Onderwijs Support

Ondersteuning en advies voor jouw school

Onderwijs is de sleutel tot succes. Met Onderwijs Support ondersteunen wij scholen en docenten bij het geven van competentiegericht (praktijk)onderwijs. Denk bijvoorbeeld aan tijdelijke versterking van het onderwijsteam of het geven van advies op maat, maar ook aan het up-to-date houden van de vakkennis van docenten en makkelijk te raadplegen kwalificatiedossiers. Maak nu kennis met Onderwijs Support.

Advies

We denken graag met scholen mee
Innovam geeft graag advies aan VMBO's en ROC's om het onderwijs zo goed mogelijk te organiseren. Onze ervaren accountmanagers hebben ongelofelijk veel kennis in huis, en delen die graag met scholen en docenten. Zij denken met je mee over de opbouw van het curriculum, de indeling van leerjaren, en helpen je om verschillende opleidingen en opleidingsniveaus goed op elkaar aan te laten sluiten.

Onderwijsondersteuning

Altijd een sterke bezetting
Is het team bij jou op school onderbezet of is extra versterking nodig? Bijvoorbeeld vanwege ziekte of een nog niet vervulde vacature? Innovam zet deskundige praktijkinstructeurs en docenten met een specialisatie in motorvoertuigentechniek in, zodat jouw team altijd op volle sterkte kan blijven werken.

Altijd voldoende lesruimte
Is je team goed bezet maar kom je ruimte tekort? Ook daar kunnen we je mee helpen. We beschikken over praktijk- en theorieruimtes op verschillende Innovam-locaties in het land, zowel ingericht als kaal.

Meer weten over ondersteuning in het automotive onderwijs?

Kwalificatiedossiers

Kwalificatiedossiers vertellen je precies wat leerlingen na hun opleiding moeten kunnen en weten. In de dossiers worden de kerntaken, werkprocessen en competenties van beginnende beroepsbeoefenaars beschreven. Innovam heeft van alle kwalificatiedossiers voor de mobiliteitsbranche handige samenvattingen gemaakt – ideaal voor docenten en opleidingsmanagers, bijvoorbeeld om voorlichting te geven aan leerlingen en ouders.

Download de verkorte versies van de kwalificatiedossiers hieronder:
- Entree-opleiding
- Voertuigentechniek
- Gemotoriseerde Tweewielers
- Fietstechniek
- Verbrandingsmotorentechniek
- Leidinggeven
- Verkoop
- Aftersales

Kwalificatiedossiers zijn gebaseerd op beroepscompetentieprofielen (BCP's). Klik hier voor de meest actuele BCP's van de mobiliteitsbranche.

Trainingen voor docenten

Hou je vakkennis up-to-date
Onze docententrainingen zijn ontwikkeld om de vakkennis van docenten up-to-date te houden. Als docent weet je immers dat gedegen kennis essentieel is voor de kwaliteit van het onderwijs.

Docenten kunnen bij ons onder meer terecht voor technische trainingen en niet-technische vaardigheidstrainingen. Onze accountmanagers helpen je graag om een training op maat samen te stellen. Is jouw school bijvoorbeeld van plan een opleiding Fietstechniek op te zetten? Dan kunnen we een programma samenstellen om je bij te scholen in fietstechniek.

Denk verder aan specifieke trainingen zoals:

  • Veilig werken aan e-voertuigen
  • Veiligheidssystemen ADAS
  • Uitlaatgas nabehandeling systemen
  • E-bikes

Je kunt de trainingen zowel individueel als in teamverband met collega’s volgen en zowel bij jou op locatie als op een Innovam-locatie.

Meer weten over trainingen? Neem vandaag nog contact op!

Alles over het Onderwijsleerbedrijf

Onderwijsleerbedrijf (OLB) voor motorvoertuigentechniek

Lees meer