Subsidie Praktijkleren

Onze experts begeleiden je bij de subsidieaanvraag. Dit bespaart je veel tijd en geld.

Als je de Subsidie Praktijkleren wilt aanvragen, komt daar best wat bij kijken. Gelukkig kunnen wij je hierbij helpen. Dit bespaart je flink wat tijd en geld. We kunnen je adviseren over de voorwaarden en benodigde documenten, en voor jou de aanvraag indienen. Wij weten namelijk precies hoe het werkt en waar je recht op hebt. Zo loop je geen subsidies meer mis!

Subsidieregeling Praktijkleren

De Subsidie Praktijkleren van het ministerie van OC&W is in het leven geroepen om werkgevers te stimuleren meer praktijkleerplaatsen aan te bieden. De regeling is dus bedoeld voor leerbedrijven. De tegemoetkoming bedraagt maximaal 2.700 euro per BBL-leerling per jaar.

De verwachting is dat in juni 2021 subsidie aangevraagd kan worden voor schooljaar 2020-2021. Hiervoor moet je bedrijf wel aan een paar voorwaarden voldoen. Zo moet je bedrijf erkend zijn als leerbedrijf en moet je beschikken over een getekende beroepspraktijkovereenkomst(en) (BPVO). Verder moet uit de administratie blijken wanneer de leerling aanwezig is geweest en moet je aantonen dat hij daadwerkelijk begeleid is.

Innovam helpt
Wij helpen je graag bij de aanvraag van de Subsidie Praktijkleren. Dit doen we door te zorgen dat je de juiste documenten hebt en aan die gestelde criteria voldoen. We dienen de aanvraag ook voor je in. Het aanvragen van de subsidie bestaat uit de volgende stappen:

 1. Checklist documenten en voorwaarden
  We bespreken telefonisch of je in aanmerking komt voor de subsidie.
  Als je aan de voorwaarden voldoet ontvang je van ons een checklist en de opdrachtbevestiging.
 2. Dossier
  * Je verzamelt de juiste documenten
  * We informeren je over de vervolgstappen.
 3. Indienen aanvraag Subsidie Praktijkleren
  We dienen de aanvraag voor je in.

Kosten
Voor 1 leerling €225
Voor iedere extra leerling €50*

*Op voorwaarde dat er een centrale personeelsadministratie wordt gevoerd