Ondernemen & leidinggeven

Trainingen en opleidingen voor (toekomstig) managers in de mobiliteit

Jouw ondernemerschap, leiderschap en klantgerichtheid ontwikkel je effectief met de trainingen van Innovam. Zorg voor hogere marges en klanttevredenheid in jouw (bedrijfs-)auto-, tweewieler- of schadeherstelbedrijf. Bekijk hier ons uitgebreide aanbod voor de hele mobiliteitsbranche en ga aan de slag.

Operationeel Management

Praktijkgerichte opleiding voor beginnende en ervaren managers in de mobiliteitsbranche. Na afronding ben je in staat om resultaatgericht te coachen, financiële gegevens te interpreteren en daar proactief op te sturen.

Praktisch leidinggeven

We werken aan je eigen stijl van leidinggeven. Je verbetert resultaten door beïnvloeding; je ontwikkelt visie, stelt doelen en geeft feedback; je leert medewerkers coachen; en je kunt actie- en implementatieplannen opstellen.

Commerciële Service Adviseur

Leer hoe je het CRM- en plansysteem gebruikt bij klantcontact en voorbereiding van de werkorder. Creëer een beter commercieel resultaat, terwijl de klanttevredenheid stijgt. Ontwikkel jezelf tot een service adviseur of werkplaatsreceptionist die onmisbaar is.

Techniek voor niet-technici

Tijdens deze training leer je de basiskennis van autotechniek. Met deze kennis kan je je klanten beter uitleg geven bij onderhoudsadvies en verkoop. Bedoeld voor verkopers, receptionisten en medewerkers in de vakhandel.


"Dankzij deze training ga ik beter om met kritische klanten. Ik communiceer duidelijker en zakelijker. Ik heb geleerd om beter te plannen. Het werk hoopt zich nu minder snel op. Daardoor heb ik meer rust en tijd voor andere werkzaamheden.”

Naomie de Kruijf | Auto Zagato
> Lees het verhaal

Innovam's Ontzorging

Tijdig opleiden en juist certificeren. Daar zorgen we voor

Ontdek de voordelen voor jouw bedrijf

Ook met dit aanbod helpen we je bedrijf verder

Aftersales op Orde

We helpen jouw autobedrijf met directe verbeteringen voor de toekomst. We bekijken hoe je bedrijf werkt, maken een duidelijk plan en ondersteunen bij het uitvoeren ervan.

Schadeherstel op Orde

Krijg hulp om jouw schadeherstelbedrijf te verbeteren. We zoeken samen naar manieren om meer winst te maken, efficiënter te werken en klanten blijer te maken.

Pulse HR-software

Ontdek hoe Pulse HR-software gesprekken over functioneren en beoordelen makkelijker maakt. Geen last meer van papierwerk en administratie. 

Game-based assessments

Wij helpen je sollicitanten te selecteren met data-gedreven recruitment. Breng benodigde vaardigheden in kaart met game-based assessments.


Toen ik aan de opleiding Operationeel Management begon, wilde ik meer weten over de cijfers binnen het autobedrijf. Dat kwam allemaal aan bod. Van de lesmodule people management heb ik ook veel opgestoken. Daar heb ik geleerd hoe ik effectiever kan leidinggeven.”

Roel van Akere | Autobedrijf Cito Jaguar/Landrover
> Lees het interview

Waarom kiezen voor een management-cursus van Innovam?

Leer hoe je het beste uit jezelf haalt. Met deze kennis inspireer en motiveer jij anderen.

Innovam helpt je met nadenken over jezelf en hoe jij een goede leidinggevende kunt zijn.

In alle trainingen van Innovam leer je theorie en vaardigheden die je meteen in je werk gebruikt.

Deelnemers waarderen onze management-trainingen met een 8,6