Webinar: Moderne verlichtingssystemen

Leer moderne verlichtingssystemen kennen, vervangen, configureren en afstellen

{{ basketProduct.Product.ProductPrice.WebPrice - basketProduct.Product.ProductPrice.SubsidyTotal | euroPrice(0) }} *

Direct je keuze maken

In de winkelwagen
Wil je iets vragen?

Neem dan contact op met Angelique, onze trainingsspecialist of bel naar 030-6087635.

* Prijzen zijn exclusief btw en evt. examen.

Trainingsinformatie

WAT LEER IK?

Verlichting speelt een cruciale rol in de veiligheid van moderne voertuigen. Bij de ontwikkelingen van moderne verlichting gaat het om zien en gezien worden, ‘s nachts en overdag. De lichtopbrengst is sterk verbeterd sinds de introductie van de halogeenlampen in de in de jaren 60 en Xenon lampen in de jaren 90, tot de ontwikkeling van de huidige LED-techniek.

De verlichting van voertuigen wordt steeds complexer. Dit heeft invloed op de werkzaamheden binnen het schadeherstel. Moderne verlichtingssystemen moeten veel gegevens van verschillende bronnen in het voertuig verwerken om de afzonderlijke verlichtingsfuncties correct aan te sturen. Bij vervanging van verlichtingssystemen moet je hier rekening mee houden.

Als na een aanrijding een lichtunit moet worden vervangen, werkt de verlichting vaak niet meer zoals het hoort. De oplossing is eenvoudig; je moet de nieuwe verlichtingsunit of koplamp coderen. Maar hoe ga je dit als universeel schadehersteller doen? Universele testers bieden deze functie vaak niet. Je hebt dan twee opties: de auto moet op transport naar de merkdealer, of je werkt met diagnose op afstand van AutoNiveau. Zoek in de werkplaatsdocumentatie (RMI) op welke onderdelen gecodeerd moeten worden. Zo voorkom je verrassingen en bijkomende kosten achteraf.

Na het coderen moeten koplampen afgesteld worden. De afstelling verschilt per fabrikant en model. Dimlichten en grootlicht tegelijk, of dimlicht mechanisch afstellen en grootlicht met een diagnosetester? Raadpleeg de werkplaatsdocumentatie (RMI) voor de procedure en welke gereedschappen nodig zijn.

Voor correcte afstelling van de koplampen is een koplamptester nodig. De analoge variant wordt steeds vaker ingewisseld voor een digitale. Op welk moment kies je als schadehersteller voor aanschaf daarvan?

OMSCHRIJVING TRAINING

Dit webinar is praktijkgericht en interactief. We behandelen we de volgende onderwerpen:

  • De verlichtingstechnieken die in moderne voertuigen worden gebruikt.
  • Wat moet een autoschadetechnicus weten om moderne verlichtingssystemen op de juiste manier te herstellen, te coderen en te kalibreren.
  • De relatie tussen moderne verlichtingssystemen en de andere ADAS die je op moderne voertuigen tegenkomt.

OPBOUW TRAINING

  • Het webinar is online, live en duurt 3 uur. We adviseren om een webcam en microfoon te gebruiken. De training wordt verzorgd vanuit de Innovam Studio. Hierdoor kun je de sessie volgen als een interactieve televisie uitzending.

CERTIFICAAT

Bewijs van deelname bij voldoende resultaat eindtoets.

Kenmerken

Data en locaties

Op dit moment zijn er geen trainingen beschikbaar.

Heb je geen geschikte datum gevonden, of zijn er geen plaatsen meer beschikbaar?

Registreer dan een voorinschrijving. We houden je dan per e-mail op de hoogte van nieuwe data.

Mail bij nieuwe data

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling {{ product.Name }}

Kosten

  • {{ priceDetail.Name }} {{ priceDetail.Amount | euroPrice }}
  • Af: OOMT-bijdrage {{ -subsidyTotal | euroPrice }}
  • Subtotaal {{ subTotal | euroPrice }}
  • btw (21%) {{ vatTotal | euroPrice }}
  • Totaal (incl.btw) {{ total | euroPrice }}

Toelichting OOMT-bijdrage

OOMT vindt talentontwikkeling van vakmensen in de mobiliteitsbranche belangrijk. Wanneer jouw bedrijf bij OOMT is aangesloten, draagt OOMT bij in de trainingskosten voor deze training.