TroubleShooter

Onze lesmethode voor niveau 4

TroubleShooter, ons lesmateriaal voor niveau 4, helpt jouw leerlingen op weg naar een succesvolle loopbaan als Technisch Specialist. Als docent kun je gebruik maken van theorie en vele opdrachten. Ontdek nu alle voordelen van het lespakket TS.

We hebben een nieuwe lesmethode voor niveau 4: TroubleShooter. We ontwikkelden TroubleShooter samen met docenten, zodat het lesmateriaal goed aansluit op de onderwijspraktijk. TroubleShooter is een digitale methode. Theorie, praktijk en ondersteunend materiaal in staan LearningBOX. De praktijkopdrachten kunnen digitaal verwerkt worden, geen gedoe meer met papier!

Opbouw methode

TroubleShooter bestaat uit acht lespakketten. Alle lespakketten samen bieden voldoende lesstof voor 1 opleidingsjaar BOL/BBL. De lespakketten zijn vooral geschikt voor de opleiding TS/PA. In gecombineerde PA/BA-klassen kan het materiaal ook prima worden gebruikt. Wij hebben een handige volgorde van modules gekozen, maar je kunt de lespakketten ook in je eigen volgorde behandelen. In het docentenmateriaal staan wegwijzers die je een overzicht geven van welke opdrachten en ondersteunend materiaal bij welke theorie horen. 

De titels van de lespakketten zijn:

  • Motorregeling
  • Auto Elektronica 4
  • Hybride en elektrische voertuigen 3
  • Rijdynamica
  • Transmissie en aandrijving 3
  • Auto Elektronica 5
  • Motordynamica
  • Commerciële bedrijfsvoering

Doorgaande leerlijn

TroubleShooter sluit naadloos aan op de methodes Cars voor autotechniek en BigWheels voor bedrijfsautotechniek. De verschillende series zijn inhoudelijk op elkaar afgestemd en hebben dezelfde structuur en vormgeving, waardoor ze herkenbaar en direct vertrouwd zijn voor jou en je leerlingen. 

Diagnose stellen

In TroubleShooter staat het leren stellen en beantwoorden van de ‘waarom-vraag’ centraal. Leerlingen leren zelfstandig beredeneren en handelen met behulp van een 'Stappenplan Diagnose stellen'. In alle acht lespakketten wordt hieraan aandacht besteed.

LearningBOX, het LMS

TroubleShooter koppelt als digitale methode écht interactieve content (die speciaal voor gebruik op een tablet of laptop is gemaakt) aan een volwaardig LMS. Hiermee volg je makkelijk de voortgang van je leerlingen aan de hand van hun score op vragen en toetsen. Ook kun je zelf (eigen) content toevoegen, zoals extra vragen, toetsen en opdrachten. De praktijkopdrachten worden geleverd in een handige map, die je leerling zo mee kan nemen naar de praktijkhal of werkplaats. Gemaakte praktijkopdrachten zijn eenvoudig te uploaden in LearningBOX, zodat je ze digitaal na kunt kijken.

Een licentie geeft je toegang tot alle leerstof van een opleiding, dus ook tot het materiaal van niveau 2 en 3. Zo bepaal je zelf hoe je je lessen opbouwt, en kun je makkelijk even teruggrijpen op een reeds behandeld onderwerp. Wij helpen je bij het inrichten van het schooldomein in HUB. Ook krijgen jij en je collega’s een korte training die je wegwijs maakt in het systeem.

Bestellen

Vul voor meer informatie, het isbn-nummer en bijbehorende prijzen of een demo van de methode het contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Wil je direct bestellen? Ga dan naar de bestelpagina.