Subsidie Praktijkleren

Onze experts begeleiden je bij de subsidieaanvraag. Dit bespaart je veel tijd en geld.

Als je de Subsidie Praktijkleren wilt aanvragen, komt daar best wat bij kijken. Gelukkig kunnen wij je hierbij helpen. Dit bespaart je flink wat tijd en geld. We kunnen je adviseren over de voorwaarden en benodigde documenten, en voor jou de aanvraag indienen. Wij weten namelijk precies hoe het werkt en waar je recht op hebt. Zo loop je geen subsidies meer mis!

Subsidieregeling Praktijkleren

De Subsidie Praktijkleren van het ministerie van OC&W is in het leven geroepen om werkgevers te stimuleren meer praktijkleerplaatsen aan te bieden. De regeling is dus bedoeld voor leerbedrijven. De tegemoetkoming bedraagt maximaal € 2.700,- per BBL-student per jaar.

De verwachting is dat in juni 2023 subsidie aangevraagd kan worden voor schooljaar 2022-2023. Hiervoor moet je bedrijf wel aan een paar voorwaarden voldoen. Zo moet je bedrijf erkend zijn als leerbedrijf en moet je beschikken over een getekende beroepspraktijkovereenkomst(en) (BPVO). Verder moet uit de administratie blijken wanneer de student aanwezig is geweest en moet je aantonen dat hij daadwerkelijk begeleid is.

Innovam helpt

Wij helpen je graag bij de aanvraag van de Subsidie Praktijkleren. Dit doen we door te zorgen dat je de juiste documenten hebt en aan die gestelde criteria voldoen. We dienen de aanvraag ook voor je in. Wij weten precies hoe het werkt en waar je recht op hebt. Zo ben je er zeker van dat je het juiste subsidiebedrag ontvangt! En het bespaart je veel tijd en geld.

Het aanvragen van de subsidie bestaat uit de volgende stappen:

 1. Checklist documenten en voorwaarden
  We bespreken telefonisch of je in aanmerking komt voor de subsidie.
  Als je aan de voorwaarden voldoet ontvang je van ons een checklist en de opdrachtbevestiging.
 2. Dossier
  * Je verzamelt de juiste documenten
  * We informeren je over de vervolgstappen.
 3. Indienen aanvraag Subsidie Praktijkleren
  We dienen de aanvraag voor je in.

Kosten

Voor 1 student € 265,-
Voor iedere extra student € 60,-*

*Op voorwaarde dat er een centrale personeelsadministratie wordt gevoerd

Start de aanvraag

Vul hieronder je gegevens in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 030-6087923.

Voor- en achternaam