Zij-instroom

Klaar voor een nieuwe start in schadeherstel- of fietstechniek

Wil je een nieuwe richting op in je werk? Met de zij-instroom trajecten van Innovam helpen we je graag op weg. Deze trajecten zijn perfect voor iedereen die wil beginnen in de mobiliteitssector, ook als je nog geen ervaring hebt. Of je nu schadehersteller of fietstechnicus wilt worden, bij Innovam bereiden we je voor op je nieuwe baan. Onze opleidingen combineren leren en werken, zodat je snel aan de slag kunt. Ontdek op deze pagina hoe je met Innovam een nieuwe start maakt in schade- of fietstechniek.

AUTOSCHADEHERSTELLER

Bij schadeherstelbedrijven zijn veel vacatures. Het werk van een autoschadehersteller is afwisselend. Je werk is technisch en creatief. Je werkt in een team van vakmensen. Samen maak je auto's weer mooi, sterk en veilig. Als zij-instromer volg je bij ons de opleiding tot Basis Autoschadehersteller.

FIETSTECHNICUS

Het werk als fietstechnicus is veelzijdiger dan je misschien denkt. Met de opkomst van de e-bike is er meer diepgaande kennis nodig. Er is nu en in de toekomst veel vraag naar fietstechnici. Als zij-instromer kun je bij ons de opleiding tot Branchemedewerker Basis Fietstechniek volgen.

Dit is het zij-instroomtraject van Innovam

De opleiding duurt 4 maanden en bestaat uit 9 modules. In deze periode loop je minimaal 24 uur per week stage bij een leerbedrijf.

1 tot 2 dagen per week krijg je praktijktraining bij Innovam. In onze moderne werkplaats ga je aan de slag met de nieuwste technieken.

Na de opleiding doe je een examen. Je laat zien wat je weet en wat je kan. Als je slaagt, krijg je een erkend certificaat.

Je werkt nog 8 maanden bij het leerbedrijf met marktconform salaris. Na 8 maanden is het mogelijk om in dienst te treden.


“De opleiding steekt goed in elkaar: over de gehele breedte doe je veel kennis op van alle type fietsen. Ik wil bijvoorbeeld meer weten over de diverse veersystemen, zodat ik nog beter kan worden in het onderhouden en servicen van mountainbikes.”

Kemal Aydin | Zij-instromer in fietstechniek
>  Lees het interview met Kemal

Haal bij Innovam een erkend certificaat

Na de zij-instroom opleiding doe je een examen. Dit examen lijkt op dat van een mbo-opleiding. Je laat zien wat je weet over het vak, zowel in theorie als in praktijk. Je maakt verschillende opdrachten om dit te bewijzen.

Als je het examen haalt, krijg je een erkend certificaat. Dit certificaat bewijst dat je alle technieken goed beheerst. Het is een belangrijk bewijs van jouw kennis en kunde. Met dit certificaat vind je makkelijker een baan, omdat het laat zien dat je het werk goed kunt uitvoeren.

Pim en Victor wilden iets anders; bekijk de video's

Onze zij-instroom in het nieuws

Zij-instroomtraject tot Basis Schadehersteller

2 juli 2024
In samenwerking met het UWV, ABS Autoherstel, Schadenet en A.A.S. leidt Innovam nu 12 zij-instromers op.

Contact met Innovam

Chat live met ons

Bel ons direct