Over Innovam

De opleider voor de mobiliteitsbranche

Lees waar Innovam voor staat en waar we voor gaan. Wie zijn we? Wat doen we en wat willen we bereiken. Bekijk onze identiteit, kernwaarden en maak kennis met onze organisatie.

Innovam is de opleider voor de mobiliteitsbranche. We helpen vakmensen en organisaties om het beste uit hunzelf te halen. Daarvoor geven we trainingen en advies. Onze trainingen zijn er voor de hele branche: van personenauto-, bedrijfsauto-, fiets-, gemotoriseerde tweewieler- en schadeherstelbedrijven, voor tankstations en autowas, autoverhuur en caravan-, camper en aanhangwagenbedrijven. We trainen voor importeurs en fabrikanten, voor ketens en formules, en voor alle medewerkers die zich willen ontwikkelen. Op het gebied van APK, BBL-begeleiding, e-voertuigen en alle technische onderwerpen, of voor persoonlijke ontwikkeling. We trainen op onze locaties of bij onze klanten, en online als het kan. We werken aan een hechte aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven. Dat doen we voor, en samen met de vmbo’s, ROC’s en leerbedrijven.

Missie en visie

Innovam gelooft in een resultaatgerichte ontwikkeling van mensen om zo de mobiliteitsbranche kwalitatief te verbeteren, in beweging te brengen en te houden.

We helpen je graag verder met je eigen educatie, maar ook die van je medewerkers, je leerlingen en je bedrijf. Dit doen we door producten en diensten aan te bieden die je goede meetbare resultaten en meer effectiviteit opleveren.

We verbinden en zorgen voor een hechte aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven voor een toekomstbestendige branche.

Innovam is dé opleider voor de mobiliteitsbranche. We geven advies en verzorgen trainingen op het gebied van:

  • (bedrijfs)auto- en tweewielertechniek
  • (after)sales
  • management en HRM

Daarnaast streven wij ernaar dat beroepsonderwijs en arbeidsmarkt elkaar aanvullen en versterken. Kortom: Innovam helpt iedereen om het beste uit zichzelf en het bedrijf te halen, zodat de mobiliteitsbranche als geheel optimaal functioneert.

Lees verder bij onze strategie.

Kernactiviteiten

Innovam werkt aan beter opgeleide professionals in de mobiliteitsbranche. Dit doen we op verschillende manieren en onder verschillende namen. Onder de naam Innovam verzorgen we een breed spectrum aan trainingen en opleidingen voor de gehele branche. In aanvulling daarop hebben we verschillende merken die zich ieder focussen op specifieke aandachtsgebieden, te weten AutoNiveau, EDGe en Tweewieler Academy (opleidingen voor de tweewielerbranche). Theorie- en praktijkexamens worden ontwikkeld en afgenomen door het aan ons gelieerde, maar onafhankelijke instituut IBKI.
Lees meer over onze merken en hun activiteiten op onze pagina Kernactiviteiten.

Organisatie

Bij Innovam werken circa 250 bevlogen en betrokken medewerkers, waarvan het grootste gedeelte opereert vanuit de hoofdvestiging in Nieuwegein. Daarnaast hebben we een aantal regionale kantoren verspreid over het land. Lees meer over onze organisatie.

Werken bij Innovam

Zoek jij werkplezier, uitdaging, doorgroeimogelijkheden en een gevarieerd en flexibel pakket arbeidsvoorwaarden? Dan ben je bij Innovam op de juiste plek. Kijk op werken bij Innovam of er een passende vacature voor je open staat.

Innovam is lid van de Nederlandse raad voor Training en Opleiding.