Incident Management

Veiligheidsmaatregelen bij incidenten & pechgevallen; incl. Rijkswaterstaat-erkend certificaat

Veel truckbedrijven helpen bij pechgevallen en incidenten op de openbare weg. De pechhulpverlener is meestal een bedrijfsautotechnicus uit de werkplaats. In deze training ga je aan de slag met de ‘Richtlijn eerste veiligheidsmaatregelen bij verkeersincidenten’ (REVI). Je leert hoe je veilig te werk gaat. Inclusief Rijkswaterstaat-erkend certificaat.

{{ basketProduct.Product.ProductPrice.WebPrice - basketProduct.Product.ProductPrice.SubsidyTotal | euroPrice(0) }}* {{ basketProduct.Product.ProductPrice.WebPriceWithoutDiscount | euroPrice(0) }}

Wanneer wil je beginnen?

In de winkelwagen
Wil je iets vragen?

Neem dan contact op met Maya, onze trainingsspecialist of bel naar 030-6087922.

* Prijzen zijn exclusief btw en examen.

Trainingsinformatie

WAAROM DE TRAINING INCIDENT MANAGEMENT?

Veel truckbedrijven helpen bij pechgevallen en incidenten op de openbare weg. De pechhulpverlener is meestal een bedrijfsautotechnicus uit de werkplaats. Als een klant met een vrachtwagen, trailer, bestelwagen of camper pech heeft, zorgt deze persoon ervoor dat het voertuig snel weer kan rijden of wordt weggesleept.

Pechhulpverleners moeten weten welke maatregelen ze moeten nemen nadat een incident of pechgeval heeft plaatsgevonden. De weg moet voor het verkeer zo snel mogelijk worden vrijgemaakt. Daarbij moet rekening worden gehouden met de verkeersveiligheid, mogelijke slachtoffers en de beheersing van de ontstane schade.

In de training Incident Management ga je aan de slag met de ‘Richtlijn eerste veiligheidsmaatregelen bij verkeersincidenten’ (REVI). Je leert hoe je veilig te werk gaat, zonder de overige weggebruikers in gevaar te brengen of te hinderen.

HOE IS DE TRAINING OPGEBOUWD?

Voor deze training kom je een halve dag naar Innovam. We behandelen de theorie en je gaat aan de slag met 3 maquettes waarmee verschillende incidenten & pechgevallen worden nagebootst. Het boek ‘Richtlijn eerste veiligheidsmaatregelen bij verkeersincidenten’ krijg je tijdens de training uitgereikt. Voordat je naar Innovam komt ga je aan de slag met een e-learning van ongeveer 1 uur, inclusief oefenvragen.

WAT LEER IK TIJDENS DE TRAINING?

Tijdens deze training leer je hoe je incidenten & pechgevallen op de juiste manier benadert door de juiste zwaailichtdiscipline toe te passen. Na afloop ben je in staat om een incident of pechgeval op een weg met eenzijdig of tweezijdig aanrijdgevaar op een veilige manier te beveiligen. Met behulp van een schouwkaart leer je hoe je een incident verkent. 

Je leert:

  • Eerste veiligheidsmaatregelen: de 4 V’s bij één- en tweezijdig aanrijdgevaar
  • Beveiliging incidenten op de rijbaan
  • Beveiliging pechhulpverlening op de vluchtstrook
  • Pechhulp binnen de bebouwde kom
  • De prioriteitenstellingen binnen REVI

HOE ZIT HET MET EXAMEN EN CERTIFICERING?

Aansluitend op de training maak je het theorie-examen: 'REVI (incident management)'. Dit examen is verplicht voor alle pechhulpverleners van BOVAG- en VACO-bedrijven. Bij voldoende resultaat krijg je het certificaat dat is erkend door Rijkswaterstaat. Het certificaat is 5 jaar geldig. Innovam reserveert het examen voor je.

HEB IK VOORKENNIS NODIG?

Ons lesmateriaal is specifiek ontwikkeld op basis van de regelgeving van Rijkswaterstaat. Daarom is deze training geschikt voor alle pechhulpverleners van hulpdiensten en servicebedrijven.

KAN DEZE TRAINING OP MIJN LOCATIE?

Je medewerkers trainen in je eigen werkplaats? Dat kan! Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Voor wie

Data en locaties

Op dit moment zijn er geen trainingen beschikbaar. Klik op onderstaande knop en laat je e-mail achter voor updates over nieuwe data.

Heb je geen geschikte datum gevonden, of zijn er geen plaatsen meer beschikbaar?

Registreer dan je belangstelling. We houden je dan per e-mail op de hoogte van nieuwe data.

Mail bij nieuwe data

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling {{ product.Name }}

Kosten

  • {{ priceDetail.Name }} {{ priceDetail.Amount | euroPrice }}
  • OOMT-bijdrage {{ -subsidyTotal | euroPrice }}
  • Subtotaal {{ subTotal | euroPrice }}
  • btw (21%) {{ vatTotal | euroPrice }}
  • Totaal (incl.btw) {{ total | euroPrice }}

Toelichting OOMT-bijdrage

OOMT vindt talentontwikkeling van vakmensen in de mobiliteitsbranche belangrijk. Wanneer jouw bedrijf bij OOMT is aangesloten, draagt OOMT bij in de trainingskosten voor deze training.