Motormanagement trainingen

Cursus autotechniek praktijk: Motormanagement benzine en diesel

De elektrische voertuigen rukken op, maar de meerderheid van het wagenpark bestaat nog altijd uit verbrandingsmotoren. En dat blijft nog wel een tijdje zo. Het motormanagement in die verbrandingsmotoren wordt steeds complexer, want daar liggen de mogelijkheden om de motoren nog schoner en zuiniger te maken. In motormanagementtrainingen leer je alle ins en outs van de modernste systemen, zodat je storingen kunt opsporen en oplossen.

Diagnose Benzine Motormanagement

Deze RPT-dag gaat over alle elektronica die de benzinemotor aanstuurt. We leren de onderdelen doormeten en zo een diagnose stellen.

Diagnose Diesel Motormanagement (Personenauto)

Deze RPT-dag gaat over alle elektronica die de dieselmotor aanstuurt. Zoals het gloeisysteem en de verstuivers, maar ook de sensoren die signalen afgeven om de motor optimaal te laten functioneren. We leren de onderdelen doormeten en zo een diagnose stellen.

Voertuigprestaties

Deze training gaat in op het meten van motorvermogen in Kw, PK en Koppel (Nm). Men leert veilig werken met de motortestbank (of: rollenbank) en de daaruit voortkomende vermogenskrommes te interpreteren en diagnoses te stellen. Ook leert men meten aan het motormanagement dat het vermogen beïnvloedt.

Dieselmotormanagement (Bedrijfsauto)

Training op niveau 2 voor Bedrijfsautotechnici over de elektronica die de dieselmotor aansturen.

Diagnose Dieselmotormanagement (Bedrijfsauto)

Leer diagnose stellen aan een dieselmotor in deze bedrijfsauto diagnosetraining op niveau 3

EURO 6 Uitlaatgasemissie

In deze training leer je hoe een uitlaatgasnabehandelingsysteem is opgebouwd, en hoe en waarom AdBlue wordt toegepast. Je leert hoe de verschillende Denoxtronic, Bluetec en Albonair systemen werken, en wat de functies zijn van de verschillende sensoren en actuatoren. Ook ga je diagnose stellen aan met storingen geprepareerde systemen.

Recent bekeken

* Prijzen zijn exclusief btw en evt. examen.