Motormanagement trainingen

Trainingen motormanagement benzine en diesel: basis en diagnose

Benzinemotormanagement

Deze training gaat over alle elektronica die de motor aansturen. Zoals de bobine en de brandstofpomp maar ook de sensoren die signalen afgeven om de motor optimaal te laten functioneren. Je leert de onderdelen te benoemen en door te meten.

Dieselmotormanagement (Personenauto)

Deze training gaat over alle elektronica die de motor aansturen. Zoals het gloeisysteem en de verstuivers maar ook de sensoren die signalen afgeven om de motor optimaal te laten functioneren. Je leert de onderdelen te benoemen en door te meten.

Dieselmotormanagement (Bedrijfsauto)

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Bedrijfsauto (niveau Reparatie).

Diagnose Benzinemotormanagement

Deze training gaat over alle elektronica die de motor aansturen. Zoals de bobine en de brandstofpomp maar ook de sensoren die signalen afgeven om de motor optimaal te laten functioneren. Je leert de onderdelen te door te meten en uit de verkregen data een diagnose te stellen.

Diagnose Dieselmotormanagement (Personenauto)

Deze training gaat over alle elektronica die de motor aansturen. Zoals het gloeisysteem en de verstuivers maar ook de sensoren die signalen afgeven om de motor optimaal te laten functioneren. Je leert de onderdelen te door te meten, te analyseren en een diagnose stellen.

Voertuigprestaties

Deze training gaat in op het meten van motorvermogen in Kw, PK en Koppel (Nm). Men leert veilig werken met de motortestbank (of: rollenbank) en de daaruit voortkomende vermogenskrommes te interpreteren en diagnoses te stellen. Ook leert men meten aan het motormanagement dat het vermogen beïnvloed.

Diagnose uitlaatgasnabehandeling (Euro 6)

In deze training leer je hoe een uitlaatgasnabehandelingsysteem is opgebouwd, en hoe en waarom AdBlue wordt toegepast. Je leert hoe de verschillende Denoxtronic, Bluetec en Albonair systemen werken, en wat de functies zijn van de verschillende sensoren en actuatoren. Ook ga je diagnose stellen aan met storingen geprepareerde systemen.