Risico Inventarisatie & Evaluatie RI&E

RI&E maken veel werk? Wij doen het graag voor je.

De Risico Inventarisatie & Evaluatie is verplicht voor elk bedrijf in de mobiliteitsbranche dat medewerkers in dienst heeft. Maar het is meer dan een verplichting: het creëert een veilig gevoel onder je werknemers en biedt kansen voor je bedrijf. Wij voeren de RI&E graag voor je uit. Bekijk wat je van ons kunt verwachten en wat de kosten hiervan zijn.

Met de verplichte Risico Inventarisatie en Evaluatie heb je inzicht in alle risico's in je bedrijf. Op basis hiervan kun je de kans op een ongeval verkleinen door passende maatregelen te nemen. Zo verklein je ook de kans op aansprakelijkheid en hoge boetes bij letsel. De RI&E is zeer noodzakelijk, want een veilige en gezonde werkomgeving zorgt voor een veilige werkomgeving en gemotiveerde medewerkers.

Risico-inventarisatie maken van jouw bedrijfssituatie

De RI&E's die Innovam uitvoert zijn afgestemd op de specifieke situaties waar de mobiliteitsbranche mee in aanraking komt. Innovam maakt hierbij gebruik van de branche RI&E. We hebben veel ervaring met het uitvoeren van de RI&E voor auto-, truck-, tweewieler- en schadeherstelbedrijven en herkennen daardoor risicovolle situaties die je zelf misschien niet (meer) ziet. Vakblad AMT liep mee met de RI&E die we voor Premio in Tilburg deden.

Bekijk het uitgebreide verslag dat AMT daarvan schreef.

Houd je risico-inventarisatie actueel met RI&E Compleet van Innovam

Een RI&E moet up-to-date zijn. Dat betekent dat je de RI&E moet bijwerken als er iets verandert binnen je bedrijf. Denk aan de aanschaf van nieuw gereedschap of een andere inrichting van de werkplaats. Met de RI&E Compleet van Innovam kun je het dossier dat wij voor je opstellen zelf bijhouden. En daar word je bij geholpen door tijdige alerts. RI&E Compleet stelt je preventiemedewerker bovendien in staat de RI&E voor alle vestigingen te monitoren en de rapportagefunctie te gebruiken. Hoewel er geen wettelijke verloopdatum voor het RI&E-dossier geldt, wordt aangeraden deze na drie jaar te herzien. Zo blijf je kritisch kijken naar je bedrijf en de veiligheid en gezondheid van je medewerkers. Ook sta je dan niet voor verassingen als de Arbeidsinspectie een controle uitvoert. 

De voordelen van RI&E Compleet:

 • Branche-specifieke RI&E toegespitst op je bedrijfssituatie
 • Overzicht bedrijfsrisico’s in je bedrijf
 • Plan van aanpak om risico’s in jouw bedrijf te voorkomen of te beperken
 • Vermindering van kans op ziekte, ongevallen en arbeidsongeschiktheid
 • Betere arbeidsomstandigheden
 • Tijdwinst

RI&E Compleet bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Risico-inventarisatie op locatie door onze veiligheidsexpert
 • Digitaal RI&E-dossier met toegang tot de bewerkingsfunctie van digitale RI&E rapportageomgeving* 
 • Automatische alerts: voor belangrijke terugkerende acties waardoor de RI&E en het plan van aanpak voortdurend actueel blijven.
  *Na 12 maanden wordt het gebruik van de tool verlengd voor €99,- per jaar

Kosten:

RI&E Compleet schaf je eenmalig aan voor € 1.099,- 

Meer informatie:

Meer weten over de RI&E en de voordelen voor jouw bedrijf? Neem dan vandaag nog contact met ons op via onderstaande formulier of bel direct onze veiligheidsexpert: 06-50086317.

Voor- en achternaam