Alles over het RPT-opleidingsplan Personenauto

Inclusief telefonische helpdesk en werkplaats hulpvideo’s

Het RPT-opleidingsplan geeft de leerling de juiste basiskennis om zijn hele loopbaan op terug te vallen. Dat zie je terug in het leerbedrijf: hij kan sneller zelfstandig werken. Het helpt hem ook te slagen voor zijn praktijkexamen. Er valt veel te leren in de praktijk. Ons advies: met 4 tot 6 RPT-dagen per schooljaar heeft je leerling een stevige basis. Hoe het precies werkt lees je op deze pagina.

Waarom praktijktraining?

In het leerbedrijf moet je je leerling alles leren. Hij moet kunnen meedraaien in de werkplaats en hij moet slagen voor zijn examen. Daarvoor moet je hem bepaalde opdrachten laten uitvoeren. Soms lukt dat niet: je hebt de klussen niet, je hebt geen tijd om hem te begeleiden of je weet niet precies hoeveel je hem moet leren. Daarvoor kies je Praktijktraining bij Innovam (RPT). Wij geven hem de juiste basiskennis waar hij zijn hele loopbaan op kan terugvallen. En wij leren hem die opdrachten die je hem zelf niet (goed) kunt geven. Veilig, in onze werkplaatsen en onder begeleiding van onze trainers. 

Zolang jij hem opleidt, trainen wij hem

Elektronica, motormanagement, airco, e-voertuigen: begin op tijd want er is meteen vanaf het begin veel te doen. En vaak heb je een certificaat of diploma nodig: zoals voor werken met f-gassen of e-voertuigen. In het RPT-opleidingsplan komt alles aan bod. Met het RPT-opleidingsplan traint je leerling 4 tot 6 keer per schooljaar, zolang je leerling bij jou in opleiding is.

Alles over RPT

Inclusief telefonische helpdesk

Loopt je leerling vast met een technisch vraagstuk? Voor je het weet zoekt hij lange tijd op internet naar oplossingen. Niet nodig! Als je leerling een RPT-opleidingsplan met minimaal 4 dagen heeft, kan hij zijn vragen stellen aan de telefonische helpdesk van Autoniveau. Onbeperkt, hij mag zo vaak bellen als nodig is.

Inclusief werkplaats hulpvideo’s

Heeft je leerling uitleg nodig, gebruik dan onze eersteklas instructievideo’s. Meer dan 200 praktische instructievideo’s en animaties zetten we voor hem (en jou) klaar in Mijn Innovam. Zo krijgen ze stap voor stap instructies, uiteraard op hun eigen niveau. Jij krijgt de video’s ook, zodat je ze tijdens je instructies kunt gebruiken.

Gebruik de video’s dus tijdens je uitleg of als voorbereiding op een klus. En je leerling kan ze altijd terugkijken. Zo kan hij zelfstandiger werken en hoef je niet steeds uitleg te geven.

Wat kost het RPT-opleidingsplan?

Elke RPT-dag kost 325 euro. Bij 4 dagen per schooljaar is dat € 1.300, bij 6 dagen € 1.950. Is je leerbedrijf aangesloten bij OOMT, dan draagt OOMT bij in deze kosten. Netto kom je dan uit op € 836 tot € 1.100. Wat je voor jouw leerling precies betaalt, zie je in de opleidingsplannen.

Ook het ministerie van OC&W draagt bij in kosten voor begeleiding van je leerling met Subsidie Praktijkleren, tot € 2.700.

Alles over investeren in leerlingen en tegemoetkomingen

Het opleidingsplan voor jouw leerling

Het RPT-opleidingsplan bestaat uit 4 kerntaken. Je leerling begint met Onderhoud en Aflevering, als hij daarmee klaar is gaat hij door naar Reparatie. Een leerling Eerste Autotechnicus gaat nog verder met Diagnose, Technisch Specialist doet ook nog Diagnose TS. Je leerling start een nieuwe kerntaak als hij het praktijkexamen (de Proeve) heeft gedaan.

Bekijk Onderhoud en Aflevering (AT, EAT en TS)

Bekijk Reparatie voor AT

Bekijk Reparatie voor EAT en TS

Bekijk Diagnose (EAT en TS)

Bekijk Diagnose TS

Nu starten met het RPT-opleidingsplan

Start met trainen en kies het opleidingsplan voor je leerling. Je hoeft niet perse (alle) data te plannen. Wat je open laat plannen wij voor je in, rekening houdend met de voorkeuren, nodige voorkennis en een werkbare spreiding van de dagen. Van elke boeking ontvangen leerling en leermeester allebei een e-mail. Wil je dagen verschuiven dan kan dat kosteloos tot een week voor aanvang van de training.

Kom je er niet uit?

Wil je persoonlijke hulp bij het kiezen van de juiste dagen voor je leerling? Aarzel niet en bel ons dan: 030-6087751. We helpen je telefonisch of maken een afspraak voor een bezoek van je accountmanager. Of stel je vragen per e-mail.