AST-modules

Autoschadeherstel trainingen voor modern schadeherstel

Door de opkomst van nieuwe complexe technologieën in auto's groeien de activiteiten van schadeherstellers en autobedrijven steeds meer naar elkaar toe. Daarom kun je bij Innovam veel leren. Gebruik onze AST-modules om de kwaliteitseisen te kunnen handhaven. Altijd een passende mix van online- en praktijktraining. Boek nu de nieuwste AST-modules.

Opleiding Eerste Autoschadetechnicus MBO-3

Intensieve, praktijkgerichte en verkorte opleiding in samenwerking met het Automotive College ROC Midden Nederland. Je wordt in 15 maanden opgeleid voor het landelijk erkend MBO-3 diploma ‘Eerste Autoschadetechnicus’. Ondertussen werk je 4 dagen per week in je leerbedrijf. Meer weten? Lees snel verder!

Auto Elektronica Schadeherstel 1 (DV2 CARR)

Voor het oplossen van elektrische storingen aan o.a. verlichtings- en comfortsystemen leer je in deze training diagnostische strategieën en verschillende meetmethoden aan.

Auto Elektronica Schadeherstel 2 (DV3 CARR)

In deze training leer je elektrische schema's lezen, en interpreteren op het gebied van sensoren, actuatoren. En je leert complexe storingen opsporen en repareren.

Auto Elektronica Schadeherstel 3 (DTC CARR)

Om foutcodes uit te lezen moet je goed kunnen omgaan met diagnoseapparatuur. In deze training leer je werken met een universele diagnosetester.

Werken met ADAS

Deze training bestaat uit een e-learning en een praktijkdag. In de praktijk ga je diagnose stellen aan de verschillende toegepaste sensoren van de ADAS, en het systeem kalibreren met moderne voertuigen en kalibratiesystemen.

Airco Service (Airco-Carr 2)

Leer bij schadeherstel zelf de service- en herstelwerkzaamheden aan airco-en klimaatsystemen uitvoeren. Na de training kun je ook juist hersteladvies geven voor complete calculatie.

Airco terugwinnen koudemiddelen (f-gassen certificaat)

Deze training voor schadetechnici bestaat uit een e-learning, een praktijkdag en het examen 'f-gassen mobiele airco'. Dit certificaat is verplicht voor technici die met koudemiddel werken.

Veiligheidssystemen

Alle componenten van de actieve-veiligheidssystemen komen aan bod. In de praktijk leer je storingen aan het airbagsysteem (SRS) diagnosticeren, de aandachtspunten tijdens reparaties en het inleren van onderdelen.

Lijmen en hybride verbindingen

Lijmen is niet moeilijk, wel heel precies. Je leert volgens processtappen te werken. Je leert over alles wat met lijmverbindingen te maken heeft. Je maakt een praktijkstuk waarmee je alles oefent. Daarmee kun je je collega's en klanten voorlichten over lijmen.

Uitlijnen Wielgeometrie (Carr)

Je leert het uitlijnrapport te lezen en te vertalen naar een correcte reparatie. Na de training kun je complexe diagnoses stellen en heb je de techniek achter het uitlijnen onder controle.

AST 3 Compleet

Voor nieuw op te leiden Autoschadeherstel-technici boek je in 1 keer alle AST-modules tegelijk, met een aantrekkelijke korting.

Naar AST-modules NEN-9140

Trainingen om e-voertuigen veilig te herstellen