Elektronica trainingen

Fris je kennis over auto-elektronica op of word een echte elektronica-specialist!

Voertuigelektronica en computersystemen worden steeds belangrijker. Zorg er dus vandaag nog voor dat je basiskennis op orde is met een training van Innovam. Wil je dieper duiken in complexe voertuigelektronica? Doe dan één van onze vervolgtrainingen die van jou een echte elektronicaspecialist maken.

Auto Elektronica

Met deze tweedaagse training leg je een solide basis om te werken aan elektronica in personenauto’s, of kun je na jaren je basiskennis opfrissen.

Meten met de scoop

Op deze trainingsdag leren we je omgaan met de oscilloscoop. Met de ‘scoop’ kan men dieper liggende problemen blootleggen, maar dit vereist wel speciale kennis. In deze training maakt je kennis met AC, DC, frequenties, digitale signalen en duty cycle en hoe je die met de scoop meet, om vervolgens een diagnose te stellen.

Meten aan sensoren en actuatoren

Deze training gaat over alle elektronische componenten die de motor aansturen en processen afregelen. Denk bijvoorbeeld aan de temperatuursensor, Piezo-sensor en de luchtmassameter. Je leert de onderdelen te benoemen, door te meten en een diagnose te stellen.

Datanetwerken

Leer hoe datanetwerken zijn opgebouwd, hoe ze werken en hoe je er metingen aan verricht.

Diagnose moderne voertuigelektronica

Tijdens deze tweedaagse training leer je alles over moderne voertuigsystemen en elektronica. Met deze kennis kun je makkelijk en snel goede diagnoses stellen aan computersystemen.

Diagnose Datanetwerken

Deze tweedaagse training gaat in op hoe autotechnische systemen met elkaar communiceren. Denk aan computer gestuurde componenten als motormanagement, automatische transmissie en ABS. Men maakt kennis met begrippen als LIN-bus, Most en IRDA en CAN-bus. Je leert hoe de netwerken zijn opgebouwd, hoe ze werken en hoe je ze kan doormeten.

Inbouwspecialist Beveiligingssystemen SCM

Bereid je optimaal voor op het examen Inbouwspecialist Autobeveiligingssystemen.

Online bijscholing VbV - SCM

Leer tijdens deze korte online training alles over het inbouwen van beveiligingssystemen volgens de laatste regels van SCM-VbV.

Workshop Accumanagementsystemen

Workshop van 4 uur waarin je accu's beter leert controleren en klanten adviseren om de accu op tijd te vervangen. Met praktijkopdrachten waarin met met testers van Midtronics werken.

Auto Elektronica Basis (Bedrijfsauto)

Tweedaagse training op niveau 2 voor Bedrijfsautotechnici. Leg een stevige basis voor Elektronica, om altijd op terug te kunnen vallen.

Auto Elektronica (Bedrijfsauto)

Driedaagse training op niveau 3 voor Eerste Bedrijfsautotechnici

Meten met de scoop (Bedrijfsauto)

Leren omgaan met de oscilloscoop

Sensoren en actuatoren (Bedrijfsauto)

Uitgebreid aandacht voor meten in deze training op niveau 3 voor Eerste Bedrijfsautotechnici

Diagnose ABS en EBS (Bedrijfsauto)

2-daagse training op niveau 3 voor Eerste bedrijfsautotechnici.

Datanetwerken (Bedrijfsauto)

Training op niveau 3 voor Eerste Bedrijfsautotechnici

Alles over Hybride en EV

Normen, veilig werken en techniek

Lees meer

Meest gelezen over Elektronica

Recent bekeken

* Prijzen zijn exclusief btw en evt. examen.