Samenwerking met ROC Noorderpoort versterken

Innovam en Noorderpoort versterken samenwerking om schadeherstel-opleiding verder te verbeteren

Van links naar rechts: Machel Arling (directeur techniek Noorderpoort), Peter Hazenberg (teammanager automotive opleidingen Noorderpoort), Rutger Huijsman (teamleider schadeherstel Innovam) en Herme Bruin (directeur Innovam)

16 april 2024

Deze week zetten Innovam en ROC Noorderpoort een belangrijke stap. Marchel Arling, directeur techniek van Noorderpoort, en Herme Bruin, directeur van Innovam, tekenden een samenwerkingsconvenant. Hiermee versterken ze de bestaande samenwerking en leggen ze een stevige basis voor verdere ontwikkelingen. Zo kunnen Innovam en het roc de schadeherstel-opleiding in het Noorden van het land nog verder verbeteren. Dat is goed nieuws voor jongeren die schadehersteller willen worden.

Praktijklessen bij Innovam in Assen

De instellingen werken al een tijdje samen. BBL-studenten van Noorderpoort krijgen theorielessen van docenten van Noorderpoort op de locatie van Innovam in Assen. Leermeesters van Innovam geven de praktijklessen. Vanaf het komende studiejaar volgen ook de eerstejaars BOL-studenten hier praktijklessen. Zo kunnen zij ook al vanaf het begin van hun opleiding praktijkervaring opdoen, in goed uitgeruste praktijkruimtes.

Boost voor het Schadeherstel-onderwijs van Noord Nederland

Het convenant markeert een nieuwe fase in de samenwerking tussen Innovam en Noorderpoort. Beiden zijn vastbesloten om jongeren de best mogelijke opleiding en voorbereiding te bieden voor een succesvolle carrière in de schadeherstelsector. Herme Bruin, directeur Innovam: “Noorderpoort en Innovam hebben ieder specifieke kwaliteiten in opleiden. Nu brengen we deze samen. Daarmee geven we het Schadeherstel-onderwijs van Noord Nederland een mooie boost.”

Convenant biedt ook kansen voor om- en bijscholing van professionals

Ook Noorderpoort-directeur Marchel Arling is blij met de intensivering van de samenwerking: “We vinden het heel belangrijk om onze studenten in een contextrijke leeromgeving op te leiden, waarbij ze gebruik kunnen maken van moderne apparatuur en de nieuwste technieken. Innovam in Assen leent zich daar uitstekend voor. En gezien de ervaringen van onze BBL-studenten, is het heel logisch om nu ook onze BOL-studenten daar twee dagen in de week les te gaan geven. Samen leiden we de vakkrachten van de toekomst op en daar hoort ook bij dat we samen – via DNA Next – inzetten op nog meer om- en bijscholing van professionals. Ook daar zijn mooie mogelijkheden voor en het is ook belangrijk gezien de snelle ontwikkelingen in de branche, vooral op het gebied van elektrische voertuigen en ADAS.” 

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Innovam Assen

Hier kunnen studenten gebruik maken van moderne apparatuur en de nieuwste technieken.

Praktijktraining voor BBL'ers

Met praktijktraining kunnen studenten al vanaf het begin van hun opleiding praktijkervaring opdoen.