Ervaringscertificaat (EVC) om APK-keurmeester te worden

Zekerder van Ervaringscertificaat met een goede start van je EVC-traject

Wil je het EVC-traject aanvragen om APK-keurmeester te worden, dan komt daar best wat bij kijken. Gelukkig kunnen wij je hierbij helpen zodat je kansrijk begint. We leggen de procedure uit en we helpen je het portfolio op de juiste manier in te vullen. Wij weten namelijk precies hoe het werkt.

APK-keurmeester worden met het EVC traject

Het Ervaringscertificaat (EVC) maakt zichtbaar wat je in de loop van de jaren in de praktijk hebt geleerd. Zo heb je een document in handen waarmee je kunt verder groeien, bijvoorbeeld naar de functie van APK-keurmeester.

APK-keurmeester worden? Niveau 3 aantonen.
Wil je APK-keurmeester worden? Dat kan als je een MBO-diploma op tenminste niveau 3 (eerste [bedrijfs-] autotechnicus) hebt. Heb je dat niet, maar heb je wel de werkervaring in de werkplaats? Of heb je een diploma op niveau 2? Dan kan je misschien een Ervaringscertificaat halen. Via het Ervaringscertificaat kun je aantonen dat je kwaliteiten op gelijkwaardig niveau zijn.

EVC-traject
Het EVC-traject wordt door IBKI uitgevoerd in 2 stappen:

  1. Je vult de vragenlijst over je taken en werkzaamheden in
  2. Zij observeren je werk op je eigen werkplek of je doet bij IBKI een proeve van bekwaamheid.

IBKI vergelijkt de resultaten van deze stappen met de eisen van het beroepsonderwijs en de beroepsstandaard APK-keurmeester, en schrijft dit op in een Ervaringscertificaat. Daarmee weet je precies waar je staat en waar je nog naartoe kunt. Bijvoorbeeld naar de training en het examen om APK-keurmeester te worden. Daarvoor is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) ook verplicht. 

Heb je de werkervaring niet (helemaal)?
Wat jij kan (en weet) wordt dus vergeleken met het MBO-diploma. En dat is niet mis. Je kunt niet ‘even’ APK-keurmeester worden. Voordat je er aan begint, kijken we of EVC bij jou past. Mis je nog wat, dan kunnen we je daar vaak bij helpen.

Begeleiding bij EVC; een slimme zet

Wil je het EVC-traject aanvragen om APK-keurmeester te worden, dan komt daar best wat bij kijken. Gelukkig kunnen wij je hierbij helpen zodat je kansrijk aan het EVC-traject begint. We leggen je de procedure uit en we helpen je het portfolio op de juiste manier in te vullen. Wij weten namelijk precies hoe het werkt. Zo kun je goed voorbereid aan jouw EVC-traject beginnen en ben je zekerder van een goed resultaat!

Begeleiding bij EVC heeft veel voordelen:

  • Zekerheid over jouw persoonlijke doel van EVC
  • Vlotte aanloop naar het EVC-traject
  • Kansrijke deelname aan het traject door de juiste voorbereiding.

Wat kun je verwachten?
Wij informeren je over de mogelijkheden van het EVC-traject, we begeleiden je bij de aanvraag en we adviseren je over het benodigde opleidingsplan om je voor te bereiden op de opdrachten van de proeve van bekwaamheid .

Hoe werkt het?
Stap 1: We vertellen je precies hoe het EVC-traject voor jou verloopt en wat je vervolgens van het certificaat kunt verwachten. We melden je dan aan voor het EVC-traject.
Stap 2: We inventariseren wat je al kunt en wat je eventueel nog bij moet leren; we stellen een persoonlijk opleidingsplan op.
Stap 3: Je moet een portfolio samenstellen, we helpen je om deze detailscan juist in te vullen.

En tijdens het EVC-traject bewaken wij de voortgang, zodat je bijvoorbeeld op het juiste moment de juiste fase activeert.

Kosten EVC-begeleiding

Begeleiding bij het EVC-traject: €299.

Welke kosten kun je nog meer verwachten:
Het tarief van het EVC-traject is €1.500. Is je bedrijf OOMT- of OOC-aangesloten, dan betaalt OOMT of OOC daarvan €1.350 voor jou. Deze vergoeding geldt 1 keer per persoon. Dus een goede voorbereiding is belangrijk, we begeleiden je graag.

Als je APK-keurmeester wilt worden kun je nog bijkomende kosten verwachten: De training kost ca. €600, het examen ca. €165. ​​

Overweeg je het EVC traject? Neem contact met ons op

Zodat de accountmanager uit jouw regio contact met je opneemt.