Motormanagement trainingen

Cursus autotechniek praktijk: Motormanagement benzine en diesel

De elektrische voertuigen rukken op, maar de meerderheid van het wagenpark bestaat nog altijd uit verbrandingsmotoren. En dat blijft nog wel een tijdje zo. Het motormanagement in die verbrandingsmotoren wordt steeds complexer, want daar liggen de mogelijkheden om de motoren nog schoner en zuiniger te maken. In motormanagementtrainingen leer je over de systemen die op dit moment worden toegepast, zodat je storingen kunt opsporen en oplossen.

Motormanagement Systemen

Leer de belangrijkste controles uitvoeren aan benzine- en dieselmotormanagementsystemen. Zo kan je bepalen of het systeem goed werkt. Je gaat werken met de systeemtester en mutlimeter.

Diagnose Motormanagement Systemen

Leer diagnose stellen aan benzine- en dieselmotormanagementsystemen, en storingen oplossen. Je gaat werken met de scoop.

Dieselmotormanagement (Bedrijfsauto)

Training op niveau 2 voor Bedrijfsautotechnici over de elektronica die de dieselmotor aansturen.

Diagnose Dieselmotormanagement (Bedrijfsauto)

Leer diagnose stellen aan een dieselmotor in deze bedrijfsauto diagnosetraining op niveau 3.

Diagnose Uitlaatgasnabehandeling

In deze training leer je hoe een uitlaatgasnabehandelingsysteem is opgebouwd, en hoe en waarom AdBlue wordt toegepast. Je leert hoe de verschillende Denoxtronic, Bluetec en Albonair systemen werken, en wat de functies zijn van de verschillende sensoren en actuatoren. Ook ga je diagnose stellen aan met storingen geprepareerde systemen.

Diagnose Benzine Motormanagement

Deze RPT-dag gaat over alle elektronica die de benzinemotor aanstuurt. We leren de onderdelen doormeten en zo een diagnose stellen.

Recent bekeken

* Prijzen zijn exclusief btw en evt. examen.