Subsidie Praktijkleren

Innovam stopt met aanvragen Subsidie Praktijkleren voor leerbedrijven

Innovam is gestopt met het aanvragen van Subsidie Praktijkleren voor leerbedrijven die BBL-studenten begeleiden. We willen graag al onze klanten bedanken die in het verleden gebruik hebben gemaakt van deze dienst. Als je vragen hebt over het stopzetten van deze service, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Op deze pagina lees je hoe je zelf de subsidie aanvraagt bij het Ministerie van OC&W.

Subsidieregeling Praktijkleren

De Subsidie Praktijkleren van het ministerie van OC&W is in het leven geroepen om werkgevers te stimuleren meer praktijkleerplaatsen aan te bieden. De regeling is dus bedoeld voor leerbedrijven.

Je bedrijf moet wel aan een paar voorwaarden voldoen. Zo moet je bedrijf erkend zijn als leerbedrijf en moet je beschikken over een getekende beroepspraktijkovereenkomst(en) (BPVO). Verder moet uit de administratie blijken wanneer de student aanwezig is geweest en moet je aantonen dat hij daadwerkelijk begeleid is.

Zelf de subsidie aanvragen

Innovam is gestopt met het indienen van subsidieaanvragen voor praktijkleren bij leerbedrijven. Vanaf 3 juni 2024 kan je zelf de subsidie aanvragen bij het Ministerie van OC&W. Klik op de knop hieronder om direct naar de aanvraagpagina te gaan. Hier vind je ook gedetailleerde informatie over de subsidieregeling.