Cars

Onze lesmethode voor AT en EAT

Deze tijd vraagt om een flexibele lesmethode. Daarom kun je met onze lesmethode Cars voor het MBO je eigen volgorde bepalen. Dankzij een frisse opmaak, korte teksten, veel afbeeldingen en video's past ons lesprogramma Cars perfect bij de leerlingen en lesstof van nu. Uiteraard sluit Cars ook naadloos aan op de vooropleiding aan het VMBO. Maak snel kennis met Cars!

Cars 

Cars is de lesmethode van Innovam voor de mbo-opleidingen Basis Technicus PA en Allround Technicus PA. Cars bestaat uit theorie- en praktijkboeken en een digitaal platform met ondersteunend materiaal. Cars is ook te verkrijgen als compleet digitale methode in de LearningBOX.

  • sluit volledig aan op het kwalificatiedossier
  • zowel lineair als concentrisch te gebruiken
  • groot aantal video’s en (3D)animaties
  • praktijkgericht met veel realistische praktijkopdrachten
  • digitaal te gebruiken met LearningBOX, ons eigen LMS

Opbouw

Cars is modulair opgebouwd. Per module is duidelijk aangegeven welke hoofdstukken bij welke kerntaak horen. Wij hebben een handige volgorde van modules gekozen, maar je kunt de modules ook in je eigen volgorde behandelen. Er zijn wegwijzers die je een overzicht geven van welke opdrachten en ondersteunend materiaal bij welke theorie horen.

Doorgaande leerlijn

Cars sluit naadloos aan op onze vmbo-methode Power2Drive, de nieuwe niveau 4-methode TroubleShooter en op onze methode BigWheels voor bedrijfsautotechniek. De verschillende series zijn inhoudelijk op elkaar afgestemd en hebben dezelfde structuur en vormgeving, waardoor ze herkenbaar en direct vertrouwd zijn voor jou en je leerlingen.

Gebruiksgemak

Naast lesmateriaal voor theorie en praktijk biedt Cars ondersteunend online materiaal: video's en animaties. Zo kun je bijvoorbeeld vóór een praktijkopdracht je leerlingen naar de gerelateerde video’s en animaties laten kijken. Dit scheelt je een eerste uitleg en geeft de leerling alvast een beeld van wat hem in de praktijkopdracht te wachten staat. Deze content staat op ons online leerplatform. Daar vind je ook het docentenmateriaal: toetsen, theorie met antwoorden en wegwijzers.

Cars Digitaal

Je kunt ook digitaal werken met Cars. Dat doe je in LearningBOX, met een volwaardig LMS. De interactieve content is specifiek gemaakt voor gebruik op tablet of laptop, en gekoppeld aan het LMS. Hiermee volg je makkelijk de voortgang van je leerlingen aan de hand van hun score op vragen en toetsen. Ook kun je zelf (eigen) content toevoegen, zoals extra vragen, toetsen, en opdrachten. De praktijkopdrachten worden geleverd in een handige map, die je leerling zo mee kan nemen naar de praktijkhal of werkplaats. Gemaakte praktijkopdrachten zijn eenvoudig te uploaden, zodat je ze digitaal na kunt kijken.

Een LearningBOX-licentie geeft je toegang tot alle leerstof van een opleiding, dus meer dan een leerjaar. Zo bepaal je zelf hoe je jouw lessen opbouwt. Wil je bijvoorbeeld in leerjaar 1 al beginnen met Schemalezen? Of de volgorde van de praktijkopdrachten veranderen? Geen probleem!
Cars Digitaal is altijd up-to-date omdat wijzigingen op basis van feedback direct verwerkt worden.
Als je kiest voor Cars Digitaal helpen wij je bij het inrichten van het schooldomein. Ook krijgen jij en je collega's een korte training die je wegwijs maakt in het systeem.

Bestellen
Vul voor meer informatie, pakketmogelijkheden en bijbehorende prijzen of een inkijkexemplaar van de methode het contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Wil je direct bestellen? Ga dan naar de bestelpagina.