide BHV'ers is belangrijk om te zorgen voor een snelle en effectieve reactie in geval van noodsituaties.

Alles over... BBL-begeleiding

Alles over het begeleiden van BBL'ers

Begeleid je een BBL-student, dan ondersteunen we je graag. Bekijk al onze hulpmiddelen en gebruik alle ondersteuning die bij je past.

Alles over Investeren in je BBL-student

Begeleid je een BBL-student, dan investeer je in hem. Eerlijk is eerlijk, er gaat een hoop tijd en liefde in zitten. Lees hoe je investering zich terugbetaalt.

Alles over het Beroeps-vaardigheidsexamen (BVE)

Lees alles over de Beroepsvaardigheidsexamens: wat is het, hoe verloopt het, hoe bereid je je student erop voor.

Alles over... Werken met gassen

Alles over f-gassen

Op het terugwinnen van koudemiddelen is de F-gassen wetgeving van toepassing. Op deze pagina leggen we je uit wat F-gassen zijn, wat je verplichtingen als monteur zijn én hoe je voor goed airco-onderhoud zorgt.

Alles over uitlaatgasemissies / Euro 6

Op deze pagina lees je welke technieken worden gebruikt om de Euro 6 norm te halen. Je leest over problemen met het Adblue-systeem en waarom goede diagnose noodzakelijk is.

Alles over Werken met waterstof voertuigen

Waterstoftechniek is interessant voor iedereen die in de mobiliteitsbranche werkt. Bedrijven krijgen te maken met nieuwe regelgeving als zij met waterstofvoertuigen werken. Wij helpen je graag verder.