Voorbereiden op het praktijkexamen

Kansrijk en ontspannen starten aan het Beroepsvaardigheidsexamen

Mbo-studenten gaan de komende maanden naar hun Beroepsvaardigheidsexamen of Proeve van bekwaamheid. Veel studenten vinden dit spannend. Logisch! …want dit examen is een belangrijk onderdeel van hun diploma. Wij helpen je student met voorbereiden.

Kom oefenen bij Innovam

Veel studenten vinden het praktijkexamen spannend, logisch! Want die examens zijn een belangrijk onderdeel van het diploma. Is de student nog niet helemaal klaar voor de examenopdrachten? Laat hem/haar die opdrachten bij Innovam komen oefenen. We helpen niet alleen bij de technische uitvoering maar ook bij de juiste aanpak: welk gereedschap heb je nodig, welke werkvolgorde kies je, hoe houd je je tijdplanning in de gaten en welke informatie vermeld je op de werkorder. Dat zijn ook belangrijke onderdelen bij het examen.

E-learnings examenopdrachten Autotechniek

In deze e-learnings nemen we een examenopdracht opdracht stap voor stap met je door. Je maakt opdrachten en beantwoordt vragen.

Oefenen voor mbo-examens Autotechniek (niv. 2, 3 en 4)

Je student oefent bepaalde opdrachten zelf, in onze werkplaatsen. Onze trainers zijn er om hulp aan te vragen en voor begeleiding.

Oefenen voor mbo-praktijkexamens Bedrijfsautotechniek

Je student oefent bepaalde opdrachten zelf, in onze werkplaatsen. Je leert en oefent onder begeleiding van onze trainers en zonder tijdsdruk.

Oefenen voor mbo-praktijkexamens Autoschadeherstel

Je student oefent bepaalde opdrachten zelf, in onze werkplaatsen. Je leert en oefent onder begeleiding van onze trainers en zonder tijdsdruk.

Tips om je voor te bereiden op de praktijkexamens

Tip #1

De examenlocaties van IBKI zijn best groot. Geen zorgen: je werkplek tijdens het examen lijkt op een werkplek in je leerbedrijf. Neem online alvast een kijkje.

Tip #2

Tijdens het praktijkexamen voer je een praktijkopdracht uit. Logisch. Maar wist je al dat je ook enkele schriftelijke vragen moet beantwoorden? IBKI legt uit hoe dat zit.  

Tip #3

Ontdek al vóór het examen hoelang elk examenonderdeel duurt, met welke controlelijst je werkt en welke meet- en testapparatuur je gebruikt.

Voorbeelden van examenopdrachten

In deze video's laat IBKI enkele examenopdrachten zien. Je weet natuurlijk niet of je deze opdrachten krijgt. Het zijn voorbeelden van opdrachten die zij afnemen. Zo kom je er alvast achter wat je kunt verwachten.

Niveau 2 | Stuurkogel vervangen

Niveau 3 | Aansluiten bedrading

Niveau 2 | Extra verlichting aansluiten

Niveau 3 | Tweemassa vliegwiel

Niveau 3 | Storing aan het ABS-systeem

Niveau 4 | Storing canbus

Niveau 3 | Distributieketting vervangen

Waarom oefenen bij Innovam?

Je oefent opdrachten die in je examen kunnen zitten. Je ontdekt ook hoe je een opdracht het beste kunt aanpakken.

Examenopdrachten toetsen al je vakkennis en ervaring, soms met werk dat niet veel in het leerbedrijf gebeurt.

Lukken de opdrachten niet? Dan heb je nu nog tijd om praktijktraining volgen. Daar leer je bijvoorbeeld werken met de multimeter. 

Deelnemers waarderen onze Keuzedag Mechanisch met een 8.6