Schadecalculatie en -afhandeling | Opleidingen Audatex en DW-Pro

De beste voorbereiding op het Audatex-examen voor in het Autoschadeherstelbedrijf

Ben je als (Front)Office medewerker voor schade-afhandeling de gesprekspartner van schade-experts? Leer dan het Audatex-systeem en DW-Pro voor schadecalculaties goed kennen. Professionaliseer je aanpak en moderniseer je kennis. Laat je opleiden en certificeren. Meer weten? Lees snel verder.

Audatex Moduul 2 en 3

Wil je leren werken met het Audatex-systeem? Leer dan in 3 dagen een schadecalculatie opstellen en lezen. We behandelen het hele Audatex-calculatiesysteem en leggen de bediening van Qapter uit. Examen direct aansluitend. Meer weten? Lees snel verder!

Audatex herhaling

De Audatex-pas is 2 jaar geldig. Met deze training bereid je je voor op het herhalingsexamen dat aansluitend wordt afgenomen. Maak de e-learning en kom 1 dag naar Innovam. Voor wie niet regelmatig calculaties maakt.

Audatex herhaling verkort

De Audatex-pas is 2 jaar geldig. Met deze training bereid je je voor op het herhalingsexamen. Kom een halve dag oefenen bij Innovam en doe aansluitend examen. Voor wie niet regelmatig calculaties maakt.

Effectief calculeren

Na deze training kun je complexe calculaties nauwkeurig en overtuigend opbouwen. Je kunt schadedossiers kritisch beoordelen en het calculatieresultaat verbeteren. Meer weten? Lees snel verder!

DW Pro Basis

Leer hoe je DW Pro kunt gebruiken in je dagelijkse werkzaamheden. We behandelen alle functionaliteiten van het backofficepakket en verschillende modules. Meer weten? Lees snel verder!

DW Pro Gevorderd

Werk je al een tijd met DW Pro en gebruik je altijd dezelfde functionaliteiten? Zet de volgende stap en leer je hoe je DW Pro kan integreren in processen met als doel efficiënter te werken.


"De training is praktijkgericht. Je hoeft geen huiswerk te maken voordat je begint. De trainer is aardig en zeer ervaren. Hij kent het pakket door en door en legt snel en duidelijk uit hoe alles werkt. Gewoon top."

Dennis Jansen
Porsche Centrum Gelderland
> Lees interview

De opleiding Front Office Professional:

Opleiding Front Office Professional

Complete opleiding voor schadeherstel: ADAS, Calculatie, Elektrische voertuigen en Materiaalkennis over nieuwe verbindingstechnieken. Volg e-learnings, webinars en praktijkdagen. Meld je nu aan en wij gaan direct voor je aan de slag.

“De nieuwe kennis die je met deze opleiding krijgt, is goud waard”

Bjorn Klaver is mede-eigenaar van Autoschade Herstel Roos in Alkmaar. De opleiding Frontoffice Professional gaf hem nieuwe inzichten en aanknopingspunten om zijn bedrijfsprocessen anders in te richten.

"Nieuwe vakkennis maakt het schadeherstelproces efficiënter"

Bjorn Obbens is KAM-coördinator bij Van Mossel Autoschade. Hij volgde de opleiding Frontoffice Professional. Kennis van techniek en het reparatieproces helpt hem mee om zijn werk beter te doen.

Procesverbetering bij schadeafhandeling:

Schadeherstel op Orde

Met Schadeherstel op Orde kun je de arbeidsproductiviteit verhogen en meer rendement uit je bedrijf halen. Onze specialist brengt de bedrijfsprocessen in kaart en stelt een verbeterplan op. Zo doorbreek je patronen waar je soms in vastzit zonder dat je het doorhebt. Doorbreek de dagelijkse routine, zie wat anders kan en waar kansen liggen voor meer rendement.

Case: Doorloop bij veiligheidskritische schade

Voor het rendement van de werkplaats wil je sturen (met een realistisch werktempo) op 10%. In deze calculatie hebben we alle werkzaamheden opgevoerd: niets méér, maar ook niets minder. Met zo’n verbetering van je calculaties worden ook de arbeidstijden haalbaar.

Testimonial: Maatwerktraining Effectief calculeren

"We hebben opnieuw geleerd dat kleine details soms grote gevolgen hebben. Doordat we op een andere manier naar het schadebeeld kijken zijn we nu eerder in staat om een volledige calculatie te maken."

Monique Plat | Emil Frey Schadeservice

Alles over het Audatex systeem

Duidelijke uitleg over schadecalculatie met het Audatex systeem

Bekijk uitleg

Recent bekeken:

{{ product.SummaryTitle }}

{{ product.SummaryDescription }}