Elektronica trainingen

Fris je kennis over auto-elektronica op of word een echte elektronica-specialist!

Voertuigelektronica en computersystemen worden steeds belangrijker. Zorg er dus vandaag nog voor dat je basiskennis op orde is met een training van Innovam. Wil je dieper duiken in complexe voertuigelektronica? Doe dan één van onze vervolgtrainingen die van jou een echte elektronicaspecialist maken.

Auto Elektronica

Met deze tweedaagse training leg je een solide basis om te werken aan elektronica in personenauto’s, of kun je na jaren je basiskennis opfrissen.

Meten met de scoop

Leer dieper liggende problemen opsporen met de oscilloscoop. Maak kennis met AC, DC, frequenties, digitale signalen en duty cycle en hoe je die meet met de scoop, om vervolgens een diagnose te stellen.

Meten aan sensoren en actuatoren

Deze training gaat over alle elektronische componenten die de motor aansturen en processen afregelen. Denk bijvoorbeeld aan de temperatuursensor, Piezo-sensor en de luchtmassameter. Je leert de onderdelen te benoemen, door te meten en een diagnose te stellen.

Datanetwerken

Na de training kun je storingen in datanetwerken identificeren en een efficiënte strategie kiezen om diagnose te stellen. Wat je leert kun je gebruiken als je complexe voertuigstoringen gaat oplossen, omdat je nu kunt beoordelen of het probleem in het datanetwerk zit, of dat je de oorzaak ergens anders moet zoeken.

Diagnose moderne voertuigelektronica

Door inzicht in de computersystemen in voertuigen leer je gemakkelijker een diagnose aan computersystemen stellen en storingen effectief oplossen. Leer ook de basis van controller schakelingen en de logica erachter toepassen op steeds complexere systemen.

Diagnose Datanetwerken

Leer hoe computergestuurde componenten als motormanagement, automatische transmissie en ABS met elkaar communiceren via LIN-bus, Most en IRDA en CAN-bus. Leer hoe de netwerken zijn opgebouwd, hoe ze werken en hoe je ze kan doormeten.

Inbouwspecialist Beveiligingssystemen SCM

Bereid je optimaal voor op het examen Inbouwspecialist Autobeveiligingssystemen.

Online bijscholing VbV - SCM

Leer tijdens deze korte online training alles over het inbouwen van beveiligingssystemen volgens de laatste regels van SCM-VbV.

Workshop Accumanagementsystemen

Workshop van 4 uur waarin je accu's beter leert controleren en klanten adviseren om de accu op tijd te vervangen. Met praktijkopdrachten waarin met met testers van Midtronics werken.

Auto Elektronica Basis (Bedrijfsauto)

Tweedaagse training op niveau 2 voor Bedrijfsautotechnici. Leg een stevige basis voor Elektronica, om altijd op terug te kunnen vallen.

Auto Elektronica (Bedrijfsauto)

Driedaagse training op niveau 3 voor Eerste Bedrijfsautotechnici

Meten met de scoop (Bedrijfsauto)

Leren omgaan met de oscilloscoop

Sensoren en actuatoren (Bedrijfsauto)

Uitgebreid aandacht voor meten in deze training op niveau 3 voor Eerste Bedrijfsautotechnici

Diagnose ABS en EBS (Bedrijfsauto)

2-daagse training op niveau 3 voor Eerste bedrijfsautotechnici.

Datanetwerken (Bedrijfsauto)

Training op niveau 3 voor Eerste Bedrijfsautotechnici

Alles over Hybride en EV

Normen, veilig werken en techniek

Lees meer

Meest gelezen over Elektronica

Recent bekeken

{{ product.Name }}

{{ product.SummaryDescription }}

{{ product.CoreProduct.ProductPrice.WebPrice | euroPrice(0) }}
* Prijzen zijn exclusief btw en evt. examen.