Veiligheidsmaatregelen bij incidenten

Training Incident Management, inclusief Rijkswaterstaat-erkend certificaat

{{ basketProduct.Product.ProductPrice.WebPrice - basketProduct.Product.ProductPrice.SubsidyTotal | euroPrice(0) }} *

Direct je keuze maken

In de winkelwagen
Wil je iets vragen?

Neem dan contact op met Maya, onze trainingsspecialist of bel naar 030-6087922.

* Prijzen zijn exclusief btw en examen.

Trainingsinformatie

WAT LEER IK?

Voor het verlenen van pechservice op het Nederlandse wegennet moeten pechhulpverleners adequaat zijn opgeleid. Daarvoor biedt Innovam de training Incident Management. Aan het eind van de training doe je het theorie-examen. Bij voldoende resultaat krijg je het erkende certificaat.  

Incident Management (IM) bestaat uit alle maatregelen die je moet nemen om zo veilig mogelijk te handelen na een verkeersincident. Als je veel als servicebedrijf of pechhulpdienst onderweg bent, is de kans groot dat je als eerste aankomt bij een incident op de rijbaan. Dan is het natuurlijk zaak om de weg zo snel mogelijk vrij te maken. Maar ook een pechgeval op de vluchtstrook is een incident. De training Incident management leert je om je werkzaamheden zo veilig mogelijk uit te voeren, zonder dat je de overige weggebruikers in gevaar brengt of onnodig hindert. Na de training weet je precies wat je moet doen bij een incident.

Bij deze training ontvang je het boek 'Richtlijn eerste veiligheidsmaatregelen bij verkeersincidenten'.

Wij hebben eigen lesmateriaal ontwikkeld voor deze training naar aanleiding van de regelgeving van Rijkswaterstaat. Daarom is deze training geschikt voor alle hulpdiensten en servicebedrijven. Het certificaat is voor pechhulpverleners van BOVAG- en VACO-bedrijven verplicht.

OMSCHRIJVING TRAINING

Zelfstudie: Boek, e-learning en online oefenvragen
Zelfstudie is een belangrijk onderdeel van deze training. Voor het examen moet je de 'Richtlijn eerste veiligheidsmaatregelen bij verkeersincidenten' goed kennen. Dit boek ontvang je per post. Neem het goed door, reken hiervoor ongeveer 8 uur leestijd. Verder bereid je je voor met onze e-learning. Deze duurt ongeveer 1 uur. Tot slot kun je nog online oefenvragen maken. 

Praktijktraining
Als je je goed hebt ingelezen kom je een halve dag naar de praktijktraining bij Innovam. We zorgen er via oefeningen voor dat je inzicht krijgt in de belangrijkste onderdelen van Incident Management:

  • Eerste veiligheidsmaatregelen: de 4 V’s bij één- en tweezijdig aanrijdgevaar.
  • Beveiliging incidenten op de rijbaan
  • Beveiliging pechhulpverlening op de vluchtstrook
  • Pechhulp binnen de bebouwde kom.

Direct na de training maak je het examen.

EXAMEN

Aansluitend op de training is het theorie-examen 'Eerste veiligheidsmaatregelen bij incidenten op wegen'. Het examen is verplicht voor alle pechhulpverleners van BOVAG- en VACO-bedrijven. Bij voldoende resultaat krijg je het certificaat dat is erkend door Rijkswaterstaat. Het certificaat is 5 jaar geldig. Innovam reserveert het examen voor je.

IN COMPANY

Wil je deze training voor meerdere collega's plannen? Vanaf 8 personen kan maatwerk aantrekkelijk zijn: bijvoorbeeld trainen in het eigen bedrijf. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Kenmerken

Data en locaties

Op dit moment zijn er geen trainingen beschikbaar.

Heb je geen geschikte datum gevonden, of zijn er geen plaatsen meer beschikbaar?

Registreer dan een voorinschrijving. We houden je dan per e-mail op de hoogte van nieuwe data.

Mail bij nieuwe data

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling {{ product.Name }}

Kosten

  • {{ priceDetail.Name }} {{ priceDetail.Amount | euroPrice }}
  • Af: OOMT-bijdrage {{ -subsidyTotal | euroPrice }}
  • Subtotaal {{ subTotal | euroPrice }}
  • btw {{ vatTotal | euroPrice }}
  • Totaal (incl.btw) {{ total | euroPrice }}

Toelichting OOMT-bijdrage

OOMT vindt talentontwikkeling van vakmensen in de mobiliteitsbranche belangrijk. Wanneer jouw bedrijf bij OOMT is aangesloten, draagt OOMT bij in de trainingskosten voor deze training.