Alles over CCV Voertuigbeveiliging

Voor iedere inbouwer van voertuigbeveiliging

Ben je een inbouwer van voertuigbeveiliging? Dan moet je alles weten over het CCV Voertuigbeveiliging keurmerk. Dit keurmerk bevestigt dat jouw beveiligingssystemen voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen en volgens de gestelde norm zijn ingebouwd. Ontdek de voordelen van het CCV keurmerk voor jouw bedrijf en wat de opleidingseisen zijn.

Wat is het CCV keurmerk?

Het CCV-keurmerk helpt om diefstal van en uit voertuigen te voorkomen. Met dit keurmerk bewijs je dat de door jou ingebouwde voertuigbeveiligingssystemen goed werken en goed zijn geïnstalleerd. Hierdoor weten zowel de gebruikers als de verzekeraars dat de beveiliging te vertrouwen is. Dit geeft jarenlang zekerheid.

Onder het keurmerk vallen diverse systemen:

  • Alarmsystemen: Beschermt voertuigen tegen diefstal met geavanceerde alarmtechnologie.
  • Terugvindsystemen: Zorgt dat gestolen voertuigen snel weer worden teruggevonden.
  • Voertuigvolgsystemen: Biedt continue monitoring van de locatie van het voertuig.
  • Mechanische beveiliging: Versterkt fysieke barrières tegen ongeautoriseerde toegang of diefstal.

Voordelen voor jouw bedrijf

Door te voldoen aan de CCV inbouwvoorschriften, kan jouw bedrijf zich onderscheiden als een erkend inbouwbedrijf voor voertuigbeveiliging. Dit erkenningstraject, uitgevoerd door KIWA SCM, opent deuren naar meer klantvertrouwen en potentieel meer opdrachten.

Belang voor verzekeraars
Verzekeraars vinden het CCV-keurmerk heel belangrijk. Ze willen dat voertuigen goed beschermd zijn met systemen die goedgekeurd en gecertificeerd zijn. Als erkend inbouwbedrijf ben je een betrouwbare partner voor zowel klanten als verzekeraars. 

Werk volgens de norm

Als erkend inbouwbedrijf is het belangrijk dat je altijd werkt volgens de laatste normen. Dit betekent dat je up-to-date moet blijven met de nieuwste voorschriften en technieken voor voertuigbeveiliging. Door je kennis steeds bij te werken, zorg je ervoor dat elke installatie van de hoogste kwaliteit is.

Tijdens een schouwing wordt gecontroleerd of je bedrijf zich aan de gestelde eisen houdt. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of je de juiste gereedschappen gebruikt.

Opleidingseisen

In de erkenningsregeling CCV Voertuigbeveiliging staan opleidingseisen waaraan iedere erkende inbouwer en technisch beheerder van voertuigbeveiliging moet voldoen.

Inbouwspecialist mobiele objecten

Wil je erkend inbouwer worden, dan moet je deze training volgen. Deze praktijkdag is dé voorbereiding op het examen. 

Werk je bij een merkdealer, dan kan een merk-specifieke opleiding voldoende zijn om voor dat merk erkend inbouwer te worden. Deze opleiding wordt verzorgd door de importeur. 

Werken aan e-voertuigen

Ben je inbouwer en werk je (ook) aan e-voertuigen, dan geldt er een aanvullende eis. Je moet voldoende basiskennis hebben over het veilig omgaan met e-voertuigen. Dit leer je tijdens de training Veilig werken aan e-voertuigen basis (VOP NEN 9140)

SERMI

Om te programmeren of te coderen aan onderdelen die te maken hebben met diefstalpreventie, heb je het SERMI-certificaat nodig. Vanaf 1 april 2024 vervangt het SERMI-certificaat alle merkspecifieke antidiefstalcertificaten. Dit nieuwe systeem komt voort uit Europese wetgeving.