Waterstof Training: Veilig werken aan waterstof voertuigen

Ken de risico’s en leer veilig omgaan met een waterstofvoertuig

Deze training is voor medewerkers die op een veilige manier onderhoud aan waterstofvoertuigen moeten kunnen verrichten. Tijdens deze training leer je om te gaan met de branchenorm, de ARBO-wetgeving en de richtlijnen van de fabrikant.

Trainingsinformatie

WAAROM DE TRAINING VEILIG WERKEN AAN WATERSTOFVOERTUIGEN?

Als je aan waterstofvoertuigen werkt, dan is het belangrijk dat je dit veilig doet. Het waterstof dat in de voertuigen zit is zeer brandbaar. Volgens het explosieveiligheidsdocument (EVD) is het verplicht dat iedereen die met waterstofvoertuigen werkt, de juiste kennis heeft.  

Met de opkomst van waterstofvoertuigen is er ook nieuwe regelgeving voor autobedrijven. Deze regels staan in de ATEX 153-richtlijn. Tijdens onze training leer je niet alleen wat die regels inhouden, maar vooral hoe je ze in de praktijk toepast. We kijken ook naar de ARBO-wet (werkomstandigheden) en de specifieke instructies van autofabrikanten. Elke fabrikant kan net iets andere regels hebben om ervoor te zorgen dat hun waterstofvoertuigen veilig blijven. Daarom gaan we in op de procedures van verschillende automerken. Na afloop ben je goed voorbereid en weet je hoe je risico's kan inschatten, beperken en hoe je volgens de regels moet werken.

Wij geven deze training in samenwerking met onze kennispartner WE-POWER. 

HOE IS DE TRAINING OPGEBOUWD?

Deze theorietraining duurt één dag. Je krijgt een handig naslagwerk en we zorgen voor een lekkere lunch.

WAT LEER IK TIJDENS DE TRAINING

In de training behandelen we de volgende onderwerpen:

  • Gevaarlijke stoffen: Wat je erover moet weten
  • Waterstof: Regels en veiligheid
  • Voorkomen van gevaarlijke situaties: Hoe doe je dat?
  • Wat als er een ongeluk gebeurt: Noodsituaties
  • Werkplaatsinrichting en PBM’s: Veiligheid en uitrusting
  • Hoe dit alles jouw werk beïnvloedt

We bespreken deze onderwerpen op een praktische en begrijpelijke manier. De opgedane kennis kan je de volgende dag direct toepassen in de werkplaats. 

HEB IK VOORKENNIS NODIG?

De training 'Veilig werken aan waterstofvoertuigen' is er voor iedereen die op een veilige manier wil leren omgaan met waterstofvoertuigen. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig. 

TRAININGSDATUM IN OVERLEG

Bij Innovam begrijpen we dat een standaard training niet altijd aansluit op de specifieke wensen en behoeften van jouw (bedrijfs)autobedrijf. Daarom bieden wij deze training als maatwerk, zodat we precies voldoen aan jouw unieke behoeften en wensen. 

PRIJS TRAINING

€ 5.700 *
* Complete trainingsdag met ruimte voor maximaal 12 deelnemers.

Meer informatie & bestellen

Wil je de training 'Veilig werken aan waterstofvoertuigen' bestellen of heb je meer informatie nodig? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via het onderstaande formulier. We staan klaar om je verder te helpen.

Voor- en achternaam