Via zij-instroom in schadeherstel

Opleiding tot Basis Schadehersteller in samenwerking met UWV, ABS Autoherstel, Schadenet en A.A.S.

De basisopleiding tot schadehersteller van Innovam geeft een overzicht van het totale schadeherstelproces, van voorbewerken tot polijsten.

2 juli 2024

In de schadeherstelbranche zijn tekorten aan personeel. In samenwerking met het UWV leidt Innovam nu zij-instromers op tot Basis Autoschadehersteller. De zij-instromers hebben een werkplek bij bedrijven van drie schadeketens: ABS Autoherstel, Schadenet en A.A.S. Met dit traject wil Innovam personeel voor de sector werven.

Twaalf zij-instromers voor de cursus Basis Schadehersteller

De klas van twaalf zij-instromers voor de cursus Basis Schadehersteller is zeer divers van samenstelling. “Er zitten mensen uit de zorg bij, uit de logistiek, een enkeling uit de techniek. Mensen die uit de arbeidsmarkt zijn gevallen, bijvoorbeeld door lichamelijke klachten, maar ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”, aldus Henri Jager, trainer bij Innovam. Wat alle deelnemers gemeen hebben, is dat ze via het UWV, dat de opleiding betaalt, bij Innovam zijn aangeboden.

De winst van deze pilot is er niet alleen voor het schadeherstelvak, dat zo mogelijk nieuwe instroom krijgt, maar ligt ook op het persoonlijke vlak. Henri Jager: “Deelnemers zijn weer aan de slag, ze voelen zich weer nuttig en kijken weer met een positieve blik vooruit. Ik zie mensen echt opfleuren.”

Meer in Aftersales Magazine

Zij-instromers vertellen over hun ervaring in het volledige artikel, geschreven door Emil Peeters, gepubliceerd in Aftersales Magazine. Hierin wordt dieper ingegaan op het traject.

Lees het volledige artikel om te ontdekken hoe Innovam bijdraagt aan de toekomst van de sector.

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Zij-instroom

Voor iedereen die wil beginnen in de mobiliteitssector. Of je nu schadehersteller of fietstechnicus wilt worden, bij Innovam bereiden we je voor op je nieuwe baan.

Trainen bij Innovam

We geven trainingen voor elke functie en elk onderdeel van onze sector. Er is altijd een training die je helpt om de volgende stap te zetten.