Innovam en STAP

Wil je je STAP-budget bij Innovam inzetten, bekijk de mogelijkheden

Je kunt bij Innovam praktijktrainingen volgen met je STAP-budget. Bekijk het geselecteerde aanbod voor technici van auto-, truck-, schadeherstel- en tweewielerbedrijven. Vragen? Als je het antwoord hieronder niet vindt neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag.

Kan ik het STAP budget bij Innovam verzilveren?

Jazeker. Wij bieden praktijktrainingen voor (aankomend) technici van auto-, truck-, schadeherstel-, en tweewielerbedrijven. Bestel op tijd zodat je bij het volgende aanvraagtijdvak je STAP-budget kunt aanvragen. 

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget vervangt de fiscale aftrek scholingskosten. STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie. Het STAP-budget (maximaal € 1.000,-) kan iedere volwassene met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt (dus werkenden en werkzoekenden) gebruiken voor het volgen van een opleiding of training. Per persoon kun je dit budget één keer per jaar inzetten voor één opleiding of training. Het budget kan dus niet verspreid worden over meerdere opleidingen of trainingen.

Wat zijn voorwaarden om gebruik te mogen maken van het STAP-budget?
  • Je bent tenminste 18 jaar oud en hebt de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet bereikt;
  • Je bent een EU-burger of partner van een EU-burger;
  • Je bent in de periode van 2 jaar en 3 maanden tot 3 maanden voorafgaand aan de subsidieaanvraag voor ten minste 6 maanden in Nederland verzekerd voor de volksverzekeringen;
  • Je maakt geen gebruik van een andere financiering voor scholingskosten, zoals studiefinanciering, studievoorschotvoucher of lerarenbeurs.
Hoe meld ik me bij Innovam aan voor een opleiding of training met het STAP-budget?

Voor STAP zijn bij Innovam geselecteerde trainingen beschikbaar. Bestel de training van je keuze. Je ontvangt allereerst een bestelbevestiging. Binnen 24 uur ontvang je vervolgens je STAP- aanmeldingsbewijs. Deze heb je nodig om STAP-budget aan te vragen in het online scholingsregister van het UWV. We bellen je ook, om te bespreken hoe je precies te werk gaat. 

Zodra jouw STAP-aanvraag is goedgekeurd door het UWV, ontvangen wij een bericht van het UWV en zullen wij je inschrijving definitief maken. Wanneer wij jouw inschrijving definitief maken, ontvang je van ons een bevestiging per mail.

Is er onbeperkt plek?

De subsidiepot voor het STAP-budget is niet onbeperkt. Per jaar is er 200 miljoen euro beschikbaar, wat neerkomt op 200.000 tot 300.000 toekenningen per jaar. Er wordt gewerkt met aanvraagtijdvakken van twee maanden: het totale budget wordt verdeeld over deze aanvraagtijdvakken. Is het budget van een aanvraagtijdvak op? Dan zal het UWV je hierover informeren. Bij start van een volgend aanvraagtijdvak kun je je opnieuw aanmelden. Het UWV gaat over de toekenning; hier hebben wij geen invloed op.

Hoe ver van tevoren kan ik mij aanmelden?

Bij Innovam kun je je op ieder moment aanmelden voor de geselecteerde STAP-trainingen. Na aanmelding ontvang je van ons een STAP-aanmeldingsbewijs waarop staat vanaf welke datum jij STAP-budget kunt aanvragen bij het UWV. Het UWV zal akkoord geven op jouw aanvraag wanneer de opleiding of training minimaal 4 weken na het moment van aanvragen en binnen 3 maanden na sluiting van het betreffende aanvraagtijdvak van 2 maanden start. Stel je vraagt STAP-budget aan op 1 juli, dan dient de opleiding of training dus te starten tussen 29 juli en 30 november.

Kan ik uit alle opleidingen en trainingen kiezen?

Innovam biedt geselecteerde trainingen aan, die je met het STAP-budget kunt bestellen.

Wat gebeurt er nadat de opleiding of training is afgerond?

