“Beter leren calculeren verbetert het rendement”

Gerard Lap van Innovam Schadeherstel over de maatwerktraining Effectief calculeren

Trainer Gerard Lap van Innovam Schadeherstel kent alle ins en outs van Audatex en DW Pro. Tijdens de maatwerktraining Effectief calculeren leert hij schadecalculatoren hoe ze sneller en nauwkeuriger kunnen calculeren. “Veel bedrijven laten geld liggen door calculatiefouten.”

Goed calculeren is een stuk lastiger dan veel mensen beseffen

Binnen de administratieve afwikkeling van autoschade is een hoofdrol voor de schadecalculatie weggelegd. Goed calculeren is een stuk lastiger dan veel mensen beseffen.

“Veel bedrijven laten geld liggen omdat ze calculatiefouten maken. Bijvoorbeeld omdat ze vergeten om werkzaamheden of onderdelen in te voeren. Sommige fouten kan je met een nacalculatie rechtzetten, maar een nacalculatie maken kost ook tijd. En dus geld.”


“Na afloop van de training zijn schadecalculatoren serieuzere gesprekspartners voor schade-experts.”

Gerard Lap
Trainer Innovam Schadeherstel

Opleveren

Gerard geeft regelmatig maatwerktrainingen aan medewerkers van schadeherstelbedrijven en schadeherstelketens. “Voorafgaand aan de training analyseer ik schadedossiers die bedrijven zelf hebben opgesteld en afgewikkeld. Ik bespreek de dossiers tijdens de training. Ik laat deelnemers zien wat goed is gegaan en wat de verbeterpunten zijn.” Leren om beter te calculeren kan veel opleveren. “Een goede calculatie helpt het schadeherstelbedrijf om efficiënter te werken. Ik leer deelnemers hoe en waar ze de informatie kunnen vinden om hun calculaties goed te onderbouwen. 

Rendementspotentieel

In de praktijk levert beter calculeren meteen wat op. “Een goede calculatie is de basis onder een gezond rendement. Een goede calculatie helpt om het rendement te verbeteren. In sommige gevallen is het rendementspotentieel op arbeidskosten wel 10 procent.” Ook opdrachtgevers hebben voordeel van betere calculaties, ziet Gerard. “Calculatiefouten werken door in de hele keten. Als een reparatie langer duurt omdat een calculatie niet klopt, stijgen bijvoorbeeld de kosten van vervangend vervoer. Ook voor opdrachtgevers geldt: hoe beter de calculatie, hoe minder tijd er bij de afwikkeling verloren gaat.”

Effectief Calculeren bij Emil Frey Schadeservice

Emil Frey Schadeservice streeft naar een zo efficiënt mogelijke afwikkeling van elk schadedossier. De maatwerktraining DW Pro van Innovam Schadeherstel helpt daarbij. “Dankzij deze training halen we meer uit Audatex en maken we minder vaak nacalculaties”, vertelt relatiemanager Monique Plat.

Zelf efficiënter en nauwkeuriger calculeren?

Je leert het bij Innovam Schadeherstel

Bekijk ons trainingen-menu