Trainingen Autoschadeherstel

De beste trainingen voor Autoschadeherstel volg je bij Innovam

Op zoek naar Autoschadehersteltrainingen? De beste trainingen volg je in onze werkplaatsen. Van onze vakkundige trainers en tot in de puntjes verzorgd. Met modern materiaal en natuurlijk een heerlijke lunch. Steek je handen uit de mouwen bij Innovam, bekijk het trainingsaanbod.

Carrosserieconstructie

Krijg inzicht in moderne carrosserieconstructies, materiaalsoorten en verbindingstechnieken. Daarbij besteden we aandacht aan het elektronisch meten en leer je voorschriften van fabrikanten vinden en uitvoeren. Deze training is onderdeel van de Plusnorm.

Aluminium Basis

Aluminiumplaatdelen worden bij schadeherstel vaak vervangen terwijl uitdeuken ook goed mogelijk is. In deze training leer je alles over de eigenschappen van aluminium, de diverse hersteltechnieken en de gereedschappen die daar bij nodig zijn. Ontdek dat aluminium zelfs veel mooier uit te deuken is dan staal!

GMA hardsolderen

Bij hoogwaardig staal zoals Boron en TRIP stalen kun je een nieuwe verbindingstechniek gebruiken: GMA hardsolderen. De lastemperatuur ligt 500⁰C lager. Daardoor tast je de structuur van het staal en de zinklaag niet of nauwelijks aan terwijl je tóch een voldoende sterke verbinding maakt.

Weerstandlassen

Hoogwaardige staalsoorten gedragen zich anders dan je gewend bent. Weerstandlassen moeten op een goede manier worden aangebracht, om te slechte verbindingen of verzwakt staal te voorkomen. Kom leren waar je op moet letten, hoe je lasapparatuur instelt en waaraan een las moet voldoen.

Advanced High Strength Steel

Om auto’s lichter en veiliger te maken wordt steeds meer gebruik gemaakt van High Strength Steel (HSS), Advanced High Strength Steel (AHSS) en Tailored Blanks zoals Boron staal, dat wel negenhonderd keer sterker is dan zacht staal. Leer o.a. hoe je de verschillende materialen moet bewerken.​

Uitdeuken zonder spuiten Basis

Heb je weinig tot geen ervaring met plaatwerk en ben je benieuwd of het vak bij je past? Dan is deze kennismakingstraining echt iets voor jou. Ga twee dagen aan de slag in onze werkplaats en oefen met onze moderne materialen. Meer weten? Lees snel verder!

Uitdeuken zonder spuiten Vervolg

Na de Basistraining biedt deze praktijkdag individuele begeleiding bij de technieken die je verder wilt oefenen. Bij aanvang vertel je wat je wilt oefenen, onze docent richt jouw dag daarvoor in. Meer weten? Lees snel verder!

Communicatie met klanten

Heldere communicatie is van grote invloed op de klanttevredenheid. Leer tijdens twee interactieve trainingsdagen hoe je de klant centraal stelt. We besteden aandacht aan het klantgesprek, omgaan met klachten en conflicten. De training is geschikt voor medewerkers die dagelijks klantcontact hebben.

e-learnings Diisocyanaten

Werk je met lak of lijm? Behaal eenvoudig de juiste certificaten.

Ontdek de e-learnings

Veel praktijkervaring als Autoschadehersteller?

Vergelijk je praktijkervaring met de Opleiding Autoschadehersteller

Ervaringscertificaat (EVC) Schadeherstel

Recent bekeken:

{{ product.SummaryTitle }}

{{ product.SummaryDescription }}