Nadat de opleiding of training is afgerond, moeten wij een bewijs van deelname aanleveren bij het UWV. Het UWV controleert of aan alle verplichtingen is voldaan en besluit of het STAP-budget definitief wordt toegekend.

Waarop baseert het UWV of ik mijn opleiding of training succesvol heb afgerond?

Het UWV stelt dat je een opleiding of training succesvol afrondt wanneer je:

  • een diploma of certificaat ontvangt , of
  • ten minste 80% aanwezig bent geweest bij de bijeenkomsten.
    Als je je niet aan deze verplichting houdt, dan kan de subsidie geheel of gedeeltelijk teruggevorderd worden. Ook kun je voor maximaal twee jaar uitgesloten worden van verdere toegang tot een subsidieaanvraag. Neem daarom op tijd contact met ons en/of UWV op, wanneer je merkt dat je niet aan de voorwaarden kunt voldoen.
Mijn werkgever betaalt (een deel van) mijn opleiding/training. Kan ik gebruikmaken van het STAP-budget?

Het STAP-budget is bedoeld voor particulieren. Het is niet de bedoeling dat bedrijven gebruikmaken van de regeling. Als je opleiding of training meer kost dan € 1.000,- betaal je het bedrag daarboven zelf.

Waarom is de trainingsprijs hoger wanneer ik via STAP bestel?

Via STAP zijn er voor ons extra handelingen en controles, die wij (nog) niet geautomatiseerd kunnen uitvoeren.

Ik sta al ingeschreven voor een opleiding/training. Kan ik alsnog het STAP-budget aanvragen?

Neem hiervoor even contact met ons op 030-6087722 of stuur een e-mail naar info@innovam.nl.

Ik ben al gestart met mijn opleiding/training. Kan ik nog gebruikmaken van het STAP-budget?

Nee, dat kan niet. Het STAP-budget kun je alleen aanvragen voor trainingen die een startmoment in de toekomst hebben (meer dan 4 weken na moment van aanvragen).

Waarom kan ik de opleiding/training niet vinden in het scholingsregister?

Houd de zoekopdracht zo simpel mogelijk. Vul dus niet alle zoekvelden in. Beperk je tot de zoekvelden ‘Scholing’ en ‘Opleider’. Eventueel kun je daarnaast nog ‘Locatie’ of ‘Opleidingsvorm’ invullen. Hierdoor lukt het je zeer waarschijnlijk wel om de opleiding of training in het scholingsregister te vinden.

Wat moet ik doen als mijn aanvraag bij het UWV is afgekeurd en ik de opleiding of training toch wil volgen bij jullie?

Stuur dan een mailtje of neem telefonisch contact met ons via 030-6087722.

Wat moet ik doen als mijn aanvraag bij het UWV is afgekeurd en ik de opleiding of training later wil volgen bij jullie?

Stuur dan een mailtje of neem telefonisch contact met ons via 030-6087722.

Wat moet ik doen als mijn aanvraag bij het UWV is afgekeurd en ik de opleiding of training daardoor niet wil volgen bij jullie?

Dan kun je jouw aanmelding tot 1 week voor aanvang kosteloos annuleren. Stuur dan een mailtje of bel ons: 030-6087722.

Wat moet ik doen als ik mijn STAP-budget aanmelding bij jullie wil annuleren?

1. Heb je nog geen STAP-aanvraag gedaan bij het UWV, of is jouw STAP-aanvraag afgekeurd? Dan kun je kosteloos annuleren. Stuur dan een mailtje, of neem telefonisch contact met ons via 030-6087722.

2. Heb je een STAP-aanvraag gedaan bij het UWV, maar is jouw STAP-budget nog niet toegekend? Trek dan jouw aanvraag in bij het UWV en neem contact met ons op door te mailen of bel ons via 030-6087722. Je kunt jouw aanmelding bij ons dan nog kosteloos annuleren.

3. Heb je een STAP-aanvraag gedaan bij het UWV en is jouw STAP-budget toegekend? Dan gelden onze reguliere (annulerings-)voorwaarden .