Alles over het begeleiden van je BBL-student

Hoe moet dat, een BBL'er begeleiden voor Autotechniek of Bedrijfsautotechniek

Begeleid je een BBL'er, dan ondersteunen we je graag. Te beginnen met onze Gebruiksaanwijzing voor je student. Ontdek meer over de leerperiode in het leerbedrijf en de praktijkexamens waarvoor je hem opleidt. Bekijk hoe je een belangrijk deel van zijn opleiding aan ons kunt overlaten: wij brengen hem de beste basiskennis bij en helpen hem op weg naar zijn praktijkexamen. Kies uit al onze ondersteuning wat het beste bij jullie past.

Gebruiksaanwijzing student

Je hebt een BBL-student, hoe werkt dat? Ontvang de gebruiksaanwijzing: 8 mails in 2 weken tijd. Met veel tips voor jou als leermeester: de belangrijkste persoon voor je BBL'er, tijdens zijn opleiding in jouw bedrijf.

Alles over beroepspraktijkvorming

Hoe ver gaat de verantwoordelijkheid van het leerbedrijf eigenlijk? Welke rol speelt de leermeester in de Beroepspraktijkvorming? Wat BP inhoudt, hoe je een BBL-student opleidt én laat slagen lees je op deze pagina.

Investeren in je BBL-student

Begeleid je een BBL'er, dan investeer je in hem. Als je het goed doet krijg je er ook veel voor terug. Dan is het niet zo’n gek idee om ook te investeren in een opleidingsplan. Lees hoe die investering zich terugbetaalt.

10 tips voor een goede leeromgeving

Een belangrijk deel van de opleiding krijgen BBL-studenten in het leerbedrijf. Heb je een BBL'er, dan is je werkplaats óók een leeromgeving. Daarom delen we je 10 tips voor een goede leeromgeving. 

Alles over het praktijkexamen (de Proeve van bekwaamheid)

De Proeven van Bekwaamheid (praktijkexamens) zijn onderdeel van het MBO-diploma. Waaruit het diploma nog meer bestaat, lees je op deze pagina. Ook vind je de belangrijkste informatie over die examens.

Alles over Praktijktrainingen voor BBL'ers (RPT)

Geef je BBL-student een vliegende start met onze Regionale Praktijktrainingen (RPT). Bij ons leren ze sneller en meer, in een professionele setting. De perfecte aanvulling op de persoonlijke begeleiding in het leerbedrijf. 

Welke opdrachten moet je BBL'er leren?

Per kerntaak ligt vast wat je hem/haar moet leren

Ontvang een lijst met alle werkzaamheden