Mantel start samenwerking met Tweewieler Academy

Samen zorgen we voor goed geschoolde fietstechnici in de Tweewielerbranche

Zittend van links naar rechts: Dick Mantel (directeur Mantel) en Herme Bruin (directeur Innovam).
Staand van links naar rechts: Yvo van Rotterdam (Consultant Tweewieler Academy) Michel Pauwels (Accountmanager ROC Midden Nederland) en Erwin Breugem (Storemanager Mantel Utrecht)

6 juni 2024

Goed geschoolde fietstechnici die direct inzetbaar zijn en voor langere tijd in dienst blijven. Dat is een grote wens van ondernemers in de fietsbranche. Mantel en de Tweewieler Academy van Innovam maken er werk van. Vandaag is de Mantel Bedrijfsschool opgericht. De eerste deelnemers starten in september met de opleiding. Dit gebeurt bewust in het laagseizoen, zodat ze in het hoog seizoen direct hun kennis en vaardigheden kunnen toepassen.

Praktijkgerichte opleiding

De Bedrijfsschool van Tweewieler Academy zorgt voor instroom van nieuwe medewerkers in de branche. Deelnemers volgen een mbo-opleiding fietstechniek op niveau 1,2 of 3 en zijn direct van toegevoegde waarde voor het (leer)bedrijf.

Wekelijks komen deelnemers 1 of 2 dagen naar Tweewieler Academy in Nieuwegein. Hier volgen zij theorie- en praktijklessen van docenten uit het werkveld. De overige dagen werken ze bij Mantel en passen het geleerde direct toe. Uniek aan de opleiding is dat het theorie combineert met praktijklessen. Binnen 2 jaar halen deelnemers een erkend mbo-diploma. Perfect voor mensen die liever met hun handen werken dan in de schoolbanken zitten.

Erkend diploma van ROC Midden Nederland

ROC Midden Nederland geeft vakken als Nederlans, Wiskunde en Burgerschapscompetenties. Na het voltooien van alle lessen, praktijkopdrachten en examens, ontvangen de deelnemers een diploma van ROC Midden Nederland. 

Maatwerk voor Mantel Bedrijfsschool

Mantel hecht veel waarde aan kwaliteit en service. Voor zowel klanten als medewerkers. Met vestigingen door het hele land is het fijn dat locatie van de opleiding een centrale ligging heeft en voor alle medewerkers goed te bereiken is. Het bedrijf heeft een breed assortiment aan fietsen. Onder andere elektrische fietsen, gravelbikes en kinderfietsen van alle grote merken zijn bij Mantel te koop. Deelnemers oefenen en werken met alle soorten fietsen uit het assortiment, wat hen voorbereidt op de verschillende technieken die ze in de praktijk tegenkomen. 

"Wij als Mantel streven dagelijks naar de hoogste kwaliteit. Service staat bij ons op nummer 1, om dit te kunnen bieden hebben wij gekwalificeerd personeel nodig. Wij willen via de samenwerking met Tweewieler Academy dit naar een hoger niveau tillen. Medewerkers perspectief bieden om bij ons verder te groeien. In onze werkplaatsen kan je veel stappen maken binnen de lagen die wij hebben. Medewerkers kunnen beginnen als assembleur en door te groeien naar senior fietstechnicus. De Mantel bedrijfsschool kan hier op een mooie leerzame manier bij bijdragen" - Erwin Breugem, Storemanager Mantel Utrecht

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Tweewieler Academy

Tweewieler Academy zorgt voor goed opgeleide professionals in de tweewielerbranche. Met exclusieve opleidingsprogramma’s wordt men opgeleid of omgeschoold voor een succesvolle carrière in de tweewielerbranche.

Mantel Bedrijfsschool

De Mantel Bedrijfsschool is een opleidingsprogramma dat is samengesteld voor enthousiaste en gemotiveerde medewerkers die zich willen specialiseren in fietstechniek.