E-voertuigen trainingen

Alle trainingen voor werken met e-voertuigen

E-voertuigen zijn uitgerust met een High Voltage (HV) systeem. Hierbij komen spanningen vrij die veel hoger zijn dan een mens kan verdragen. Het is daarom letterlijk van levensbelang dat je weet hoe het elektrische circuit van voertuigen werkt en hoe je hier veilig mee moet omgaan. Onze trainingen voor e-voertuigen zijn een must voor iedereen die met deze auto’s werkt. Van monteur tot verkoper.

Veilig werken aan e-voertuigen

Het is belangrijk dat je veilig werkt aan e-voertuigen. Dat doe je volgens de norm NEN 9140. Bekijk alle trainingen; van onderhoud tot diagnose. En haal in één dag het NEN 9140 certificaat. Voor monteurs, schadeherstellers en andere dienstverleners.

Diagnose aan het HV-systeem

Trainingen over het diagnosticeren van problemen binnen het hoge-voltage (HV) systeem van elektrische voertuigen. Samen zorgen we ervoor dat jij klaar bent voor de toekomst.

Waterstof

(Bedrijfs-)autobedrijven krijgen te maken met nieuwe regelgeving in het bedrijf als zij met waterstofvoertuigen werken, en nieuwe techniek in de werkplaats. Wij helpen je graag verder.

Sales & Service Adviseur

In je autobedrijf neemt het aantal elektrische auto's toe. Sales- en serviceadviseurs leren bij Innovam alles over gebruik, kosten, onderhoud, oplaadoplossingen en beschikbare subsidies.

Hoe werkt een EV?

E-voertuigen-techniek: Van elektromotor tot opleiding

Ontdek de werking van elektromotoren in EV's

De PBM’s en gereedschappen bij e-voertuigen

Voor het werken aan e-voertuigen gelden extra veiligheidsmaatregelen. Bekijk de instructie over de PBM's en gereedschappen bij het werken met e-voertuigen.

Is NEN 9140 voor mij van toepassing?

Ontdek of jij aan een e-voertuig mag werken. Je ziet welke opleiding of instructie je dan moet hebben. We vertellen je ook hoelang deze (bij)scholing geldig is.

Alles over waterstof in de automotive-sector

Waterstof is een gas dat gebruikt kan worden als brandstof in voertuigen. Lees over de toepassingen in de automotive-sector en hoe een waterstofmotor werkt. 

Haal bij Innovam het EV branche-certificaat

Dit e-certificaat is een initiatief van BOVAG, vakbonden en OOMT. Je krijgt het certificaat als je slaagt voor het branche-examen dat test of je veilig kunt werken met elektrische voertuigen. Er is gestart met de kwalificatie ev-VP. Andere kwalificaties volgen later. 

De certificering richt zich op personenauto's, bedrijfswagens en tweewielers met een hoog voltage (meer dan 60V). OOMT ondersteunt dit met een financiële tegemoetkoming in de kosten. 

Meer e-voertuigen; meer vragen

De elektrificatie van het wagenpark in Nederland gaat snel, zeker in vergelijking met andere Europese landen. Ook het aantal EV's met complexe storingen neemt toe. Dat zien we terug in de cijfers van de Autoniveau Helpdesk.

Stekkerauto’s in Nederland

Hulpvragen EV-techniek

Waarom kiezen voor een e-voertuigen cursus van Innovam?

Uitgebreid EV-menu. Voor iedereen die met deze auto’s werkt. Van technicus tot verkoper.

Leer veilig werken met e-voertuigen via onze experts van commissie NEN 9140

Meerdere trainingslocaties met moderne elektrische voertuigen en gereedschappen

Altijd een passende mix van online- en praktijktraining

Deelnemers waarderen onze e-voertuigen trainingen met een 8,4