Over Innovam

Grootste opleider in de mobiliteit

Wie enthousiast raakt over het vak, kan zich via onze trainingen steeds verder ontwikkelen. Innovam biedt je een training voor elke stap in je carrière. Voor elk niveau en elk segment van onze sector. Maar we doen veel meer. Lees er alles over op deze pagina.

Leren in de hoogste versnelling

Training en advies voor elke volgende stap

Innovam biedt je een training voor elke stap in je carrière. Voor elk niveau en elk segment van de mobiliteit. Via onze trainingen en consultancy kun je je steeds verder ontwikkelen. Er is altijd een volgende stap.

Verzorgen complete leerprogramma’s

We verzorgen complete leerprogramma’s voor technici via importeurs, ketens en toeleveranciers. Dankzij deze nauwe samenwerkingen weten we precies wat er nu speelt, en wat er straks verandert.

Internationaal partner bij introducties

Bij lancering van een technologie of product verzorgen we voor fabrikanten wereldwijd, het complete trainings- of Train-The-Trainer programma. Dat doen we op fysieke locaties of via ons 3D-virtuele, interactieve platform.

We zijn veranderingen vóór

In onze state of the art XR-studio ontwikkelen we interactieve lesmaterialen. De lessen worden ‘leuker’ gevonden en beter onthouden. Zeker als je het liefst met je handen leert, helpen VR-, AR- en 3D-techniek om de lessen goed op te nemen.

Volop kansen voor instromers

De vraag naar vakmensen is groot, en dat zal nog jarenlang zo blijven. Via Regionale Praktijktraining, onze Cycle-Hubs, bedrijfsscholen en zij-instroomprogramma’s bieden we begeleiding en opleiding aan BBL-studenten en (zij-) instromers.

Examineren en certificeren

We examineren en certificeren vakmensen via hoogwaardige examenproducten. Bijvoorbeeld voor MBO-examens (WEB) en WRM voor rijopleiders. Voor de mobiliteit doen we dat als IBKI, voor vele andere sectoren als Examenservices.

Lesmethoden voor toekomstige professionals

Onze lesmethoden voor voertuigentechniek leiden professionals op die klaar zijn voor de toekomst. Onze lesmethoden voor vmbo en mbo sluiten perfect op elkaar aan. Zo kunnen studenten een doorlopende leerlijn volgen.

We zijn gul met onze deskundigheid

Als opleider stellen we met veel plezier onze deskundigheid beschikbaar. We nemen deel- en dragen bij aan commissies, adviesraden en ontwikkelplatformen, gericht op technische deskundigheid en veiligheid.

260 Innovammers

10.000 bezoekers per jaar

10.000 m2 werkplaatsen

Klanten geven ons een 8,6

Al 75 jaar het klaslokaal van mobiliteit

Voor alles wat rijdt, hebben we professionals opgeleid. Inmiddels is Innovam het klaslokaal van de hele sector: van truck tot fiets. En alles ertussenin.

Bevlogen en betrokken vakmensen

Bij Innovam werken circa 275 bevlogen en betrokken medewerkers. Innovam wordt geleid door een krachtig bestuur van betrokken vakmensen.

Altijd in beweging, bekijk ons laatste nieuws

Bij Innovam gebeurt elke dag wel iets bijzonders. Want als opleider in de mobiliteit zijn we altijd in beweging. Benieuwd naar wat er nu gebeurt? Bekijk ons laatste nieuws.