Ontzorging

Nooit meer hoeven nadenken of je voldoet aan alle wettelijke verplichtingen.

De mobiliteitsbranche heeft veel wettelijke verplichtingen als het gaat om opleidings- en certificeringstrajecten. Wij bieden totale logistieke en administratieve ontzorging op opleidings- en certificeringstrajecten. Met ontzorging van Innovam geef je administratieve taken uit handen, en heb je meer tijd over écht ondernemen.

Wat is ontzorging?

Ontzorging van Innovam helpt ondernemers en vestigingsmanagers om taken en verantwoordelijkheden duidelijk in kaart te brengen, met als doel dat medewerkers op tijd (bij)geschoold en gecertificeerd worden. Met ontzorging geef je administratieve taken uit handen met als resultaat:

 • De ontwikkeling van de medewerkers staat centraal
 • Geen zorgen meer of je aan alle (wettelijke) verplichtingen voldoet, bijvoorbeeld APK bevoegdheidsverlenging
 • Voorkomen van risico's en boetes, en niet meer kunnen afmelden
 • Een actueel overzicht van alle opgeleide en gecertificeerde medewerkers
 • Meer tijd voor écht ondernemen.

Laat je ontzorgen op het gebied van

APK

Een APK-bevoegdheid is twee jaar geldig. Wij helpen je APK-keurmeesters om hun keuringsbevoegdheid op tijd te verlengen en bewaken de voortgang.

NEN9140

Zie in één oogopslag wie binnen het bedrijf voldoen aan de NEN9140-normering en welke werkzaamheden medewerkers aan elektrische voertuigen mogen uitvoeren.

F-gassen

Voor het bestellen van en werken met koudemiddelen moet je in het bezit zijn van een certificaat. Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) controleert of de certificering op orde is. En wij zorgen voor de juiste certificaten.

RI&E

Een actuele Risico Inventarisatie & Evaluatie is wettelijk verplicht voor elk bedrijf in de mobiliteitsbranche dat medewerkers in dienst heeft. Om een boete tot €4.000,- te voorkomen houden wij het dossier voor je compleet.

BHV

Een BHV-certificaat is in onze branche 1 jaar geldig en is verplicht vanuit de arbo-wet. Wij helpen je BHV'ers op tijd te trainen om zo het certificaat te verlengen. Ook maken we inzichtelijk of er voldoende BHV'ers in je organisatie zijn.

BBL-praktijktraining

Om te zorgen dat studenten snel inzetbaar zijn in de werkplaats wil je weten of de student voldoet aan de kerntaken. Krijg inzicht in waar je student staat in de opleiding en leer wat hij/zij moet kunnen om te slagen voor het examen.

Waarom ontzorging?

Een mobiliteitsbedrijf moet aan veel (wettelijke) verplichtingen voldoen. De meeste verplichtingen zijn bekend, maar de verantwoordelijkheden zijn vaak niet bekend of niet vastgelegd. Daarnaast zijn er een aantal certificaten met een verloopdatum én zijn er verplichtingen die specifiek voor jouw bedrijf of vestiging gelden. Bijvoorbeeld hoeveel APK monteurs per vestiging minimaal nodig zijn om de continuïteit te waarborgen.

Innovam helpt je om deze taken en verantwoordelijkheden in kaart te brengen, zodat medewerkers op tijd worden bijgeschoold en de certificering geldig blijft. Dit doen we door de huidige status van alle medewerkers in kaart te brengen. Op basis daarvan gaan we aan de slag en nodigen we medewerkers op tijd uit voor de benodigde trainingen en examens. Ook plannen we een periodiek overleg met jouw persoonlijke ontzorgingsspecialist waarmee je aan de hand van een rapportage inzicht krijgt in de actuele status van jouw bedrijf en medewerkers.  

Met ontzorging geef je administratieve taken op het gebied van opleiding, ontwikkeling en certificering uit handen. Dit zorgt voor een veilig en plezierig werkklimaat voor al jouw collega's. Ook zorg je hiermee voor een actieve ontwikkeling van medewerkers, zijn arbo-technische zaken op orde, heb je altijd voldoende gekwalificeerd personeel in dienst en meer tijd voor écht ondernemen!

Voor wie is ontzorging?

 • Multipoint dealers & grote singlepoint dealers
  Meer dan 10 monteurs in dienst
 • Dealerholdings
  Meer dan 100 monteurs in dienst
 • Grote universele autobedrijven
  Meer dan 10 monteurs in dienst

Wat zijn de kosten?

Wij vinden het belangrijk om jou en jouw bedrijf verder te helpen. Daarom bieden we deze dienstverlening kosteloos aan.  

Meer weten over de voorwaarden? Neem dan contact met ons op.

Voor- en achternaam