Alles over het Audatex-systeem

Duidelijke uitleg het Audatex systeem voor schadecalculatie

Krijg een duidelijke uitleg van het Audatex systeem. Je leest ook waarom dit systeem vaak in de werkplaats wordt gebruikt. We vertellen waarvoor je het kunt gebruiken en hoe je leert om ermee te werken. Wil je alles leren over het Audatex systeem; dan schrijf je je in voor een Audatex cursus. Lees snel verder!

Hoe is het Audatex systeem ontstaan?

Bij schade aan voertuigen is het belangrijk om te weten wat er precies aan schade is en hoeveel dit zal kosten. Daarvoor is het Audatex-systeem ontwikkeld. Het Audatex-systeem is ontstaan in de jaren 70 en komt uit Duitsland. Het woord ‘Audatex’ is dan ook een afkorting van ‘Auto Daten Expertise’, wat ‘Autodata Expertise’ betekent.

Waarvoor is het Audatex systeem?

Elk voertuig heeft haar eigen grafische tekeningen. In deze tekeningen staat per onderdeel aangegeven of het hersteld, vernieuwd, gedemonteerd of gespoten kan moet worden. Het Audatex-systeem gebruik je hierbij om een begroting van alle benodigdheden, tijden en materialen te krijgen. Zo krijg je overzicht in: arbeidsloon, spuitmateriaal, spuitloon, onderdeelnummers en de prijzen.

Wat zijn voordelen van het Audatex systeem gebruiken?

Audatex ondersteunt werkzaamheden aan de frontoffice en in de werkplaats snel en secuur. Alle betrokkenen bij het reparatieproces beschikken op het juiste moment over juiste informatie. Wanneer je de pakketten goed gebruikt, bespaar je tijd en ervaar je soepele doorloop van werkzaamheden.


"Door deze training calculeren we efficiënter en nauwkeuriger. Dankzij deze training halen we meer uit Audatex en maken we minder vaak nacalculaties."

Monique Plat van Emil Frey Schadeservice | over de maatwerktraining Effectief calculeren
Lees interview >

Wat is Qapter binnen het Audatex systeem?

De module Qaptar ondersteunt bij het nauwkeurig calculeren van cosmetische schades, op basis van foto’s. Qaptar vergelijkt de schade op de foto’s met de database en berekent en plaatst de bevindingen in het Audatex-dossier.

Hoe leer je werken met het Audatex systeem?

Tijdens onze Audatex-training leer je de praktische toepassing van Audatex in het autoschadeherstelbedrijf. Verder leer je ook werken met het schadeberekeningsprogramma Qapter voor schadecalculaties. In 3 dagen ben je dan goed voorbereid op het Audatex examen dat je aan het einde van de derde dag maakt.

Audatex trainingen:

Audatex Moduul 2 en 3

Wil je leren werken met het Audatex-systeem? Leer dan in 3 dagen een schadecalculatie opstellen en lezen. We behandelen het hele Audatex-calculatiesysteem en leggen de bediening van Qapter uit. Examen direct aansluitend. Meer weten? Lees snel verder!

Audatex herhaling

De Audatex-pas is 2 jaar geldig. Met deze training bereid je je voor op het herhalingsexamen dat aansluitend wordt afgenomen. Maak de e-learning en kom 1 dag naar Innovam. Voor wie niet regelmatig calculaties maakt.

Audatex herhaling verkort

De Audatex-pas is 2 jaar geldig. Met deze training bereid je je voor op het herhalingsexamen. Kom een halve dag oefenen bij Innovam en doe aansluitend examen. Voor wie niet regelmatig calculaties maakt.