Alles over het RPT-opleidingsplan Personenauto

Inclusief telefonische helpdesk en werkplaats hulpvideo’s

Het RPT-opleidingsplan geeft de leerling de juiste basiskennis om zijn hele loopbaan op terug te vallen. Dat zie je terug in het leerbedrijf: hij kan sneller zelfstandig werken. Het helpt hem ook te slagen voor zijn praktijkexamen. Er valt veel te leren in de praktijk. Ons advies: met 4 tot 6 RPT-dagen per schooljaar heeft je leerling een stevige basis. Hoe het precies werkt lees je op deze pagina.

Zolang jij hem opleidt, trainen wij hem

Elektronica, motormanagement, airco, e-voertuigen: er is veel te leren! En vaak heb je een certificaat of diploma nodig: zoals voor werken met f-gassen of e-voertuigen. In het RPT-opleidingsplan komt alles aan bod. Met het RPT-opleidingsplan traint je leerling 4 tot 6 keer per schooljaar, zolang je leerling bij jou in opleiding is.

Alles over RPT

Inclusief telefonische helpdesk

Loopt je leerling vast met een technisch vraagstuk? Voor je het weet zoekt hij lange tijd op internet naar oplossingen. Niet nodig! Als je leerling een RPT-opleidingsplan met minimaal 4 dagen heeft, kan hij zijn vragen stellen aan de telefonische helpdesk van Autoniveau. Onbeperkt, hij mag zo vaak bellen als nodig is.

Inclusief werkplaats hulpvideo’s

Heeft je leerling uitleg nodig, gebruik dan onze eersteklas instructievideo’s. Meer dan 200 praktische instructievideo’s en animaties zetten we voor hem (en jou) klaar in Mijn Innovam. Zo krijgen ze stap voor stap instructies, uiteraard op hun eigen niveau. Jij krijgt de video’s ook, zodat je ze tijdens je instructies kunt gebruiken.

Gebruik de video’s dus tijdens je uitleg of als voorbereiding op een klus. En je leerling kan ze altijd terugkijken. Zo kan hij zelfstandiger werken en hoef je niet steeds uitleg te geven.

Wat kost het RPT-opleidingsplan?

Elke RPT-dag kost 315 euro. Bij 4 dagen is dat € 1.260, bij 6 dagen € 1.890. Is je leerbedrijf aangesloten bij OOMT, dan draagt OOMT bij in deze kosten. Netto kom je dan uit op € 796 tot € 1.650. Wat je voor jouw leerling precies betaalt, zie je in de opleidingsplannen.

Ook het ministerie van OC&W draagt bij in kosten voor begeleiding van je leerling met Subsidie Praktijkleren, tot € 2.700.

Alles over investeren in leerlingen en tegemoetkomingen

Het opleidingsplan voor jouw leerling

Het RPT-opleidingsplan (PDF) bestaat uit 4 blokken. Je leerling begint met blok 1, als hij daarmee klaar is gaat hij door naar het volgende blok. Een leerling Eerste Autotechnicus gaat door met blok 3, Technisch Specialist doet ook blok 4. Hoe snel je leerling de blokken volgt bepaal je zelf en kun je verdelen over het aantal jaren dat zijn schoolopleiding duurt. Sommige scholen doen Technisch Specialist in 5 jaar, andere in 4.

Bekijk Blok 1
Bekijk Blok 2
Bekijk Blok 3
Bekijk Blok 4

Nu starten met het RPT-opleidingsplan

Start met trainen en kies het opleidingsplan voor je leerling. Je hoeft niet perse (alle) data te plannen. Wat je open laat plannen wij voor je in, rekening houdend met de voorkeuren, nodige voorkennis en een werkbare spreiding van de dagen. Van elke boeking ontvangen leerling en leermeester allebei een e-mail. Wil je dagen verschuiven dan kan dat kosteloos tot een week voor aanvang van de training.

Kom je er niet uit?

Wil je persoonlijke hulp bij het kiezen van de juiste dagen voor je leerling? Aarzel niet en bel ons dan: 030-6087751. We helpen je telefonisch of maken een afspraak voor een bezoek van je accountmanager. Of stel je vragen per e-mail.