Opleiding: Operationeel Management

Intensieve leergang voor succesvol management in de mobiliteitsbranche

Deze opleiding Operationeel Management is ontworpen voor (aankomende) managers in de mobiliteitsbranche. Leer hoe je de werkzaamheden efficiënt organiseert, de werkdruk verlaagt en het rendement verhoogt. Inclusief persoonlijke intake en online assessment dat jouw sterke punten en gebieden voor groei identificeert. Lees verder.

{{ basketProduct.Product.ProductPrice.WebPrice - basketProduct.Product.ProductPrice.SubsidyTotal | euroPrice(0) }}* {{ basketProduct.Product.ProductPrice.WebPriceWithoutDiscount | euroPrice(0) }}

Wanneer wil je beginnen?

In de winkelwagen
Wil je iets vragen?

Neem dan contact op met Anja, onze trainingsspecialist of bel naar 030-6087923.

* Prijzen zijn exclusief btw en evt. examen.

Trainingsinformatie

WAAROM DE OPLEIDING OPERATIONEEL MANAGEMENT?

Wil je doorgroeien naar een leidinggevende functie in de mobiliteitsbranche? Als ervaren verkoper, technicus of receptionist ben je al bekend met de dagelijkse gang van zaken in het bedrijf, leidinggeven vraagt om nieuwe vaardigheden.

De opleiding Operationeel Management is speciaal ontworpen voor (aankomende) managers in de mobiliteitsbranche. Na het voltooien van deze opleiding ben je scherper, actiever en meer betrokken bij je bedrijf. Je bent in staat om resultaatgericht te coachen, financiële gegevens te interpreteren en proactief te sturen op basis van deze gegevens. Bovendien verbeter je je inzicht in de bedrijfsdynamiek en de communicatie tussen afdelingen, wat de algehele samenwerking bevordert.

In het kort, je wordt een professionele manager die de werkzaamheden efficiënt organiseert, de werkdruk verlaagt en het rendement verhoogt.

HOE IS DE OPLEIDING OPGEBOUWD?

De opleiding Operationeel Management bestaat uit 17 avondsessies + een persoonlijk intakegesprek met de trainer. Voorafgaand maak je een online assessment dat jouw sterke punten en gebieden voor groei identificeert.

Tijdens de intake ga je met je trainer in gesprek over jouw ontwikkelings- en aandachtspunten. De leergang wordt tijdens dit gesprek ook verder toegelicht. Zo weet je precies wat de opleiding jou gaat opleveren en haal je het maximale leerrendement.

De avondsessies duren van 16.00 tot 21.00 uur en zijn inclusief avondeten. Tijdens deze sessies staat jouw eigen werksituatie centraal. Je werkt intensief samen met de groep en hebt de kans om in rollenspellen met trainingsacteurs te oefenen. Hierdoor ontwikkel je direct toepasbare plannen voor jouw eigen werkomgeving.

Enkele van de behandelde onderwerpen zijn:

 • Persoonlijk visiestatement: Definieer waar werk voor jou in de essentie om draait.
 • Kengetallenanalyse van jouw bedrijf: Leer hoe je cijfers interpreteert.
 • Communicatieplattegrond van je bedrijf: Verbeter de samenwerking tussen afdelingen.
 • Kant-en-klare beoordelingscyclus: Beheer personeelsbeoordelingen effectief.
 • Financieel onderbouwd afdelingsplan: Ontwikkel strategische plannen met financiële inzichten.
 • Persoonlijk actieplan: Zet concrete stappen om je doelen te bereiken.

WAT LEER IK TIJDENS DE OPLEIDING?

De opleiding Operationeel Management is onderverdeeld in vier modules:

 • People Management: Begrijp teamdynamiek en jouw rol daarin. Leer medewerkers aansturen, motiveren, coachen en beoordelen. Verbeter de samenwerking tussen afdelingen.
 • Financieel Management: Besteed aandacht aan verschillende financiële aspecten, waaronder balans- en resultatenrekeninganalyse, kostenberekening, kostensoorten, en terugverdienmodellen.
 • Commercieel Management: Ontwikkel commerciële denkwijzen, stel een marketingplan op, analyseer de omgeving en voer een SWOT-analyse uit. Beheer de kwaliteit en klanttevredenheid met financiële onderbouwing.
 • Verbeterplan: Werk aan een strategisch plan voor je eigen afdeling of vestiging. Identificeer sterke en zwakke punten, kansen en bedreigingen. Stel doelstellingen en actieplannen op om je bedrijf te verbeteren.

HOE ZIT HET MET EXAMEN EN CERTIFICERING?

Aan het einde van de opleiding wordt een onafhankelijk examen afgenomen door IBKI, waarbij je afdelings- of vestigingsplan wordt beoordeeld door de examencommissie. Bij succesvolle afronding ontvang je een diploma van IBKI als erkenning van je prestaties. Dit diploma bevestigt jouw bekwaamheid als professionele manager in de mobiliteitsbranche.

HEB IK VOORKENNIS NODIG?

Voor deze opleiding hanteren we als toelatingseis een mbo-niveau 4 diploma, verkregen via een opleiding of door middel van werkervaring. Tijdens het intakegesprek evalueren we gezamenlijk of er voldoende kennis en vaardigheden aanwezig zijn om de opleiding met succes te kunnen volgen.

Kenmerken

Data en locaties

Op dit moment zijn er geen trainingen beschikbaar.

Heb je geen geschikte datum gevonden, of zijn er geen plaatsen meer beschikbaar?

Registreer dan je belangstelling. We houden je dan per e-mail op de hoogte van nieuwe data.

Mail bij nieuwe data

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling {{ product.Name }}

Kosten

 • {{ priceDetail.Name }} {{ priceDetail.Amount | euroPrice }}
 • OOMT-bijdrage {{ -subsidyTotal | euroPrice }}
 • Subtotaal {{ subTotal | euroPrice }}
 • btw (21%) {{ vatTotal | euroPrice }}
 • Totaal (incl.btw) {{ total | euroPrice }}

Toelichting OOMT-bijdrage

OOMT vindt talentontwikkeling van vakmensen in de mobiliteitsbranche belangrijk. Wanneer jouw bedrijf bij OOMT is aangesloten, draagt OOMT bij in de trainingskosten voor deze training.