“Wat ik tijdens de opleiding leer, kan ik meteen toepassen in de praktijk”

Krista de Kam over de opleiding Operationeel Management

Leidinggeven is een vak. De opleiding Operationeel Management van Innovam maakt beginnende en ervaren managers in de mobiliteitsbranche scherper, actiever en meer betrokken bij hun bedrijf. Deelnemers leren alles over resultaatgericht coachen en sturen op cijfers en kengetallen. “Wat ik tijdens deze opleiding leer, kan ik meteen toepassen in mijn werk”, vertelt bedrijfsleider Krista de Kam.

Naam Krista de Kam
Functie Bedrijfsleider
Bedrijf Vakgarage Leendert Krijger


“Tijdens de lessen ligt de nadruk op de praktijk” 

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

“Van origine kom ik uit de zorg. Nadat ik mijzelf heb omgeschoold, heb ik de switch gemaakt naar een administratieve baan bij een onafhankelijk autobedrijf. Ik ben met het bedrijf meegegroeid en werk hier al jaren met plezier. Mijn takenpakket is in de loop der jaren steeds verder uitgebreid. Tegenwoordig ben ik bedrijfsleider en daar komt veel bij kijken. Personeelszaken, mensen aansturen, boekhouding, planning, noem maar op. Ik wil mijn werk zo goed mogelijk doen. Ik vind het belangrijk om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Daarom volg ik regelmatig cursussen en trainingen. De opleiding tot operationeel manager sluit goed aan bij mijn nieuwe functie.” 

Wat heb je tot nu toe geleerd?

“De opleiding bestaat uit verschillende modules. Ik heb net de eerste drie modules over Financieel Management afgerond. Ik merk nu al dat ik door deze opleiding anders naar het bedrijf kijk. Ik krijg meer inzicht in de achtergrond van cijfers en kengetallen en ik ben mij bewuster van de samenhang tussen cijfers en kengetallen. Daardoor heb ik andere gesprekken met mijn werkgever. We kijken bijvoorbeeld samen naar de cijfers van het bedrijf en naar manieren om processen beter en efficiënter in te richten.”

Hoeveel tijd kost de opleiding?

“De totale opleiding duurt een jaar en bestaat uit zelfstudie en praktijklessen. Gemiddeld ga ik om de week naar Nieuwegein voor praktijkles. De lessen beginnen om vier uur en duren tot een uur of negen in de avond. Tijdens de lessen ligt de nadruk op de praktijk in het bedrijf. We leren toe te passen wat we tijdens de zelfstudie leren door middel van casussen of presentaties. Dat werkt goed. Wat ik tijdens de lessen leer, neem ik mee om toe te passen in mijn dagelijkse werk.”


“De zelfstudiemomenten kan ik zelf inplannen”

Hoe is jouw studiegroep samengesteld?

“Ik zit in een groep van 13 personen. De groep is zeer gevarieerd. Deelnemers komen uit het hele land. Er zijn mensen bij uit de autobranche, maar ook uit de truckbranche, fietsbranche, aanhanger- en caravanbranche. De sfeer is goed. Het is een leuke, gezellige en enthousiaste groep. Iedereen is serieus en gedreven. We hebben een gezamenlijke WhatsApp-groep en ook werken we met een buddy. We bespreken het huiswerk met elkaar en we helpen elkaar. We wisselen ervaringen uit. We leren van de opleiding en ook zeker van elkaar.”

Is de opleiding goed te combineren met je werk en privéleven?

“De lengte van de opleiding is goed te overzien. De hoeveelheid huiswerk en zelfstudie wisselt per module. De zelfstudiemomenten kan ik zelf inplannen. Een opleiding combineren met werk en privé is altijd een uitdaging. Ik wist vooraf hoeveel tijd het ging kosten, maar ik vind het een mooie opleiding. Daar steek ik graag tijd en moeite in. Ik merk dat het mij meteen wat oplevert. Dat motiveert mij alleen maar meer om er een succes van te maken”


“Ik heb net de eerste drie modules afgerond. Ik merk nu al dat ik door deze opleiding anders naar het bedrijf kijk”

Opleiding Operationeel Management: praktisch en resultaatgericht

Operationeel Management

Praktijkgerichte opleiding voor beginnende en ervaren managers in de mobiliteitsbranche. Na afronding ben je in staat om resultaatgericht te coachen, financiële gegevens te interpreteren en daar proactief op te sturen.