Toekomstonderzoeken

Onze toekomstonderzoeken brengen de toekomst van de mobiliteitsbranche in kaart. Met welke ontwikkelingen krijgt de branche te maken, en wat betekent dit voor bedrijven, businessmodellen en personeel? Wij onderzoeken trends, ontwikkelingen en behoeftes, zodat de motorvoertuigen- en tweewielerbranche op de juiste manier kan inspelen op de toekomst.

Inzetbaarheid technisch personeel Ontwikkeling bedrijfswagenbranche tot 2025 Personeelsbehoefte Sales De Werkplaats van de Toekomst

Onderwijs en scholing

Innovam doet onderzoek naar onderwijs en scholing in de mobiliteitsbranche. In deze onderzoeken brengen we cijfers over scholen en leerlingen in kaart. Maar ook trends en ontwikkelingen. Hoe zorgen we bijvoorbeeld dat opleidingen beter aansluiten op de wensen uit de branche, en hoe kunnen opleidingen inspelen op de toekomst?

Doelmatigheidsatlas 2015 Scholenoverzicht Factsheet leerlingen 2015 Kwaliteit van scholing in de GT branche

Bedrijven en arbeidsmarkt

Innovam doet onderzoek naar bedrijven en de arbeidsmarkt in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche. We hebben bijvoorbeeld de behoeftes van het personeel in onze branche onder de loep genomen. Met deze onderzoeken zorgen we dat de verwachtingen en wensen van werkgevers en werknemers beter op elkaar afgestemd kunnen worden.

MOA 2015 Structuuronderzoek

Beroepscompetentieprofielen

In opdracht van OOMT onderhoudt Innovam continu de beroepscompetentieprofielen voor de mobiliteitsbranche. Een beroepscompetentieprofiel (BCP) beschrijft de werkzaamheden en competenties die nodig zijn om een bepaald beroep uit te oefenen. Hierbij wordt uitgegaan van een vak volwassen werknemer die al drie tot vijf jaar in het beroep werkzaam is. De herkenbaarheid is gewaarborgd door de beroepscompetentieprofielen te bespreken met vertegenwoordigers van de branche.

Bekijk hier alle BCP's

Wil je meer actuele onderwijsinformatie?

Neem gerust contact op met Eric van 't Hof van ons onderzoeksteam.

Neem contact op