Alles over het RPT-opleidingsplan Personenauto

Inclusief werkplaats hulpvideo’s

Het RPT-opleidingsplan geeft je BBL-student de juiste basiskennis om zijn hele loopbaan op terug te vallen. Dat zie je terug in het leerbedrijf: hij kan sneller zelfstandig werken. Het helpt hem ook te slagen voor zijn praktijkexamen. Er valt veel te leren in de praktijk. Ons advies: met 4 tot 6 RPT-dagen per schooljaar heeft je BBL'er een stevige basis. Hoe het precies werkt lees je op deze pagina.

Waarom praktijktraining?

In het leerbedrijf moet je je BBL-student alles leren. Hij moet kunnen meedraaien in de werkplaats en hij moet slagen voor zijn examen. Daarvoor moet je hem bepaalde opdrachten laten uitvoeren. Soms lukt dat niet: je hebt de klussen niet, je hebt geen tijd om hem te begeleiden of je weet niet precies hoeveel je hem moet leren. Daarvoor kies je Praktijktraining bij Innovam (RPT). Wij geven hem de juiste basiskennis waar hij zijn hele loopbaan op kan terugvallen. En wij leren hem die opdrachten die je hem zelf niet (goed) kunt geven. Veilig, in onze werkplaatsen en onder begeleiding van onze trainers. 

Zolang jij hem opleidt, trainen wij hem

Elektronica, motormanagement, airco, e-voertuigen: begin op tijd want er is meteen vanaf het begin veel te doen. En vaak heb je een certificaat of diploma nodig: zoals voor werken met f-gassen of e-voertuigen. In het RPT-opleidingsplan komt alles aan bod. Met het RPT-opleidingsplan traint je BBL'er 4 tot 6 keer per schooljaar, zolang je leerling bij jou in opleiding is.

Alles over RPT

Inclusief werkplaats hulpvideo’s

Heeft je BBL-student uitleg nodig, gebruik dan onze eersteklas instructievideo’s. Meer dan 200 praktische instructievideo’s en animaties zetten we voor hem (en jou) klaar in Mijn Innovam. Zo krijgen ze stap voor stap instructies, uiteraard op hun eigen niveau. Jij krijgt de video’s ook, zodat je ze tijdens je instructies kunt gebruiken.

Gebruik de video’s dus tijdens je uitleg of als voorbereiding op een klus. En je BBL'er kan ze altijd terugkijken. Zo kan hij zelfstandiger werken en hoef je niet steeds uitleg te geven.

Wat kost het RPT-opleidingsplan?

Per RPT-dag betaal je tussen € 360 tot € 395. Is je leerbedrijf aangesloten bij OOMT, dan draagt OOMT bij in de kosten per RPT-dag. OOMT vindt het namelijk belangrijk dat BBL-studenten de kans krijgen om hun praktische vaardigheden te vergroten. Afhankelijk van het opleidingsniveau verschilt de bijdrage per dag. De bijdrage is aan het begin van de opleiding het hoogst.

Wat je voor jouw BBL-student precies betaalt, zie je in de opleidingsplannen.

Ook het ministerie van OC&W draagt bij in kosten voor begeleiding van je BBL'er met Subsidie Praktijkleren, tot € 2.700.

Alles over investeren in BBL-studenten en tegemoetkomingen

Het opleidingsplan voor jouw leerling

Het RPT-opleidingsplan bestaat uit kerntaken. Je BBL-student begint met Onderhoud, als hij daarmee klaar is gaat hij door naar Reparatie. Een leerling Eerste Autotechnicus gaat nog verder met Diagnose, Technisch Specialist doet ook nog Diagnose TS. Je BBL'er start een nieuwe kerntaak als hij het praktijkexamen (Beroepsvaardigheidsexamen) heeft gedaan.

Nu starten met het RPT-opleidingsplan

Start met trainen en kies het opleidingsplan voor je BBL-student. Je hoeft niet perse (alle) data te plannen. Wat je open laat plannen wij voor je in, rekening houdend met de voorkeuren, nodige voorkennis en een werkbare spreiding van de dagen. Van elke boeking ontvangen student en leermeester allebei een e-mail. Wil je dagen verschuiven dan kan dat kosteloos tot een week voor aanvang van de training.

Kom je er niet uit?

Wil je persoonlijke hulp bij het kiezen van de juiste dagen voor je BBL-student? Aarzel niet en bel ons dan: 030-6087722. We helpen je telefonisch of maken een afspraak voor een bezoek van je accountmanager. Of stel je vragen per e-mail.