AST-modules

Alle modules voor Autoschadehersteller niveau 3

Voor een goede en veilige reparatie aan moderne voertuigen is veel vakkennis nodig. Denk aan kennis van ADAS-systemen, storingdiagnose, verbindingstechnieken, datanetwerken, EV’s, warmtepompen, enzovoorts. Met onze AST-modules halen schadeherstelbedrijven de kennis in huis om complexe werkzaamheden zelf uit te voeren. Bekijk het complete trainingsaanbod.

Auto Elektronica Schadeherstel 1

Leer spanning, stroom, weerstand, vermogen en spanningsverlies begrijpen. En leer werken met de multimeter en schemalezen. Begin met onze e-elearning en kom daarna 2 dagen werken in onze praktijkhal. Meer weten? Lees snel verder!

Auto Elektronica Schadeherstel 2

Leer over elektronische besturingssystemen. De werking van actuatoren en sensoren en de verschillende netwerken en de configuratie daarvan. Daarnaast leer je om storingen te zoeken met universele testapparatuur. Meer weten? Lees snel verder!

Auto Elektronica Schadeherstel 3

Leer storingen bij schade aan elektrische en elektronische componenten van verlichtings-, camera- en radarsystemen analyseren. Je leert omgaan met testapparatuur, uitleescodes interpreteren en een goed reparatieadvies te geven. Lees snel verder!

Datanetwerken

Na deze training kun je datanetwerkstoring herkennen, opsporen en repareren. Je leert werken met ons stappenplan waarmee je een storing veel eenvoudiger kunt oplossen. Deze training is onderdeel van de Plusnorm. Meer weten? Lees snel verder!

Bijscholing 2021-2022: Voertuigsoftware en Systeemtesters

Tijdens deze Bijscholing leer je bij over voertuigsoftware en de mogelijkheden van systeemtesters. Op deze praktijktraining van 1 dag ga je zelf actief aan de slag met diverse opdrachten die passen bij jouw niveau, onder begeleiding van onze trainers.

Lijmen en hybride verbindingstechnieken

Lijmen is niet moeilijk, wel heel precies. Je leert volgens processtappen te werken. Je leert over alles wat met lijmverbindingen te maken heeft. Je maakt een praktijkstuk waarmee je alles oefent. Daarmee kun je je collega's en klanten voorlichten over lijmen.

Veiligheidssystemen

In deze e-learning leer je de componenten van veiligheidssystemen herkennen, hoe ze werken, en hoe je veilig aan deze systemen kunt werken. Voor het theorie-examen kom je naar Innovam.

Uitlijnen Wielgeometrie (Carr)

Leer alles over wielgeometrie en de effecten op het rijgedrag van de auto. Geef daardoor een beter reparatieadvies, voor een nauwkeurigere schadecalculatie en veilig herstel. Leer ook een uitlijning controleren voordat je rijhulpsystemen kalibreert.

Warmtepompen

De warmtepomp in e-voertuigen is een complex systeem om bij schade weer goed te laten functioneren. In deze training leer je de werking en verschillende meetsystemen gebruiken. Deze training is onderdeel van de Branchenorm.

Werken met ADAS

Je leert ADAS stapsgewijs kalibreren en je de juiste diagnose stellen als de ADAS niet goed werkt. Oefen op 3 systemen: BrainBee, Hella Gutmann en Bosch. Werk met moderne voertuigen met daarin alle systemen. Na afloop ontvang je een certificaat.

Airco service en f-gassen

Leer hoe je de gevolgschade aan een aircosysteem vaststelt en hoe je het aircosysteem correct herstelt. Haal dan ook meteen je certificaat F-gassen.

Veilig werken volgens NEN 9140

Het is belangrijk dat je veilig kan werken aan e-voertuigen. Dat doe je volgens de norm NEN 9140. Bekijk alle NEN-trainingen voor schadeherstellers.

Werken aan het (H)EV-systeem

In deze trainingen leer je de opbouw en werking van het HV-systeem kennen. En je leert hoe je herstelwerkzaamheden moet uitvoeren.

Werken aan ADAS-rijhulpsystemen

Deze 3 modules heb je nodig

Aan de slag!

Modulaire opleiding Autoschadetechnicus:

Hoe word ik Autoschadehersteller niveau 3?

Door deelname aan de juiste modules of toetsing via EVC kunnen technici aan de Branchenorm voldoen. Een interessante route vanwege de groei van de schadeherstelwerkzaamheden op niveau 3.