Download direct: Stroomschema NEN 9140

Handige flowchart voor veilig werken aan e-voertuigen

De herziene versie van NEN 9140 is sinds 11 juni beschikbaar. Deze norm is belangrijk voor het veilig werken aan hybride en elektrische voertuigen. Het bijbehorende stappenplan is ook bijgewerkt. Deze laat duidelijk zien wat je moet doen en in welke volgorde. Download ‘m gratis bij Innovam. Handig, dan kan je er direct mee aan de slag.

Stroomschema NEN 9140

Het stroomschema laat zien welke stappen nodig zijn om veilig aan een elektrisch voertuig te kunnen werken.

Download  >


"Veiligheid begint bij technisch inhoudelijke kennis. Daarvoor moet je de norm NEN 9140 hanteren en toepassen. Dan weet je wat er kan gebeuren als je niet oplet, en blijf je ‘van nature’ alert."

Jelle van den Berg
Innovammer & commissielid branchenorm NEN 9140
> Jelle vertelt over de belangrijkste wijzigingen

Meer over de norm NEN 9140

Jelle over de vernieuwde NEN 9140 norm

Als opleider stellen we met veel plezier onze deskundigheid beschikbaar. Onze collega Jelle onthult de belangrijkste details over de aankomende vernieuwing van NEN 9140.

Is NEN 9140 voor mij van toepassing?

Ontdek of jij aan een e-voertuig mag werken. Je ziet welke opleiding of instructie je dan moet hebben. We vertellen je ook hoelang deze (bij)scholing geldig is.

Alles over de ev-Werkverantwoordelijke

De ev-Werkverantwoordelijke is één van de rollen binnen de norm NEN 9140. Lees alles over de verantwoordelijkheden, veiligheid, opleiding en zorg voor je medewerkers.