Alles over CCV Voertuigbeveiliging

Voor iedere inbouwer en technisch beheerder van voertuigbeveiliging

Op deze pagina lees je alles over het keurmerk CCV Voertuigbeveiliging, de nieuwe erkenningsregeling en opleidingseisen. Daarnaast lees je wat de aanvullende eis is wanneer je werkt met e-voertuigen. Zo weet je precies waar je aan moet voldoen.

Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging

Het keurmerk CCV Voertuigbeveiliging staat voor kwaliteit van de voertuigbeveiliging die gecertificeerde inbouwbedrijven volgens CCV inbouwvoorschrift inbouwen in mobiele objecten. Denk bijvoorbeeld aan alarmsystemen, terugvindsystemen, voertuigvolgsystemen en mechanische beveiliging. Maar het zegt ook iets over de vakkundigheid van je personeel en de manier waarop zij hun werkzaamheden uitvoeren.

Ieder inbouwbedrijf dat voldoet aan de kwaliteitseisen, mag zich een ‘inbouwbedrijf CCV voertuigbeveiliging (erkend door KIWA SCM)’ noemen. Voor verzekeraars is het keurmerk belangrijk, omdat hiermee wordt aangetoond dat een voertuig is voorzien van een volgens voorschrift gemonteerde, goedgekeurde en gecertificeerde beveiliging. 

De nieuwe erkenningsregeling

Op 1 april 2021 is de vernieuwde erkenningsregeling CCV Voertuigbeveiliging ingegaan. Bekijk onderstaande video (dec. 2020) van Kiwa SCM voor meer informatie over de vernieuwingen. 

Opleidingseisen

In de erkenningsregeling CCV Voertuigbeveiliging staan opleidingseisen waaraan iedere erkende inbouwer en technisch beheerder van voertuigbeveiliging moet voldoen. Na 1 april 2021 heeft iedere erkende inbouwer en technisch beheerder twee jaar de tijd om de juiste opleiding te volgen. 

Inbouwspecialist mobiele objecten

Wil je erkend inbouwer worden, dan moet je deze training volgen. Deze praktijkdag is dé voorbereiding op het examen. 

Inbouwspecialist Mechanische Beveiliging

Wil je mechanische beveiliging inbouwen, dan moet je in het bezit zijn van een certificaat. Deze training is de perfecte voorbereiding op het examen

Werk je bij een merkdealer, dan kan een merk-specifieke opleiding voldoende zijn om voor dat merk erkend inbouwer te worden. Deze opleiding wordt verzorgd door de importeur. 

Werken aan e-voertuigen

Ben je inbouwer en werk je (ook) aan e-voertuigen, dan geldt er een aanvullende eis. Je moet voldoende basiskennis hebben over het veilig omgaan met e-voertuigen. Dit leer je tijdens de training Veilig werken aan e-voertuigen basis (VOP NEN9140). 

SERMI

SERMI: één certificaat voor alle automerken
Als u of uw monteurs werken aan anti-diefstalelementen van een auto of camper, zoals sleutels, contact- of deursloten, dan gaat er op korte termijn veel veranderen in uw werkprocessen. Want door nieuwe Europese wetgeving, heeft u vanaf 1 augustus 2023 SERMI-certificaten nodig om te kunnen programmeren aan alle auto- en camperonderdelen die te maken hebben met diefstalpreventie. Zo bereid je je voor.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over CCV Voertuigbeveiliging en de eisen waaraan je als erkend inbouwer moet voldoen, neem dan contact met ons op. We helpen je graag!