Samenwerking OOMT en Innovam verlengd

Leermeester en BBL-student belangrijk thema de aankomende twee jaar

Betsie Brink, directeur OOMT (zittend rechts), en Leo Fransen, algemeen directeur Innovam (zittend links), ondertekenen de nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Zij worden geflankeerd door Arnoud Koedijk, adjunct-directeur OOMT (staand links), en Herme Bruin, directeur Innovam (staand rechts).

29 augustus 2023

OOMT en Innovam werken ook de komende twee jaar intensief samen. Het opleidings- en ontwikkelingsfonds en de brancheopleider hebben dat nu formeel vastgelegd in een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. De thema’s waar beide organisaties gezamenlijk aan willen werken, staan hierin centraal.

OOMT en Innovam hebben afgesproken om zich de komende tijd samen te concentreren op een goede aansluiting tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Het zal dan gaan om thema’s die betrekking hebben op de arbeidsmarkt, het werkgeverschap, het beroepsonderwijs en de technologische ontwikkelingen.

Gezamenlijke antwoorden

OOMT en Innovam willen samen antwoord geven op vragen als:
Hoe kunnen we de (zij)instroom in bepaalde sectoren/deelbranches en/of specifieke regio’s positief beïnvloeden?

  • Hoe kunnen we de kwaliteit van de BBL-studenten verder verhogen?
  • Hoe kunnen we de impact van de leermeester vergroten?
  • Hoe kunnen we de relatie tussen werkgevers en onderwijsinstellingen in de regio structureel versterken?
  • Hoe kunnen we bijdragen aan het verlichten van het probleem van het toenemende docententekort?
  • Hoe kunnen we bij studenten een houding aanleren die permanent leren stimuleert?


Dat het niet bij vragen blijft, blijkt uit een pilot die Innovam vanaf de start van het nieuwe schooljaar in opdracht van OOMT gaat uitvoeren. ’’We gaan een ervaren adviseur van Innovam die het beroepsonderwijs en de bedrijven in onze branche door en door kent, inzetten om de regionale driehoek van ROC, bedrijf en student te versterken,’’ aldus Betsie Brink, directeur OOMT.

De pilot maakt onderdeel uit van het nieuwe OOMT-project ‘Goed leermeesterschap’. Leo Fransen, algemeen directeur van Innovam: ‘’We willen leermeesters ondersteunen in hun cruciale rol om ervoor te zorgen dat een beginnend technicus – want dat is een BBL-student – een goeie start maakt en snel vakbekwaam wordt. En dat is enorm belangrijk om jongeren voor onze branche te behouden.’’

Vakmanschap

OOMT maakt zich sterk voor het vakmanschap in de mobiliteitsbranche. Het helpt vakmensen om vooruit te kijken en hun talenten te ontwikkelen en benutten, met het oog op veranderingen in de toekomst. Innovam ondersteunt alle vakmensen om het beste uit zichzelf te halen door hun kennis te vergroten en competenties te versterken, waardoor bedrijven beter gaan presteren.

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Leermeester trainingen mobiliteitsbranche

Een BBL-student deskundig begeleiden gaat niet vanzelf. Daar is een opleiding voor nodig. Bovendien is het een vaardigheid die je moet blijven ontwikkelen. 

Praktijktrainingen voor mbo-studenten

Regionale Prakijktrainingen (RPT) zijn de perfecte aanvulling op de begeleiding die je jouw student geeft in je auto, truck- of schadeherstelbedrijf.