Wet van Ohm toepassen

Simpele uitleg van de wet van Ohm én ezelsbruggetje

De wet van Ohm is een bekend begrip als je een autotechnische opleiding hebt. Begrijp je werkelijk wat het verschil is tussen stroom, spanning en weerstand? Dat is wel noodzakelijk om het in de werkplaats te kunnen gebruiken. Kun je nog niet ‘lezen en schrijven’ met de wet van Ohm, download dan snel je eigen rekenhulp bij het berekenen van de wet van Ohm.

… moet ik nou spanning U delen door stroom I of juist andersom?
… wordt stroom I nu kleiner als weerstand R toeneemt, of juist groter?

In deze driehoek zie je in één oogopslag wat je moet delen of vermenigvuldigen.

Leg gewoon je vinger op de onbekende en je ziet wat je uit moet rekenen. Dan kun je de storingen nog sneller op het spoor komen, als je tenminste de juiste gereedschappen gebruikt.
> Download je eigen rekenhulp om de wet van Ohm te berekenen (pdf)

Rekenhulp Wet van Ohm ontvangen?

Wil je van deze handige rekenhulp een werkplaatskaart ontvangen? Dan sturen wij die graag (en gratis)naar je op!

Vul je gegevens in en we sturen je (gratis) een stevige uitvoering van de handige rekenhulp toe waarmee je de wet van Ohm kunt berekenen.

* Vanwege corona werken we huis en kunnen we de werkplaatskaarten niet versturen. Die liggen namelijk op kantoor. Vul je aanvraag gerust in. Het kan even duren maar zodra we kunnen, sturen we het je alsnog toe.

Wil je de wet van Ohm echt leren gebruiken?

Tijdens de driedaagse Elektronica-training oefen je net zo lang tot de wet van Ohm geen geheimen meer voor je heeft, kortom tot U = I x R geen theoretisch verhaal meer is, maar pure elektropraktijk.

> Bekijk programma training Auto Elektronica