Ervaringscertificaat (EVC) om APK-keurmeester te worden

Zekerder van Ervaringscertificaat met een goede start van je EVC-traject

Wil je het EVC-traject aanvragen om APK-keurmeester te worden, dan komt daar best wat bij kijken. Gelukkig kunnen wij je hierbij helpen zodat je kansrijk begint. We leggen de procedure uit en we helpen je het portfolio op de juiste manier in te vullen. Wij weten namelijk precies hoe het werkt.

APK-keurmeester worden zonder diploma, kan dat?

Wil je APK-keurmeester worden? Dat kan als je een MBO-diploma op tenminste niveau 3 (eerste [bedrijfs-] autotechnicus) hebt. Heb je dat niet, maar heb je wel de werkervaring in de werkplaats? Of heb je een diploma op niveau 2? Dan kan je misschien een Ervaringscertificaat (EVC) halen. Via het Ervaringscertificaat kun je aantonen dat je kwaliteiten op gelijkwaardig niveau zijn.

Wat is EVC en het EVC-traject voor autotechniek?

Het Ervaringscertificaat maakt zichtbaar wat je in de loop van de jaren in de praktijk hebt geleerd. Zo heb je een document in handen waarmee je kunt verder groeien, bijvoorbeeld naar de functie van APK-keurmeester.

Het EVC-traject wordt door IBKI uitgevoerd in 2 stappen:

  • Je vult de vragenlijst over je taken en werkzaamheden in
  • Zij observeren je werk op je eigen werkplek of je doet bij IBKI een proeve van bekwaamheid.

IBKI vergelijkt de resultaten van deze stappen met de eisen van het beroepsonderwijs en de beroepsstandaard APK-keurmeester, en schrijft dit op in een Ervaringscertificaat. Daarmee weet je precies waar je staat en waar je nog naartoe kunt. Bijvoorbeeld naar de training en het examen om APK-keurmeester te worden. Daarvoor is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) ook verplicht. 

Kan ik APK-keurmeester worden met EVC?

Dat gaan we graag samen met jou onderzoeken. Je kunt niet ‘even’ APK-keurmeester worden. Voordat je er aan begint, kijken we of EVC bij jou past. In onderstaande vragenlijst geef je aan of je over voldoende kennis en vaardigheid beschikt. Mis je nog wat, dan kunnen we je daar vaak bij helpen.

Waarom begeleiding bij het EVC-traject?

Wil je EVC aanvragen om APK-keurmeester te worden, dan komt daar best wat bij kijken. Gelukkig kunnen wij je hierbij helpen zodat je kansrijk aan het EVC-traject begint. We leggen je de procedure uit en we helpen je het portfolio op de juiste manier in te vullen. Wij weten namelijk precies hoe het werkt. Zo kun je goed voorbereid aan jouw EVC-traject beginnen en ben je zekerder van een goed resultaat!

Begeleiding bij EVC heeft veel voordelen:

  • Zekerheid over jouw persoonlijke doel van EVC
  • Vlotte aanloop naar het EVC-traject
  • Kansrijke deelname aan het traject door de juiste voorbereiding.

Wat kost het EVC-traject?

  • Begeleiding bij het EVC-traject: € 395

Welke kosten kun je nog meer verwachten:
Het tarief van het EVC-traject is €1.701. Is je bedrijf OOMT- of OOC-aangesloten, dan betaalt OOMT of OOC daarvan €1.350 voor jou. Deze vergoeding geldt 1 keer per persoon. Dus een goede voorbereiding is belangrijk, we begeleiden je graag.

Overweeg je het EVC traject? Neem contact met ons op

Zodat de accountmanager uit jouw regio contact met je opneemt.