“Ontzorging geeft overzicht, inzicht en bespaart ons veel tijd”

Sandro Roman Vals van Autobedrijf Kreijne over Ontzorging van Innovam

Wanneer gaan de apk-keurmeesters op examen? Welke technici op welke vestigingen hebben een F-Gassen certificaat? Wie is verantwoordelijk voor de RI&E? Auto-, truck- en schadeherstelbedrijven moeten aan veel regels voldoen. Innovam's Ontzorging geeft inzicht, overzicht en rust en levert tijdwinst op, merkt aftersalesmanager Sandro Roman Vals van Autobedrijf Kreijne.

Naam Sandro Roman Vals
Functie Manager Aftersales
Bedrijf Autobedrijf Kreijne

“Ik houd meer tijd over voor andere werkzaamheden”

Autobedrijf Kreijne is uitgebreid met een nieuwe vestiging. Wat betekent dat voor jouw werk als aftersalesmanager?

“Als aftersalesmanager ben ik verantwoordelijk voor de aftersalesafdelingen van al onze vestigingen. We zijn recent van drie naar vier vestigingen gegroeid. Elke dag van de week werk ik bij een andere vestiging. Zo houd ik gevoel bij de praktijk en contact met alle collega’s. Mijn takenpakket was al breed. Door de nieuwe vestiging is het nog breder geworden.”

Waarom hebben jullie voor Ontzorging van Innovam gekozen?

“We gaan regelmatig naar Innovam voor trainingen en opleidingen. Onze jongens volgen verschillende opleidingstrajecten waaronder een EVC-traject. Wouter van Asten is onze vaste contactpersoon bij Innovam. Hij hoorde over onze vierde vestiging en vroeg of we Ontzorging wilden uitproberen. Ik was nieuwsgierig. We hebben eerst een aantal gesprekken gevoerd. Daarna zijn we met Ontzorging begonnen.”


"Ik houd volledige controle over trainingen, certificeringen en opleidingen"

Wat houdt Ontzorging precies in?

“Het is een online overzicht met alle medewerkers van alle vestigingen. Met Ontzorging kunnen we bijhouden welke opleidingen en trainingen medewerkers volgen of gaan volgen. We kunnen ook precies zien welke medewerkers welke diploma’s en certificaten hebben, van apk-keurmeester, NEN9140 en F-Gassen tot BHV en RI&E. Via Ontzorging krijgen we automatisch een herinnering als we actie moeten ondernemen. Bijvoorbeeld als een van de apk-keurmeesters een bevoegdheidsverlenging moet doen, of als de RI&E moet worden vernieuwd."

Hoe ondersteunt Ontzorging jouw dagelijkse werk?

“Alle informatie staat op een vaste centrale plek. Het geeft mij overzicht, inzicht en rust. Het voordeel is dat ik alles niet steeds zelf hoef bij te houden. Innovam stuurt mij automatisch een reminder als ik ergens actie op moet ondernemen. Ik houd volledige controle over trainingen, certificeringen en opleidingen. Zodra ik goedkeuring geef, zorgt innovam voor de rest. Innovam neemt contact op met de medewerker en plant samen met de medewerker de training of certificering in. Vervolgens krijg ik daar weer bericht van. Ik weet altijd ruim van tevoren wanneer een medewerker een dag of dagdeel afwezig is. Daar kan ik rekening mee houden met de planning. Dat voorkomt stress. En ik houd meer tijd over voor andere taken.”


“Ontzorging is ideaal omdat we meerdere vestigingen hebben”

Wat vinden jullie van de dienstverlening van Innovam?

“Ons contact met Innovam is snel, professioneel en persoonlijk. Als ik bel of mail dan krijg ik meteen antwoord. Het voelt bijna alsof Innovam hier bij ons in het bedrijf zit. Ik vind het handig dat Ontzorging een modulaire dienst is. Het gebruik van Ontzorging is gratis. We bepalen zelf welke aanvullende diensten we wel of niet afnemen. We kunnen de dienstverlening eenvoudig opschalen als we daar behoefte aan hebben. Voor een dealerbedrijf met meerdere vestigingen en een groot team, zoals ons bedrijf, is het een ideale oplossing.”

Ga je ook voor een beter commercieel resultaat en hogere klanttevredenheid?

Commerciële Service Adviseur

Leer hoe je het CRM- en plansysteem gebruikt bij klantcontact en voorbereiding van de werkorder. Creëer een beter commercieel resultaat, terwijl de klanttevredenheid stijgt. Ontwikkel jezelf tot een service adviseur of werkplaatsreceptionist die onmisbaar is.