“Door deze training calculeren we efficiënter en nauwkeuriger”

Monique Plat van Emil Frey Schadeservice over de maatwerktraining Effectief calculeren

Een complete schadecalculatie maken is niet eenvoudig. Ook niet als je veel ervaring hebt. Emil Frey Schadeservice streeft naar een zo efficiënt mogelijke afwikkeling van elk schadedossier. De maatwerktraining Effectief calculeren van Innovam Schadeherstel helpt daarbij. “Dankzij deze training halen we meer uit Audatex en maken we minder vaak nacalculaties”, vertelt relatiemanager Monique Plat. Lees op deze pagina het complete interview.

Naam Monique Plat
Functie Relatiemanager
Bedrijf
Emil Frey Schadeservice

Hoe zijn jullie in contact gekomen met Innovam Schadeherstel?

“Binnen Emil Frey Schadeservice investeren we structureel in training en opleiding. Modern schadeherstel is complex. Dat geldt niet alleen voor het reparatieproces. Ook de administratieve afwikkeling is behoorlijk ingewikkeld. Bijvoorbeeld als het gaat om schadecalculaties. Ik sprak hierover met Jaap Langeveld van Innovam Schadeherstel. We werken al heel lang samen voor technische trainingen. Jaap tipte mij over de maatwerktraining Effectief calculeren. De training is gericht op ervaren schadecalculatoren. Precies wat wij zochten.”


“De maatwerktraining is aangepast aan het kennisniveau van de deelnemers”

Waarom hebben jullie voor een maatwerktraining gekozen?

“De maatwerktraining is afgestemd op de ervaring en het kennisniveau van onze schadecalculatoren. Dat maakt de training effectiever. Voorafgaand aan de training heb ik uitgebreid met trainer Gerard Lap gesproken. Hij heeft veel ervaring met Audatex en DW Pro. Als voorbereiding op de training heeft Gerard een aantal van onze schadedossiers geanalyseerd. Die dossiers heeft hij tijdens de training besproken. Ook inhoudelijk is de maatwerktraining helemaal op ons bedrijf afgestemd.”

Wat heeft deze training jullie concreet opgeleverd?

“We hebben geleerd dat we niet alleen moeten kijken wat het systeem genereert, maar dat we ook moeten kijken wat de gevolgen zijn. Een goede calculatie maken is een samenspel tussen de calculator en de chef werkplaats. Een goede calculatie draait om juiste communicatie. Door de training zijn we ons daar bewuster van geworden. Sinds de training calculeren we nauwkeuriger. We zien minder over het hoofd. We hoeven minder vaak nacalculaties te maken en calculaties worden sneller goedgekeurd. Daardoor verliezen we minder tijd. Dat zien we allemaal terug in de cijfers. Omdat we effectiever calculeren, is het gemiddelde rendement meetbaar toegenomen.”


“Zelfs onze meest ervaren schadecalculatoren hebben nieuwe dingen geleerd. We calculeren nauwkeuriger en efficiënter en dat is positief voor het rendement”

Wat vinden jullie van de trainer?

“Gerard Lap is een ervaren trainer die de branche door en door kent. Hij luistert goed en legt duidelijk uit. Voor deze maatwerktraining besprak hij samen met de groep dossiers uit onze eigen praktijk. Niet om kritiek te geven maar om samen te analyseren wat we beter of slimmer hadden kunnen doen. We hebben opnieuw geleerd dat kleine details soms grote gevolgen hebben. Denk aan een kras op een wiel. Dat kan alleen een kras zijn. Maar het kan ook betekenen dat de wielstanden niet meer kloppen en dat de auto moet worden uitgelijnd. Doordat we op een andere manier naar het schadebeeld kijken, en daaraan de juiste vervolgstappen verbinden, zijn we nu eerder in staat om een volledige calculatie te maken. Dankzij de tips van Gerard letten we daar scherper op.”

Trainer Gerard over de training Effectief Calculeren

Gerard Lap van Innovam Schadeherstel kent alle ins en outs van Audatex en DW Pro. Tijdens de maatwerktraining effectief calculeren leert hij schadecalculatoren hoe ze sneller en nauwkeuriger kunnen calculeren. “Veel bedrijven laten geld liggen door calculatiefouten.”

Wat vinden jullie van de trainingslocatie?

“Emil Frey Schadeservice heeft een landelijk netwerk van schadeherstelbedrijven. We hebben deze training op locatie gedaan. Onze medewerkers konden kiezen tussen twee trainingslocatie van Innovam Schadeherstel in Nieuwegein en in Zwolle. We vinden het belangrijk dat een training leerzaam en leuk is. De training duurt van negen tot vier. Tussendoor is er tijd voor koffiepauzes en een uitgebreide lunch. Het eten en drinken is uitstekend verzorgd. Er is veel keuze en alles is vers. Dat is ook belangrijk. Er zit ook een sociale kant aan trainen. Samen eten en praten met collega’s van andere vestigingen versterkt het groepsgevoel.”


“Samen trainen versterkt het groepsgevoel binnen het bedrijf”

Hebben jullie al plannen voor nieuwe trainingen?

“De reacties op deze training waren zeer positief. De resultaten hebben onze verwachtingen overtroffen. Zelfs onze meest ervaren calculatoren hebben ontdekt dat ze nieuwe dingen kunnen leren. Binnenkort volgen we een online training over het opvragen en toepassen van fabrieksinformatie in DW Pro. We zijn ook bezig om te inventariseren welke van onze schadecalculatoren de opleiding Frontoffice Professional willen gaan volgen. We zijn erg tevreden over Innovam Schadeherstel. Onze samenwerking voelt als een echt partnerschap.”

Zelf efficiënter en nauwkeuriger calculeren?

Je leert het bij Innovam Schadeherstel

Bekijk ons trainingen-menu