Bedrijfsschool Personenautotechniek

Trek nieuw talent aan met jullie eigen mbo-opleiding

De Innovam Bedrijfsschool biedt een erkende mbo-opleiding in Personenautotechniek die sterk praktijkgericht is. Wat studenten vandaag leren, passen ze morgen al toe in de werkplaats. Dit versnelt het leerproces en maakt van hen snel waardevolle medewerkers voor jouw team. Heb je interesse in het opzetten van een bedrijfsschool? Wij begeleiden je bij elke stap, van de start tot de uitvoering.

Algemeen

Wil je nieuw personeel aantrekken? De Innovam Bedrijfsschool biedt een mbo-opleiding in personenautotechniek. Dit helpt je om gemotiveerde studenten te vinden die voor jouw bedrijf willen werken. Handig als er een tekort is aan medewerkers. Het is een slimme investering in de toekomst van jouw bedrijf.

De deelnemers aan de bedrijfsschool volgen een intensief traject. Hierbij ligt de nadruk op praktijkervaring. Dit zorgt voor een verbetering van de vakbekwaamheid. Het maakt het opleidingstraject ook leuker en leerzamer.

UNIEKE VOORDELEN

  • Pas het opleidingsprogramma aan jouw bedrijf aan. Voeg extra modules toe zoals merk specifieke trainingen. Dit zorgt voor een opleiding die perfect aansluit bij jouw behoeften.
  • We selecteren streng aan het begin van de opleiding. Zo zorgen we voor gemotiveerde studenten. Dit leidt tot betere resultaten en een hogere inzetbaarheid binnen jouw bedrijf.
  • We plannen de opleiding zoveel mogelijk in het laagseizoen. Dit zorgt voor minder druk in de werkplaats. Je personeel kan zich beter concentreren op het leerproces.
  • We leggen aan het begin de nadruk op techniek. Hierdoor zijn studenten snel inzetbaar. Ze kunnen direct aan de slag in jouw bedrijf en dragen bij aan de productiviteit.
  • Onze bedrijfsschool is erkend als mbo-opleiding. Hierdoor zijn er verschillende subsidies beschikbaar. Denk aan Subsidie Praktijkleren en OCW-bekostiging voor het ROC. Dit maakt de opleiding financieel aantrekkelijk.

Onderwijsprogramma

De opleiding start op niveau 2/3 en duurt 2 of 3 jaar. Dit biedt de flexibiliteit om aan verschillende bedrijfsbehoeften te voldoen.

LESINHOUD

  • Vaktheorie: Grondige kennis van autotechniek.
  • Nederlands en rekenen: Alleen de essentiële onderdelen.
  • Praktijklessen: Direct toepasbare vaardigheden.
  • BPV-bezoeken: Twee keer per jaar door een eigen docent.

ROOSTER
Lesroosters worden in overleg met jouw bedrijf vastgesteld. De lessen vinden plaats in Nieuwegein en Dordrecht van 9:00 tot 16:30 uur. Aanpassing in overleg mogelijk.

CONTACTUREN
Minimaal 235 contacturen per jaar en minimaal 650 uur BPV (beroepspraktijkvorming). Dit zorgt voor een goede balans tussen theorie en praktijk.

KEUZEVAKKEN
Minimaal 2 keuzevakken met relevante en actuele onderwerpen. In overleg met jouw bedrijf afgestemd.

Afronding

Na de opleiding ontvangt de student een mbo-diploma op niveau 2. Hij of zij kan daarna verder leren voor niveau 3. Dit geeft extra doorgroeimogelijkheden. Het diploma biedt een goede basis voor een carrière in de autotechniek.

Contact

Ben je geïnteresseerd in de Innovam Bedrijfsschool Personenautotechniek? Neem vandaag nog contact met ons op. We helpen je graag verder.