Audatex systeem

Duidelijke uitleg van het Audatex systeem

Krijg een je duidelijke uitleg van het Audatex systeem. Je leest ook waarom dit systeem vaak in de werkplaats wordt gebruikt. We vertellen waarvoor je het kunt gebruiken en hoe je leert om ermee te werken. Wil je alles leren over het Audatex systeem; dan schrijf je je in voor een Audatex cursus. Lees snel verder!

Wat is het Audatex systeem?

Bij schade aan voertuigen is het belangrijk om te weten wat er precies aan schade is en hoeveel dit zal kosten. Daarvoor is het Audatex-systeem ontwikkeld. Het Audatex-systeem is ontstaan in de jaren 70 en komt uit Duitsland. Het woord ‘Audatex’ is dan ook een afkorting van ‘Auto Daten Expertise’, wat ‘Autodata Expertise’ betekent.

Waarvoor kun je het Audatex-systeem gebruiken?

Elk voertuig heeft haar eigen grafische tekeningen. In deze tekeningen staat per onderdeel aangegeven of het hersteld, vernieuwd, gedemonteerd of gespoten kan moet worden. Het Audatex-systeem gebruik je hierbij om een begroting van alle benodigdheden, tijden en materialen te krijgen. Zo krijg je overzicht in: arbeidsloon, spuitmateriaal, spuitloon, onderdeelnummers en de prijzen.

Hoe leer je werken met het Audatex-systeem?

Tijdens onze Audatex-training leer je de praktische toepassing van Audatex in het autoschadeherstelbedrijf. Verder leer je ook werken met het schadeberekeningsprogramma Qapter voor schadecalculaties. In 3 dagen ben je dan goed voorbereid op het Audatex examen dat je aan het einde van de derde dag zal maken.

Audatex trainingen:

Audatex Moduul 2 en 3

Wil je leren werken met het Audatex-systeem? Leer dan in 3 dagen een schadecalculatie opstellen en lezen. We behandelen het hele Audatex-calculatiesysteem en leggen de bediening van Qaptar uit. Examen direct aansluitend. Meer weten? Lees snel verder!

Audatex herhaling

De Audatex-pas is 2 jaar geldig. Deze training bereidt je voor met een e-learning en 1 klassikale dag voor op het herhalingsexamen dat aansluitend wordt afgenomen. Geschikt voor wie niet regelmatig calculaties maakt. Meer weten? Lees snel verder!

Audatex herhaling verkort

De Audatex-pas is 2 jaar geldig. Deze training bereidt je met een e-learning en een halve klassikale dag voor op het herhalingsexamen dat aansluitend wordt afgenomen. Voor wie vaak schadecalculaties maakt. Meer weten? Lees snel verder!