Alles over het begeleiden van je BBL-student

Hoe moet dat, een BBL'er begeleiden voor Auto-, Trucktechniek of Schadeherstel?

Begeleid je een BBL'er, dan ondersteunen we je graag. Te beginnen met onze e-mailserie: De gebruiksaanwijzing van je student. Ontdek ook meer over de leerperiode in het leerbedrijf en de praktijkexamens waarvoor je hem opleidt. Bekijk hoe je een belangrijk deel van zijn opleiding aan ons kunt overlaten: wij brengen hem de beste basiskennis bij en helpen hem op weg naar zijn praktijkexamen. Kies uit al onze ondersteuning wat het beste bij jullie past.

BBL-experts: Bert en Louis

Innovammers Bert en Louis bezoeken leerbedrijven en ROC's. Zij weten alles over de BBL in onze sector. Misschien was je onlangs bij een van hun bijeenkomsten. Wil je deze terugkijken, nog iets vragen of contact?  

Gebruiksaanwijzing student

Je hebt een BBL-student, hoe werkt dat? Ontvang de gebruiksaanwijzing: 8 mails in 2 weken tijd. Met veel tips voor jou als leermeester: de belangrijkste persoon voor je BBL'er, tijdens zijn opleiding in jouw bedrijf.

Alles over beroepspraktijkvorming

Hoe ver gaat de verantwoordelijkheid van het leerbedrijf eigenlijk? Welke rol speelt de leermeester in de Beroepspraktijkvorming? Wat BP inhoudt, hoe je een BBL-student opleidt én laat slagen lees je op deze pagina.

Investeren in je BBL-student

Begeleid je een BBL'er, dan investeer je in hem. Als je het goed doet krijg je er ook veel voor terug. Dan is het niet zo’n gek idee om ook te investeren in een opleidingsplan. Lees hoe die investering zich terugbetaalt.

10 tips voor een goede leeromgeving

Een belangrijk deel van de opleiding krijgen BBL-studenten in het leerbedrijf. Heb je een BBL'er, dan is je werkplaats óók een leeromgeving. Daarom delen we je 10 tips voor een goede leeromgeving. 

Alles over het Beroepsvaardigheidsexamen

De Beroepsvaardigheidsexamens zijn onderdeel van het MBO-diploma. Waaruit het diploma nog meer bestaat, lees je op deze pagina. Ook vind je de belangrijkste informatie over die examens.

Wat je BBL'er in het leerbedrijf moet leren

Omdat we graag helpen om het ‘leren’ te organiseren hebben we iets voor jou: Het BBL-praktijkboekje. Hierin staat precies wat jouw BBL-student moet leren tijdens de praktijkopleiding. We maken het boekje speciaal voor jouw student op maat. En we sturen het gratis naar je op.

Trainingsaanbod

Regionale Praktijktraining

Op onze vestigingen in Dordrecht, Helmond, Nieuwegein, Nuth en Zwolle kunnen BBL'ers praktijktrainingen volgen. Dat is goede aanvulling van de begeleiding die je in het leerbedrijf geeft. Bij ons kan je BBL’er sneller en meer leren in onze professionele werkplaatsen. Veilig en onder leiding van onze deskundige trainers.

Examenvoorbereiding

Bij Innovam kun je opdrachten komen oefenen die op het Beroepsvaardigheidsexamen kunnen voorkomen. Dat kan online en op onze vestigingen. We helpen je bij de technische uitvoering én bij de juiste aanpak. Zo kan je BBL’er vol vertrouwen beginnen aan het
Beroepsvaardigheidsexamen.

Trainingen voor Leermeesters

Je vaardigheden als leermeester kun je blijven ontwikkelen. Met onze leermeester trainingen leer je wat de taken van een leermeester zijn en hoe je een leerjaar organiseert. Ben je eenmaal leermeester, blijf dan fris en op de hoogte met een aanvullende (online) training.

Werkplaats hulpvideo's

Heeft je MBO-student uitleg nodig, gebruik dan onze eersteklas instructievideo’s. Meer dan 100 praktische video’s en animaties zetten we voor hem klaar in Mijn Innovam. Zo krijgen ze stap voor stap instructies, uiteraard op hun eigen niveau. Tip: Bij aankoop van 4 regionale praktijktrainingen krijgen leermeester en student de hulpvideo's 1 jaar gratis.

Student-abonnement vereniging ATC

De Vereniging ATC organiseert landelijk en regionaal evenementen, bedrijfsbezoeken, technische excursies, lezingen en livestreams. Met het speciale studententarief van slechts €35 per jaar krijgen studenten toegang tot deze exclusieve vereniging. Bestel dit leuke abonnement voor je student en verbreed zijn wereld!

Gids Regionale Praktijktrainingen

Bekijk welke trainingen jouw student kan volgen

Bestel de gids nu gratis