Bedrijfsscholen

Volwaardige mbo-opleiding met extra praktijkonderwijs bij Innovam

Met onze bedrijfsscholen helpen wij bedrijven in de mobiliteitssector om snel nieuwe vakmensen op te leiden. Onze bedrijfsscholen bieden mbo-opleidingen op verschillende niveaus, inclusief extra praktijkonderwijs en examenvoorbereiding. Dit helpt studenten om snel de juiste vaardigheden te leren. Samen met ROC's zorgen wij voor een goede combinatie van theorie en praktijk. Zo zijn studenten klaar voor hun toekomst in onze sector.

PERSONENAUTOTECHNIEK

Wij helpen autobedrijven bij het opzetten en uitvoeren van een individuele bedrijfsschool. In deze bedrijfsschool werkt één bedrijf nauw samen met Innovam om studenten op te leiden. Deze studenten volgen bij ons de volledige mbo-opleiding Autotechniek op niveau 2, 3 en 4, in samenwerking met een ROC.

FIETSTECHNIEK

Bij de collectieve bedrijfsschool van Tweewieler Academy volg je een erkende mbo-opleiding Fietstechniek op niveau 1, 2 of 3. Na het behalen van je diploma kun je direct aan de slag. Je vindt mogelijkheden in fietsenwinkels, werkplaatsen, fietsenstallingen en zelfs in de medische hulpmiddelen-branche.

Voorbeeld van een mbo niveau 2 opleiding: Zo werkt het

De opleiding duurt 2 jaar en omvat 650 uur Beroepspraktijkvorming, waarbij de student stage loopt bij een leerbedrijf.

Per studiejaar heeft de student 37 lesdagen. Dit zijn voornamelijk praktijkdagen bij Innovam in onze moderne werkplaatsen.

Na de opleiding doet de student theorie- en praktijkexamen. Als de student slaagt, ontvangt hij een erkend mbo-diploma.

De student is goed opgeleid en snel inzetbaar. Hij kan volledig aan de slag in de werkplaats of verder studeren voor niveau 3.


"De theorielessen zijn kort en bondig. Het meeste leer je in de praktijk onder begeleiding van de docent. Het geleerde kon ik direct meenemen naar mijn werk. Ik voelde mij gezien en gehoord en haal straks met trots mijn mbo-diploma op."

Bob Hintzen | Deelnemer bedrijfsschool fietstechniek
>  Lees het interview met Bob

Erkend en volwaardig mbo-diploma

Bij Innovam ontvangt de student na afloop van de opleiding een erkend en volwaardig mbo-diploma op niveau 2 in Personenautotechniek of Fietstechniek. Dit diploma opent deuren naar een veelbelovende toekomst in de mobiliteitssector.

Daarnaast is het mogelijk om in een aansluitend jaar niveau 3 te behalen, waardoor de student zijn kennis en vaardigheden verder kan uitbreiden.

Innovam Bedrijfsschool; de voordelen op een rij

 • Nieuwe medewerkers aantrekken
  Een bedrijfsschool helpt je om nieuw personeel te vinden. Dit een belangrijk voordeel als je een tekort hebt aan medewerkers.
 • Maatwerk mogelijk
  Pas het programma aan jouw bedrijf aan. Voeg extra modules toe zoals merk specifieke trainingen. Zo krijg je een opleiding die perfect past bij jouw bedrijf.
 • Gemotiveerde studenten
  We selecteren streng aan het begin. Hierdoor nemen we gemotiveerde studenten aan. Dit leidt tot betere resultaten. Jouw investering wordt beloond.
 • Opleiding in het laagseizoen
  We plannen de opleiding zoveel mogelijk in het laagseizoen. Hierdoor is er minder druk in de werkplaats.
 • Snel inzetbaar
  We leggen de nadruk op techniek aan het begin. Hierdoor zijn studenten snel inzetbaar. Ze kunnen snel aan de slag in jouw bedrijf.
 • Financieringsmogelijkheden
  Onze bedrijfsschool is erkend als mbo-opleiding. Daardoor zijn er subsidies beschikbaar. Denk aan Subsidie Praktijkleren en OCW-bekostiging voor het ROC.

Onze bedrijfsscholen in het nieuws

Louwman lanceert Bedrijfsschool met Innovam

20 juni 2024
Louwman Group heeft, in samenwerking met Innovam en ROC Midden-Nederland, de Louwman Bedrijfsschool gelanceerd.

Mantel start samenwerking met Tweewieler Academy

6 juni 2024
Innovam, ROC Midden Nederland en Mantel starten samenwerking en richten Mantel-Bedrijfsschool op.

Van Mossel start Bedrijfsschool met Innovam

4 maart 2024
De bedrijfsschool van Van Mossel biedt (zij-) instromers een erkende mbo-opleiding Autotechniek op niveau 2 of 3.

Contact met Innovam

Chat live met ons

Bel ons direct