Leermeester trainingen mobiliteitsbranche

Bekijk ons uitgebreide leermeester cursus aanbod

Een BBL-student binnen jouw werkplaats deskundig begeleiden gaat niet vanzelf. Daar is een opleiding voor nodig. Bovendien is het een vaardigheid die je moet blijven ontwikkelen. Met onze leermeester trainingen leer je wat de taken van een leermeester zijn en hoe je een leerjaar organiseert. Ben je eenmaal leermeester, blijf dan fris en op de hoogte met een aanvullende (online) training.

Leermeester worden: werkplaats

Ontdek wat bij jouw taak als leermeester hoort en hoe je dit werk organiseert. Leer ook hoe je kennis overdraagt aan een student. Zie welke leerstijlen er zijn en hoe je daarmee omgaat. Op de trainingsdag bij Innovam oefen je instructie geven en andere gesprekssoorten.

Leermeester worden: tweewielerbedrijf

Ontdek wat in een tweewielerbedrijf bij jouw taak als leermeester hoort. Leer hoe je dit werk organiseert. Leer ook hoe je kennis overdraagt aan een student. Op deze trainingsdag oefen je gesprekstechnieken zoals instructie geven, motiveren, beoordelen, etc.

Leermeester zijn: effectiever begeleiden

Training voor leermeesters met ca. 3 jaar ervaring. Leer effectiever begeleiden. Zie hoe je je doelen kunt bereiken. En leer effectiever samenwerken. Bijvoorbeeld in te spelen op het gedrag van je studenten. Ontdek de rol van coach en of deze bij je past.

Startpakket: Voor je nieuwe BBL-student

Bestel dit Startpakket voor je nieuwe BBL'er. Hij/zij ontvangt 3 e-learnings: Werkplaats in beeld, Werkplaatsveiligheid en Gereedschapskennis. Download ook een leuk werkboekje voor kennismaking met de collega's en het bedrijf.

Online training: De juiste BBL-student werven

Live, online training van ca. 1 uur. Ontdek hoe je de BBL'er vindt die past bij je bedrijf en in je team. Boordevol tips voor het sollicitatiegesprek waardoor je veel van elkaar te weten komt.

Online training: De succesvolle introductie van een BBL-student

Live, online training van ca. 1 uur. Ontdek hoe je de beginperiode met een nieuwe student vormgeeft. Hoe maak je een succes van de eerste dag, week, maand en verder, met het hele werkplaatsteam.

Begeleid je een BBL-student?

Hoe moet dat, een BBL'er begeleiden in de werkplaats?

Bekijk onze hulpmiddelen

Kennis is je belangrijkste gereedschap

Wat moet je BBL-student leren?

Hierin staat precies wat jouw BBL-student moet leren tijdens de praktijkopleiding. We maken het boekje speciaal voor jouw student op maat. En we sturen het gratis naar je op. 

Bestel de BBL-trainingsgids

In deze gidsen vind het het complete aanbod van praktijktrainingen voor BBL-studenten. Er is een gids voor de opleiding in de context auto en truck.

Elke maand: de BBL-nieuwsbrief

Elke maand kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Over BBL'ers, leermeester- en coachingsvaardigheden en het begeleiden in jouw werkplaats.


“In mijn trainingen leer je niet alleen over het opleiden in de werkplaats. Het gaat ook over gespreksvaardigheden. Bijvoorbeeld om je student te motiveren: Hoe zet je hem 'aan'. In onze e-mailserie vind je alvast een voorproefje.”

Arco van den Wijngaard |  Trainer van leermeesters
> Ontvang e-mailserie 'De gebruiksaanwijzing van je BBL-student'

Waarom kiezen voor een leermeester-cursus van Innovam?

Leer hoe je het beste haalt uit je BBL’er én jezelf. Met deze kennis kun je echt veel voor je studenten betekenen.

Verdiep je in de leerdoelen van de opleiding, je student én jezelf. Zo hou je voortgang en dat maakt het leren leuk.

Doe het niet alleen; gebruik het hele BBL-netwerk van collega’s, school, subsidies en ons, als brancheopleider.

Deelnemers waarderen onze training 'Leermeester zijn' met een 9