Alles over Elektronica in de BBL

Toelichting van onze ontwikkelaars

Auto-elektronica moet er vanaf het begin goed in zitten. Je BBL-student leunt zijn hele werkzame leven op een stevige basis. In de theorie van het lesmateriaal wordt er veel aandacht aan besteed. Dan is het aan het leerbedrijf om de praktijkopdrachten goed te begeleiden, eventueel met hulp van RPT. Download de uitleg van wat er in het lesmateriaal staat en wat je in het leerbedrijf moet doen.

Zo sluit je in het leerbedrijf slim aan bij school

Vertelt je BBL-student uit zichzelf precies wat er op school allemaal gebeurt? Het is voor jou als leermeester wel handig om te weten welke onderwerpen behandeld worden en welke theorie en opdrachten daar bij horen.

Handige toelichting bij 'Elektronica'
Doordat Innovam lesmethodes voor ROC’s maakt, kunnen we leermeesters vertellen wat er op school gebeurt. Onze ontwikkelaars van het lesmateriaal maakten een handige toelichting bij ‘Elektronica’. Echt een onderwerp waarbij begrip van de basis er goed in moet zitten, meteen vanaf het begin van de opleiding.

Omgaan met elektrisch meetgereedschap
Neem bijvoorbeeld het onderwerp Verlichtingssystemen. Het vervangen van een lampje is in veel gevallen allang geen klusje meer voor een beginnende BBL'er. Het is vooral belangrijk dat hij leert met elektrisch meetgereedschap als de multimeter om te gaan. Daarbij moet hij weten waarom, wat en hoe hij moet meten. En het is ook belangrijk dat hij van tevoren weet welke waarde hij op een bepaalde plek zou moeten meten. Pas dan kun je bepalen of er al dan niet sprake is van een storing.

Download de uitleg
Lees en download de uitleg van onze ontwikkelaars en bewaar deze bijvoorbeeld in de RPT-gids. Werkt je BBL'er op school met ons lesmateriaal: ‘Cars’ of ‘BigWheels’ dan is deze uitleg extra interessant voor jou. Het lesmateriaal bestaat uit schoolboeken en praktijkboeken, en video’s en animaties. RPT bij Innovam sluit op het lesmateriaal aan.