Alles over Regionale Praktijktraining

Sneller en meer leren onder begeleiding van onze trainers

Onze Regionale Praktijktrainingen (RPT) geven studenten (bedrijfs)autotechniek en schadeherstel de kans om sneller en méér te leren van onze deskundige trainers. De trainingen zijn een perfecte aanvulling op de begeleiding in het leerbedrijf en zijn afgestemd op de opleidingen en examens op de ROC’s.

Wat is Regionale Praktijktraining (RPT)?

Tijdens een RPT-dag kan je BBL-student volop oefenen in onze professionele werkplaatsen in Assen, Dordrecht, Zwolle, Nieuwegein, Helmond en Nuth. Van tevoren krijgt hij theorie als online zelfstudie, zodat hij zich tijdens de RPT-dag vooral op de praktijk kan storten. Veilig en onder leiding van onze deskundige trainers. Door deze focus kan hij sneller en meer leren, en wij leren hem precies dát wat hij weten moet. De volgende dag kan je BBL'er dit meteen in jouw werkplaats zelfstandig uitvoeren. Ondanks dat je de student een dag kwijt bent levert het dus meteen iets op.

Welke RPT is er?

Er zijn RPT-dagen voor elk leerjaar/opleidingsniveau. Alles komt aan bod in de volgorde waar je in het leerbedrijf het meest aan hebt: beginnen bij de basis en erop gericht om zelfstandig klussen in het leerbedrijf te doen. Doordat Innovam lesmateriaal voor ROC’s ontwikkelt, sluit de inhoud van de RPT-trainingen ook aan bij wat je BBL-student voor school moet leren in het leerbedrijf. RPT helpt je dus met het opleiden van je BBL'er en dat scheelt jou een hoop tijd.

Er is RPT voor elke kerntaak, leerjaar of onderwerp

Welke RPT heeft mijn BBL-student nodig?

Er is een RPT-dag voor haast elke klus in de werkplaats en elk onderwerp van het examen. Vraag jezelf af: Wat kan ik mijn BBL'er zelf bijbrengen en wat niet? Heb je wel de juiste apparatuur beschikbaar? Is er voldoende tijd om de student te begeleiden?

Op een RPT-dag leert je BBL-student sneller en meer. Voor de BBL'er is het belangrijk dat hij niet alleen een kunstje leert, maar echt inzicht krijgt in de lesstof. Tijdens een RPT-dag krijgt je BBL'er het complete verhaal en kan hij veilig oefenen.

Wat kost het, en wat levert het op?

Begeleid je een BBL-student, dan investeer je in hem. Eerlijk is eerlijk, er gaat een hoop tijd en liefde in zitten. Als je het goed doet krijg je er ook veel voor terug: plezier, iemand die na een poosje declarabele klussen doet, eentje die na zijn opleiding blijft plakken. Dan is het niet zo’n gek idee om ook te investeren in een trainingen. Die investering betaalt zich zeker terug!

Per RPT-dag betaal je tussen € 360 tot € 395. Is je leerbedrijf aangesloten bij OOMT, dan draagt OOMT bij in de kosten per RPT-dag. OOMT vindt het namelijk belangrijk dat BBL-studenten de kans krijgen om hun praktische vaardigheden te vergroten. Afhankelijk van het opleidingsniveau verschilt de bijdrage per dag. De bijdrage is aan het begin van de opleiding het hoogst.

OOMT-bijdrage per RPT-dag:
Onderhoud en reparatie: € 130
Diagnose: € 96
Diagnose Gevorderd: € 67

Hoe reserveer ik de juiste RPT-dagen?

Er zijn RPT-dagen die bijna iedereen volgt, zoals de elektronica-dagen en Meten met de scoop. Deze dagen leggen een belangrijke basis! De airco-dagen helpen je om je BBL-student declarabel in te zetten in de werkplaats. En net als bij de training over e-voertuigen verdient hij er een belangrijk certificaat mee. Dan zijn er nog dagen die belangrijk zijn om te slagen voor het examen, zoals Motorconditie en distributie of Motorcomponenten en distributie, en de motormanagement-dagen. Als voorbereiding op het examen reserveer je e-learnings en keuzedagen (Auto) of oefendagen (Truck en Schadeherstel).

Boek nu RPT-dagen voor je BBL'er. Natuurlijk kunnen we je hierbij helpen! Bel dan met onze trainingsspecialisten: 030-6087722. Of stuur een e-mail, dan belt we je terug.