Ervaringscertificaat EVC Autoschadeherstel

Laat je werkervaring in Autoschadeherstel erkennen met EVC

Met EVC kun je een ervaringscertificaat verdienen. Je werkervaring wordt vergeleken met de erkende mbo-standaard Autoschadeherstel. Dat helpt bij je inzetbaarheid in je bedrijf of in de branche. Reserveer jouw EVC-traject of neem eerst contact met ons op, en stel je vragen.

{{ basketProduct.Product.ProductPrice.WebPrice - basketProduct.Product.ProductPrice.SubsidyTotal | euroPrice(0) }} *

Wanneer wil je beginnen?

In de winkelwagen
Wil je iets vragen?

Neem dan contact op met Schadeherstel, onze trainingsspecialist of bel naar 030-6087635.

* Prijzen zijn exclusief btw en evt. examen.

Informatie EVC-traject

WAAROM EEN EVC-TRAJECT VOOR HET ERVARINGSCERTIFICAAT AUTOSCHADEHERSTEL?

Doe je het werk, heb je de ervaring en competenties, maar heb je geen diploma Autoschadeherstel? In het ervaringscertificaat kun je laten vastleggen waar je staat ten opzichte van de erkende mbo-standaard Autoschadeherstel.

HOE IS HET TRAJECT OPGEBOUWD?

Het traject voor EVC bestaat in grote lijnen uit 2 delen:

 1. In de deelnemerscan laat je zien welke kennis en ervaring je kunt aantonen. Hiervoor verzamel je ‘bewijs’, zoals certificaten en beschrijving van je werkervaring.
 2. Tijdens de observatie beoordelen we je kennis, vaardigheden en talenten.

WAT DOE IK TIJDENS DE OBSERVATIE?

De observatie vindt meestal plaats in de werkplaats van Innovam Schadeherstel in Assen of Nieuwegein. Je voert opdrachten uit en die worden beoordeeld door een assessor. Hij beoordeelt je werk aan de hand van beoordelingscriteria. Voor, tijdens en na het werk stelt hij vragen over het werk dat je aan het doen bent. Hij vraagt bijvoorbeeld om te vertellen wat je aan het doen bent, of om uit te leggen waarom je een bepaalde handeling uitvoert.  

Het EVC-traject voor Autoschadehersteller mbo-niveau 2 bestaat uit de volgende taken:

 • (De)monteren van carrosseriedelen en voertuigsystemen
 • Herstellen van carrosserieschade
 • Herstellen van voertuigsystemen

Denk hierbij aan werkzaamheden als het (de)monteren van carrosseriedelen en voertuigsystemen, uitdeuken, MAG-lassen, voorbewerken, aanbrengen van kitten en beschermingsmaterialen, controleren en inregelen van voertuigsystemen en het uitvoeren van een draadreparatie.

Het EVC-traject voor Eerste Autoschadehersteller mbo-niveau 3 bestaat uit de volgende taken:

 • (De)monteren van carrosseriedelen en voertuigsystemen
 • Herstellen van carrosserieschade

Denk hierbij aan werkzaamheden als het (de)monteren van carrosseriedelen, het bepalen van de reparatiemethode, meten & richten, uitdeuken, diverse verbindingstechnieken (MAG-lassen, weerstandlassen, hybride verbinding), kunststofreparatie, voorbewerken en het aanbrengen van kitten en beschermingsmaterialen.

HOE ZIT HET MET DE UITSLAG?

Bij je EVC-traject is een team van twee personen betrokken, de EVC-begeleider en de EVC-assessor. Zij bespreken welke conclusies er getrokken kunnen worden. De EVC-assessor maakt de eindbeoordeling op. Hiermee stelt hij het Ervaringscertificaat op, waarin ook je Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) staat. Je Ervaringscertificaat wordt nagestuurd.

HEB IK VOORKENNIS NODIG?

Als voorbereiding kan je de werkzaamheden onder het kopje ‘Wat doe ik tijdens de observatie’ goed bekijken zodat je weet wat er van je verwacht wordt. Verder hoef je je niet extra voor te bereiden. Het gaat er juist om dat we beoordelen wat je al kan en weet door de werkervaring die je hebt opgedaan, omdat jij denkt dat die ongeveer gelijk is aan de erkende mbo-standaard Autoschadeherstel.

Kosten

 • {{ priceDetail.Name }} {{ priceDetail.Amount | euroPrice }}
 • OOMT-bijdrage {{ -subsidyTotal | euroPrice }}
 • Subtotaal {{ subTotal | euroPrice }}
 • btw (21%) {{ vatTotal | euroPrice }}
 • Totaal (incl.btw) {{ total | euroPrice }}

Toelichting OOMT-bijdrage

OOMT vindt talentontwikkeling van vakmensen in de mobiliteitsbranche belangrijk. Wanneer jouw bedrijf bij OOMT is aangesloten, draagt OOMT bij in de trainingskosten voor deze training.

€ 1.000 euro vergoeding van OOC

Opleidingsfonds OOC vergoedt € 1.000 incl. btw van de kosten voor een EVC-traject. Je vraagt deze vergoeding aan voordat je aan het traject begint. De kosten declareer je binnen 3 maanden na afronding. OOC vergoedt deze kosten als je werkt bij OOC-aangesloten bedrijf. Bezoek de website van OOC voor de voorwaarden, het aanvraag- en het declaratieformulier.