Alles over investeren in je BBL-student

Opleidingskosten, tegemoetkomingen en de opbrengst van zelf opleiden

Begeleid je een BBL-student, dan investeer je in hem. Eerlijk is eerlijk, er gaat een hoop tijd en liefde in zitten. Als je het goed doet krijg je er ook veel voor terug: plezier, iemand die na een poosje declarabele klussen doet, eentje die na zijn opleiding blijft plakken. Dan is het niet zo’n gek idee om ook te investeren in een opleidingsplan. Nog niet overtuigd? Lees hoe die investering zich terugbetaalt.

Bezwaar 1: ‘Een opleidingsplan is te duur’

  1. Aan de kosten voor RPT-dagen draagt stichting OOMT bij. Dus is je leerbedrijf aangesloten bij OOMT, dan draagt OOMT € 130 tot € 67 bij.

Het ministerie van OC&W komt je tegemoet in de kosten voor een BBL-student met Subsidie Praktijkleren: tot wel € 2.700 per schooljaar.

Tot zover de kosten, nu even over de opbrengsten van RPT-dagen: je hoeft je BBL'er minder uit te leggen omdat wij dat doen. Dat scheelt de leermeester veel tijd. Met de werkplaats instructievideo’s hoeft hij niet lang op zoek bij vragen of als hij instructie wil. Dat scheelt hem tijd.

Bezwaar 2: ‘Hoe meer ik uitgeef, hoe meer ik verlies als hij weggaat’

Van de bedrijven horen wij juiste het tegenovergestelde: investeren in een RPT-opleidingsplan betekent een extra motivatie en loyaliteit aan de organisatie. Dat zal er eerder voor zorgen dat je BBL'er langer blijft.

Als je toch bang bent om deze kosten te verliezen, kun je afspreken dat de student bij vertrek een deel van de kosten terugbetaalt. Dat kun je vastleggen in een studiekostenovereenkomst.

Bezwaar 3: ‘ Het is te druk in de werkplaats, ik kan hem geen dag kwijt’

Door hetgeen je BBL-student bij ons leert, zal zijn bijdrage aan de werkplaats alleen maar toenemen.
En juist als het druk is in de werkplaats, is het prettig als je leermeester minder tijd aan instructie hoeft te besteden.

Verder horen wij van veel scholen dat BBL'ers eerder slagen voor de praktijkexamens als zij RPT hebben gevolgd. Zij hoeven dus minder (of geen) werkdagen te missen om een Beroepsvaardigheidsexamen opnieuw te doen.

Ben je overtuigd?

Wil je werk maken van RPT voor je BBL-student? Boek het RPT-opleidingsplan voor je BBL'er. Wil je liever persoonlijke hulp, aarzel dan niet en bel of mail ons dan. We helpen je telefonisch of maken een afspraak voor een bezoek van je accountmanager.

Samen maken we van je BBL-student een echte monteur.