Ervaringscertificaat (EVC) om APK-keurmeester te worden

Zekerder van Ervaringscertificaat met een goede start van je EVC-traject

Wil je de EVC-procedure aanvragen om APK-keurmeester te worden, dan komt daar best wat bij kijken. Gelukkig kunnen wij je hierbij helpen zodat je kansrijk aan het EVC-traject begint. We leggen je de procedure uit en we helpen je het portfolio op de juiste manier in te vullen. Wij weten namelijk precies hoe het werkt. Zo kun je snel aan jouw EVC-procedure beginnen en ben je zekerder van een goed resultaat!

Lees alles over het Ervaringscertificaat (EVC)

Wat is EVC?
Het Ervaringscertificaat (EVC) geeft je snel zicht op de kwaliteiten die je in de loop van de jaren hebt opgedaan. Je maakt daarmee zichtbaar wat je in de praktijk hebt geleerd. Zo heb je een document in handen waarmee je kunt verder groeien in je functie of zelf doorgroeien naar een andere functie, bijvoorbeeld naar de functie van APK-keurmeester.

APK-keurmeester worden? Niveau 3 aantonen.
Wil je APK-keurmeester worden? Dat kan als je een MBO-diploma op tenminste niveau 3 (eerste [bedrijfs-] autotechnicus) hebt. Heb je dat niet, maar heb je wel de werkervaring in de werkplaats? Of heb je een diploma op niveau 2? Dan kan je misschien een Ervaringscertificaat halen. Via het Ervaringscertificaat kun je aantonen dat je kwaliteiten op gelijkwaardig niveau zijn.

EVC-traject
De EVC-procedure wordt door IBKI uitgevoerd in 2 stappen:

  1. Je vult de vragenlijst over je taken en werkzaamheden in
  2. Zij observeren je werk op je eigen werkplek of je doet bij IBKI een proeve van bekwaamheid.

IBKI vergelijkt de resultaten van deze stappen met de eisen van het beroepsonderwijs en de beroepsstandaard APK keurmeester, en schrijft dit op in een Ervaringscertificaat. Daarmee weet je precies waar je staat en waar je nog naartoe kunt. Bijvoorbeeld naar de training en het examen om APK-keurmeester te worden. Daarvoor is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) ook verplicht.  

Heb je de werkervaring niet (helemaal)?
Wat jij kan (en weet) wordt dus vergeleken met het MBO-diploma. En dat is niet mis. Je kunt niet ‘even’ APK-keurmeester worden. Voordat je er aan begint, kijken we of EVC bij jou past. Mis je nog wat, dan kunnen we je daar vaak bij helpen.

Wat levert onze begeleiding je op?
Als je de EVC-procedure wilt aanvragen om APK keurmeester te worden, komt daar best wat bij kijken. Gelukkig kunnen wij je hierbij helpen.

  • Zekerheid over jouw persoonlijke doel van EVC
  • Vlotte aanloop naar de EVC-procedure
  • Kansrijke deelname aan het traject door de juiste voorbereiding.

Wat kun je verwachten?
Wij informeren je over de mogelijkheden van het EVC traject, we begeleiden je bij de aanvraag en we adviseren je over het benodigde opleidingsplan om de opdrachten tijdens de proeve van bekwaamheid met succes te kunnen behalen.

Hoe werkt het?
Stap 1: We vertellen je precies hoe de EVC-procedure voor jou verloopt en wat je vervolgens van het certificaat kunt verwachten. We melden je dan aan voor de EVC-procedure.
Stap 2: We inventariseren wat je al kunt en wat je eventueel nog bij moet leren; we stellen een persoonlijk opleidingsplan op.
Stap 3: Je moet een portfolio samenstellen, we helpen je om deze detailscan juist in te vullen.

En tijdens het EVC-traject bewaken wij de voortgang, zodat je bijvoorbeeld op het juiste moment de juiste fase activeert.

Wat kost begeleiding bij EVC?
Begeleiding bij aanvraag EVC-procedure: €299

Het tarief van EVC-procedure is €1.350. Is je bedrijf OOMT- of OOC-aangesloten, dan betaalt OOMT of OOC voor jou. Deze vergoeding geldt 1 keer per persoon. Dus een goede voorbereiding is belangrijk, we helpen je graag.

Als je APK-keurmeester wilt worden kun je nog bijkomende kosten verwachten: De training kost ca. €600, het examen ca. €165. ​​ 

Overweeg je een EVC-procedure? Een goede zet! Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op.

Zodat de accountmanager uit jouw regio contact met je opneemt.