Louwman lanceert Bedrijfsschool met Innovam

Opleiding en training op maat voor studenten en professionals

Eric Louwman, President van Louwman, en Leo Fransen, CEO van Innovam vieren de opening van de Louwman Bedrijfsschool voor de studenten en professionals van Louwman.

20 juni 2024

Louwman Group heeft, in samenwerking met Innovam en ROC Midden-Nederland, de Louwman Bedrijfsschool gelanceerd. Deze nieuwe bedrijfsschool biedt (toekomstige) technici de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen en erkende vakdiploma's te behalen. Met het oprichten van een eigen bedrijfsschool wil Louwman een aantrekkelijke werkgever zijn en blijven.

Bij de feestelijke opening waren Eric Louwman, President van Louwman, en Leo Fransen, CEO van Innovam, aanwezig. Zij vierden samen het begin van dit belangrijke initiatief.

Technisch talent aantrekken en behouden

Het vinden van goed technisch personeel blijft een uitdaging. Met een bedrijfsschool wordt het voor Louwman makkelijker om nieuw talent aan te trekken en huidige medewerkers te behouden. Interne opleidingen houden het team namelijk gemotiveerd en betrokken.

Erkend diploma voor Louwman-studenten

Onderdeel van de Bedrijfsschool is de nieuwe Louwman-Monteursopleiding voor BBL-studenten. Innovam en ROC Midden-Nederland verzorgen het praktische en theoretische opleidingsprogramma dat naadloos aansluit bij de behoeften van Louwman. Deze Monteursopleiding biedt een erkend mbo-diploma tot Allround Technicus, inclusief de bevoegdheid APK-keurmeester (niveau 3).

Direct toepasbaar in dagelijkse werkzaamheden

Tijdens de opleiding voert Innovam het BPV-bezoek in de leerbedrijven uit. Mede daardoor kunnen de studenten kunnen hun kennis direct toepassen in hun dagelijkse werkzaamheden, wat leidt tot meer productiviteit en expertise op de werkvloer. Dit maakt het leerproces sneller en effici├źnter, met een hogere slagingskans. De eerste BBL-klas start in het nieuwe schooljaar.

Praktijkgericht programma door Innovam

Innovam verzorgt in de bedrijfsschool ook verkorte trainingen voor de professionals van Louwman. Zij kunnen daarmee belangrijke certificaten behalen, zoals voor Leermeester, APK, f-gassen en NEN 9140. De opleiding en trainingen worden aangeboden in Louwman-klassen.

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Bedrijfsschool

Onze bedrijfsscholen bieden mbo-opleidingen op verschillende niveaus, inclusief extra hoogwaardig praktijkonderwijs en examenvoorbereiding. 

Werken bij Louwman

De nieuwe bedrijfsschool van Louwman biedt (toekomstige) technici de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen en erkende vakdiploma's te behalen.