Alles over RPT

Welke RPT heeft jouw leerling nodig

Geef de carrière van je leerling een vliegende start met onze Regionale Praktijktrainingen (RPT). Deze intensieve praktijktrainingen geven leerlingen (bedrijfs)autotechniek de kans om sneller en meer te leren in een professionele setting. De trainingen vormen een perfecte aanvulling op de persoonlijke begeleiding van leerlingen in het leerbedrijf en zijn nauwkeurig afgestemd op de opleidingen en examens op de ROC’s.

Wat is RPT?

Tijdens een RPT-dag kan je leerling volop oefenen in onze professionele werkplaatsen. Van tevoren krijgt hij theorie als online zelfstudie, zodat hij zich tijdens de RPT-dag vooral op de
praktijk kan storten. Veilig en onder leiding van onze deskundige trainers. Door deze focus kan hij sneller en meer leren, en wij leren hem precies dát wat hij weten moet. De volgende dag kan je leerling dit meteen in jouw werkplaats zelfstandig uitvoeren. Ondanks dat je de leerling een dag kwijt bent levert het dus meteen iets op.

Welke RPT is er?

Er zijn RPT-dagen voor elk leerjaar/opleidingsniveau. Alles komt aan bod in de volgorde waar je in het leerbedrijf het meest aan hebt: beginnen bij de basis en erop gericht om zelfstandig klussen in het leerbedrijf te doen. Doordat Innovam lesmateriaal voor ROC’s ontwikkelt, sluit de inhoud van de RPT-trainingen ook aan bij wat je leerling voor school moet leren in het leerbedrijf. RPT helpt je dus met het opleiden van je leerling en dat scheelt jou een hoop tijd.

Er is RPT voor elk niveau

 

Welke RPT heeft mijn leerling nodig?

Er is een RPT-dag voor elke klus in de werkplaats en elk onderwerp van het examen. Vraag jezelf af: Wat kan ik mijn leerling zelf bijbrengen en wat niet? Heb je wel de juiste apparatuur beschikbaar? Is er voldoende tijd om de leerling te begeleiden?

Op een RPT-dag leert je leerling sneller en meer. Voor de leerling is het belangrijk dat hij niet alleen een kunstje leert, maar echt inzicht krijgt in de lesstof. Tijdens een RPT-dag krijgt je leerling het complete verhaal en kan je leerling veilig oefenen. Na een dag krijgt de cursist bovendien een beoordeling, zodat je direct kunt zien wat zijn leerpunten zijn.

Wat kost het, en wat levert het op?

Op een RPT-dag is je leerling natuurlijk niet inzetbaar in de werkplaats. Daar staat tegenover dat jij minder tijd kwijt bent aan instructie. En na een RPT-dag kan je leerling dat werk voortaan zelfstandig uitvoeren. Zo levert een RPT-dag meteen veel op.

Een RPT-dag kost 235 euro. Is je leerbedrijf aangesloten bij OOMT, dan draagt OOMT bij in deze kosten. OOMT vindt het namelijk belangrijk dat leerlingen de kans krijgen om hun praktische vaardigheden te vergroten. Afhankelijk van het opleidingsniveau verschilt de bijdrage per dag. De bijdrage is aan het begin van de opleiding het hoogst.

Na aftrek van de OOMT-bijdrage kost een RPT-dag:
Onderhoud en reparatie: € 129
Diagnose: € 160
Diagnose Gevorderd: € 185

Hoe reserveer ik de juiste RPT-dagen?

Er zijn RPT-dagen die bijna iedereen volgt, zoals de elektronica-dagen en Meten met de scoop. Deze dagen leggen een belangrijke basis! De airco-dagen helpen je om je leerling declarabel in te zetten in de werkplaats. En net als bij de training over hybridetechniek verdient hij er een belangrijk certificaat mee. Dan zijn er nog dagen die belangrijk zijn om te slagen voor het examen, zoals Motorconditie en distributie of Motorcomponenten en distributie, en de motormanagement-dagen.

Boek nu RPT-dagen voor je leerling. Klik op het opleidingsniveau van je leerling en kies de juiste dagen aan de hand van de beschrijvingen. Natuurlijk kunnen we je hierbij helpen! Bel dan met Marianne, onze trainingsspecialist: 030-6087816. Of stuur haar een e-mail, dan belt ze je terug.

Direct naar: