5 nieuwe Schadeherstel trainingen

Trainingen voor het werken aan complexe en veiligheidskritische schades

Tijdens deze trainingen leren autoschadetechnici over het herstel van complexe schades aan moderne voertuigen. Je werkt met nieuwe testapparatuur aan de modernste voertuigen. De trainingen zijn onderdeel van de nieuwe Branchenorm en Plusnorm. Meer weten? Lees snel verder!

Trainingen voor Branchenorm en Plusnorm

Herstel van (H)EV-voertuigen 1

Je werkt aan e-voertuigen waarvan het HV-systeem misschien wel beschadigd is. In deze training leer je van alle onderdelen van het HV-systeem de opbouw en werking kennen, en hoe je moet meten en testen. Onderdeel van de Branchenorm.

Herstel van (H)EV-voertuigen 2

Na deze training kunnen Autoschadetechnici herstelwerkzaamheden aan en in het HV-accusysteem uitvoeren. Deze training is onderdeel van de Plusnorm. Meer weten? Lees snel verder!

Datanetwerken

Na deze training kun je datanetwerkstoring herkennen, opsporen en repareren. Je leert werken met ons stappenplan waarmee je een storing veel eenvoudiger kunt oplossen. Deze training is onderdeel van de Plusnorm. Meer weten? Lees snel verder!

Warmtepompen

De warmtepomp in e-voertuigen is een complex systeem om bij schade weer goed te laten functioneren. In deze training leer je de werking en verschillende meetsystemen gebruiken. Deze training is onderdeel van de Branchenorm.

Carrosserieconstructie

Krijg inzicht in moderne carrosserieconstructies, materiaalsoorten en verbindingstechnieken. Daarbij besteden we aandacht aan het elektronisch meten en leer je voorschriften van fabrikanten vinden en uitvoeren. Deze training is onderdeel van de Plusnorm.

Hier ga je aan de slag

Voor de Schadeherstel-trainingen van Innovam kom je naar onze trainingslocaties in Assen of Nieuwegein. Tijdens de trainingen werk je zoveel mogelijk in onze praktijkruimtes: werkplaatsen waar je alle herstelwerkzaamheden kunt leren. Onze werkplaatsen zijn compleet ingericht met alle gereedschappen, geprepareerde voertuigen en testers, waaronder nieuwe, moderne voertuigen, moderne testapparatuur en bijvoorbeeld nieuwe werkbanken voor lassen. 

Natuurlijk schenken we onbeperkt koffie en kun je gebruikmaken van onze restaurants waar we elke dag een heerlijk lunchbuffet aanbieden. 

Opleiding Frontoffice Professional

5 Modules: ADAS en uitlijnen, EV en Hybride, Verbindingstechnieken en Calculatie, RMI en communicatie

Bekijk opleiding