Elektronica trainingen

Fris je kennis over auto-elektronica op of word een echte elektronica-specialist!

Voertuigelektronica en computersystemen worden steeds belangrijker. Zorg er dus vandaag nog voor dat je basiskennis op orde is met een training van Innovam. Wil je dieper duiken in complexe voertuigelektronica? Doe dan één van onze vervolgtrainingen die van jou een echte elektronicaspecialist maken.

Meten met de scoop

Leer dieper liggende problemen opsporen met de oscilloscoop. Maak kennis met AC, DC, frequenties, digitale signalen en duty cycle en hoe je die meet met de scoop, om vervolgens een diagnose te stellen.

Meten aan sensoren en actuatoren

Deze training gaat over alle elektronische componenten die de motor aansturen en processen afregelen. Denk bijvoorbeeld aan de temperatuursensor, Piezo-sensor en de luchtmassameter. Je leert de onderdelen te benoemen, door te meten en een diagnose te stellen.

Datanetwerken

Na de training kun je storingen in datanetwerken identificeren en een efficiënte strategie kiezen om diagnose te stellen. Wat je leert kun je gebruiken als je complexe voertuigstoringen gaat oplossen, omdat je nu kunt beoordelen of het probleem in het datanetwerk zit, of dat je de oorzaak ergens anders moet zoeken.

Diagnose Datanetwerken

Leer hoe computergestuurde componenten als motormanagement, automatische transmissie en ABS met elkaar communiceren via LIN-bus, Most en IRDA en CAN-bus. Leer hoe de netwerken zijn opgebouwd, hoe ze werken en hoe je ze kan doormeten.

Inbouwspecialist mobiele objecten SCM

De training Inbouwspecialist mobiele objecten SCM is dé voorbereiding op het examen Inbouwspecialist mobiele objecten. Het is belangrijk om de juiste papieren te halen. Dit is bijvoorbeeld nodig voor het onderhoud, de controle en uitbreiding van voertuigbeveiligingssystemen.

SCM bijscholing CCV Voertuigbeveiliging 2020

Deze online bijscholing behandelt de wijzigingen in de regelgeving omtrent inbouw Voertuigbeveiliging. Verplicht voor inbouwbedrijven. Na deze e-learning ken je de wijzigingen in de regelgeving van CCV-keurmerk voertuigbeveiliging van 2020.

Meten met de scoop (Bedrijfsauto)

Leren omgaan met de oscilloscoop

Sensoren en actuatoren (Bedrijfsauto)

Uitgebreid aandacht voor meten in deze training op niveau 3 voor Eerste Bedrijfsautotechnici

Bedrijfsauto Elektronica

Driedaagse training op niveau 3 voor Eerste Bedrijfsautotechnici

Diagnose ABS en EBS Training (Bedrijfsauto)

2-daagse ABS & EBS training op niveau 3 voor Eerste bedrijfsautotechnici. Bestaat zowel uit een training op locatie als uit een e-learning

Datanetwerken (Bedrijfsauto)

Training op niveau 3 voor Eerste Bedrijfsautotechnici

Diagnose moderne dieseltechniek

In het praktijkdeel van deze training pak je lastige (veelal praktijkgerelateerde) storingen in dieselmotormanagementsystemen aan volgens een vooraf opgezet stappenplan. En we behandelen uitvoerig de interpretatie van de verschillende parameters van een dieselmotormanagementsysteem.

Alles over Hybride en EV

Normen, veilig werken en techniek

Lees meer

Meest gelezen over Elektronica

Recent bekeken

* Prijzen zijn exclusief btw en evt. examen.