Veilig werken aan e-voertuigen gevorderd (VP NEN 9140 certificaat)

Haal NEN 9140 certificaat EV-VP en leer snel de juiste diagnose stellen aan het HV-systeem

{{ basketProduct.Product.ProductPrice.WebPrice - basketProduct.Product.ProductPrice.SubsidyTotal | euroPrice(0) }} *

Direct je keuze maken

In de winkelwagen
Wil je iets vragen?

Neem dan contact op met Charlotte, onze trainingsspecialist of bel naar 030-6087923.

* Prijzen zijn exclusief btw en evt. examen.

Trainingsinformatie

WAT LEER IK?

Deze training ‘Veilig werken aan e-voertuigen gevorderd (ev-VP NEN 9140)’ is voor technici die al de kennis en vaardigheid hebben die voor een ev-VOP (ev-voldoende onderricht persoon) gelden en die verantwoordelijk gaan worden voor het controleren van het spanningsvrij zijn van het HV-systeem zodat veilig reparaties verricht kunnen worden aan onderdelen van dit HV-systeem, uitgezonderd de HV-batterij.

Tijdens deze ééndaagse training leer je hoe veilig metingen kunt verrichten en waar om zo zeker te zijn dat het HV-systeem veilig is om aan te werken door jou of je collega die ev-voldoende is onderricht (ev-VOP). Ook wordt er dieper ingegaan op de werking van een HV-systeem en leer je eenvoudige diagnoses te stellen. Nadat je deze training met voldoende resultaat gevolgd hebt, kun door je werkgever worden aangewezen als ev-vakbekwaam persoon (ev-VP) volgens NEN 9140.

De training wordt afgesloten met een theorie-examen van IBKI. Onafhankelijk toetsen is bij deze training van belang om zeker te weten dat je hebt geleerd veilig te werken. RAI Vereniging en BOVAG onderschrijven het belang van dit examen. Je ontvangt bij voldoende resultaat dan ook het IBKI-certificaat, met erkenning van RAI-vereniging en BOVAG. Met het certificaat werk je aantoonbaar volgens de NEN 9140-norm.

Dit jaar betalen wij voor jou het theorie-examen t.w.v. € 95,-

OMSCHRIJVING TRAINING

Voor deze training kom je een hele dag naar Innovam. Je start met de theorie, daarna ga je de hal in voor het praktijkdeel. Vóór deze training volg je eerst een e-learning van ongeveer 1 uur. Deze e-learning moet je met een voldoende afronden voor je naar de praktijkdag komt. Je leert de apparatuur kennen en bedienen die nodig is om diagnose aan het HV systeem van een e-voertuig te kunnen stellen (zoals systeemtester, spanningsmeter, mega-ohmmeter). Na de training kun je:

 • onderhoud, reparaties en eenvoudige diagnose aan ev componenten en systemen uitvoeren
 • het HV-systeem onderbreken volgens het voorschrift van de fabrikant
 • het HV-systeem controleren op spanningsloosheid
 • de veiligheid van je eigen werkplek vaststellen
 • de veiligheid van een e-voertuig vaststellen, in relatie met het werk dat aan, met of nabij het e-voertuig moet worden uitgevoerd
 • het laadprotocol bij extern laden van e-voertuigen kennen.

 

VOORKENNIS

Je hebt de training Veilig werken aan e-voertuigen basis (ev-VOP NEN 9140) gevolgd of een vergelijkbare training en kunt dit ook aantonen. Basiskennis van het veilig stellen van e-voertuigen en enige ervaring daarmee is verplicht om deze aan training goed en veilig te kunnen deelnemen.

EXAMEN

De training bereidt je voor op het examen ‘NEN 9140 Vakbekwaam Persoon’. Dit theorie examen van 20 vragen wordt direct aansluitend op de training afgenomen door IBKI. RAI Vereniging en BOVAG onderschrijven het belang van dit examen. Je ontvangt bij voldoende resultaat het IBKI-certificaat, met erkenning van RAI-vereniging en BOVAG. Met dit certificaat kun je door je werkgever worden aangewezen als ev-Vakbekwaam Persoon (ev-VP) volgens NEN 9140.

Kenmerken

Data & locaties

Op dit moment zijn er geen trainingen beschikbaar.

Heb je geen geschikte datum gevonden, of zijn er geen plaatsen meer beschikbaar?

Registreer dan een voorinschrijving. We houden je dan per e-mail op de hoogte van nieuwe data.

Mail bij nieuwe data

Klantbeoordeling

Gemiddelde beoordeling {{ product.Name }}

Kosten

 • {{ priceDetail.Name }} {{ priceDetail.Amount | euroPrice }}
 • Af: OOMT-bijdrage {{ -subsidyTotal | euroPrice }}
 • Subtotaal {{ subTotal | euroPrice }}
 • btw {{ vatTotal | euroPrice }}
 • Totaal (incl.btw) {{ total | euroPrice }}

Toelichting OOMT-bijdrage

OOMT vindt talentontwikkeling van vakmensen in de mobiliteitsbranche belangrijk. Wanneer jouw bedrijf bij OOMT is aangesloten, draagt OOMT bij in de trainingskosten voor deze training.

Ook interessant voor jou:

Veilig werken aan e-voertuigen basis (VOP NEN 9140)

Deze training is voor technici die op een veilige manier onderhoud aan e-voertuigen moeten kunnen verrichten. Je leert de HV-componenten herkennen om beter te begrijpen wat de risico’s zijn. En je leert welke veiligheidsmaatregelen je moet nemen.

Diagnose Aircosystemen

Deze eendaagse training helpt je om snel en doelgericht een diagnose te stellen. Na deze training kan je een compleet aircosysteem analyseren, diagnosticeren en repareren.